Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Варіант

Читайте также:
  1. А. Ні, це варіант ідіопатичного риніту ("харчовий риніт"), який не є
  2. варіант
  3. Варіант
  4. Варіант
  5. Варіант
  6. Варіант
  7. Варіант
  8. Варіант 21
  9. Варіант 23

1. В основу принципів нормування параметрів мікроклімату покладена диференційна оцінка оптимальних та допустимих метеорологічних умов у робочій зоні в залежності від категорії робіт, періоду року та виду робочих місць.

Під оптимальними мікрокліматичними умовами розуміють поєднання пара­метрів мікроклімату, якщо при тривалому та систематичному впливі на людину забезпечують зберігання нормального теплового стану організму без активізації механізмів терморегуляції. Вони забезпечують відчуття теплового комфорту та створюють передумови для високого рівня працездатності.

Допустимі мікрокліматичні умови — це поєднання параметрів мікроклімату, які при тривалому та систематичному впливі на людину можуть викликати зміни теплового стану організму, що швидко минають інормалізуються та супроводжуються напруженням механізмів терморегуляції в межах фізіологічної адаптації. При цьому не виникає ушкоджень або порушень стану здоров'я, але можуть спостерігатись дискомфортні тепловідчуття, погіршення самопочуття та зниження працездатності.

Допустимі величини параметрів мікрокліматичних умов встановлюються у випадках, коли на робочих місцях не можна забезпечити оптимальних умов мікро­клімату за технологічними вимогами виробництва, технічною недосяжністю та економічно обґрунтованою недоцільністю.

 

2. Технічні заходи:
- раціональні рішення при проектуванні і будівництві виробничих будівель згідно санітарних, будівельних і протипожежних нормам і правилам;
- застосування безпечного технологічного обладнання;
- правильний вибір режимів роботи обладнання відповідно до норм і правил безпеки та виробничої санітарії;
- проведення комплексної механізації і автоматизації виробничих процесів;
- створення надійних технічних засобів запобіганню аварій, вибухів і пожеж;
- впровадження нових технологій, що виключають прояв небезпечних і шкідливих факторів та інше.

3. 1) Забезпеч свою безпеку. Одягни сухі рукавички (гумові, вовняні, шкіряні і т.п.), гумові чоботи. По можливості відключи джерело струму. При підході до постраждалого по землі йди дрібними, не більше 10 см, кроками2) Скинь з потерпілого провід сухим струмонепровідним предметом (палиця, пластик). Відтягнути потерпілого за одяг не менше ніж на 10 метрів від місця торкання проводом землі або від обладнання, що знаходиться під напругою.Викликай (самостійно або за допомогою оточуючих) «швидку допомогу».3) Визнач наявність пульсу на сонній артерії, реакції зіниць на світло, самостійного дихання. При відсутності ознак життя проведи серцево-легеневу реанімацію. При відновленні самостійного дихання і серцебиття поклади потерпілого на бік і надай йому стійке становище. Якщо потерпілий прийшов до тями, укрий і зігрій його. Стеж за його станом до прибуття медичного персоналу, може наступити повторна зупинка серця.

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 22 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав