Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Симптоматична терапія.

Лікування призначають в залежності від симптомів.

Виписка: Зі стаціонару можлива після повного клінічного одужання і негативного дослідження калу і сечі. Працівникам харчових підприємств і особам, які прирівнені до них, роблять 2х разове з перервою в 2 дні дослідження випорожнень і одноразове- жовчі.

Диспанцеризація

Підлягають особи декретованих груп протягом 3 міс. Зі щомісячним лікрським оглядом і бактеріологічним обстеженням, якщо встановлене хронічне бактеріоносійство, їх переводять на 1 рік на іншу роботу. Дітей, які є хронічними носіями сальмонел, не допускають у дитячі ясла та садочки.

Профілактика

ветеринарські заходи (контроль забою худоби і птиці)

санітарно-гігієнічні заходи (контроль виготовлення, зберігання, транспортування і реалізації продуктів на м'ясокомбінатах, молокозаводах, підприємствах харчової та переробної промисловостісанітарно-технічні заходи (автоматизація технологічних процесів)протиепідемічні заходи на підприємствах громадського харчування заборонено викорисстовувати яйця качині і гусячі.

Заходи у вогнищі:

Ізоляція джерела інфекції, а при необхідності і госпіталізаціямедичне спостереження за епідемічним осередком протягом тижня, бактеріологічні дослідження осіб, котрі приготували харчові продуктибактеріологічне дослідження води, харчових продуктівпроведення заключної або поточної дезінфекціїсанітарно-освітня робота.


Паратиф А і В

Паратиф А і В - гострі інфекційні хвороби, які по клінічній картині подібні з черевним тифом. Збудники - рухливі бактерії з роду сальмонел, стійкі у зовнішньому середовищі. Дезінфікуючі засоби в звичайні-у концентраціях вбивають їх через кілька хвилин. Єдиним джерелом зараження при паратифі А є хворі і бактеріовиделітелі, а при паратифі В їм можуть бути і тварини (велика рогата худоба та ін.) Шляхи передачі частіше фекально-оральний, рідше контактно-побутовий (включаючи мушачі).

Підйом захворюваності починається з липня, досягаючи максимуму у вересні-жовтні, носить епідемічний характер. Сприйнятливість висока і не залежить від віку і статі.

Симптоми і течія.

Паратиф А і В, як правило, починається поступово з наростання ознак інтоксикації (підвищення температури, зростаюча слабкість), приєднуються диспепсичні явища (нудота, блювота, рідкий стілець), катаральні (кашель, нежить), розеолезно-папульозний висип і виразкові ураження лімфатичної системи кишечника.




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 53 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав