Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Санітарні вимоги в лісах, що виконують переважно

Читайте также:
  1. III. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС РОБОТИ
  2. III. Вимоги безпеки під час роботи.
  3. IV. Вимоги до технологічних процесів лісосічних робіт
  4. IV. Вимоги соціальної відповідальності
  5. V. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях.
  6. V. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ В АВАРІЙНІЙ СИТУАЦІЇ
  7. Вибіркові санітарні рубки
  8. Види і основні вимоги до виробничого освітлення
  9. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ В АВАРІЙНИХ СИТУАЦІЯХ
  10. Вимоги безпеки до експлуатації електрообладнання і потенційно небезпечних об’єктів

санітарно-гігієнічні та оздоровчі функції

47. У лісах, що належать до санітарно-гігієнічних та оздоровчих категорій захисності, а також в інших насадженнях, які використовуються з рекреаційною метою, постійні лісокористувачі регулюють рекреаційне навантаження шляхом організації території, а також вживають санітарно-оздоровчих та інших заходів для захисту лісу з урахуванням особливостей структури і використання насаджень.

48. Під час здійснення всіх видів рубок вирубуються переважно фаутні і сухостійні стовбури, залишаючи дерева з рідкісними декоративними властивостями, навіть за наявності ознак патології, які не ослаблюють їх життєздатності і не створюють загрози зовнішньому середовищу.

49. На територіях природно-заповідного фонду, в лісах населених пунктів та зелених зон, особливо в цінних лісових масивах, поряд з виконанням вимог Правил може проводитися індивідуальний захист дерев: лікування ран, зрізання окремих усохлих і пошкоджених гілок, вилучення плодових тіл грибів, пломбування дупел тощо.

 

Державний контроль за дотриманням санітарних правил у лісах і відповідальність за їх порушення

50. Державний контроль за дотриманням Правил здійснюється Мінлісгоспом і Мінекобезпеки та їх органами на місцях у межах їх компетенції.

51. Постійні лісокористувачі щорічно подають державним органам лісового господарства Автономної Республіки Крим та областей, а також спеціалізованим лісозахисним підприємствам і станціям санітарні огляди, в яких відображають санітарний стан лісів і деревини, що зберігається в них, виконання заходів щодо поліпшення санітарного стану лісів, зазначають основні порушення Правил, заходи щодо запобігання чи ліквідації їх наслідків.

Державні органи лісового господарства Автономної Республіки Крим та областей надсилають узагальнені санітарні огляди разом з річним звітом Мінлісгоспу.

52. За вчинені підприємствами, організаціями, установами та громадянами порушення Правил установлюються такі розміри стягнень:

- за проведення суцільної санітарної рубки насаджень без попереднього обстеження їх спеціальною комісією або з обстеженням, але без лісопатолога спеціалізованої служби лісозахисту (міжрайонного інженера лісопатолога), а на територіях природно-заповідного фонду (за винятком заказників та господарських зон національних природних і регіональних ландшафтних парків) і без представника органу Мінекобезпеки десятикратна таксова вартість зрубаної деревини;

- за невивезення з лісосіки деревини в установлений термін або залишення її в місцях рубок, на верхніх складах, вантажних пунктах та інших територіях на відстані менше як 2 км від лісових насаджень (за винятком деревини, зрубаної під час лісовпорядкування, проведення наукових досліджень), якщо залишена деревина не захищена від шкідників та хвороб – двократна таксова вартість цієї деревини;

- за несвоєчасне очищення або з порушенням вимог лісового законодавства місць рубок від порубкових залишків, захаращення просік, доріг, смуг, завширшки 30 м, що прилягають до лісосік, за кожний гектар неочищеної або захаращеної території – половина таксової вартості деревини, зрубаної з одного гектара лісосіки (сплата стягнення не звільняє лісозаготівельника від проведення очищення місць рубок у визначені терміни);

- за порушення термінів проведення санітарних рубок – трикратна таксова вартість деревини, що підлягає вирубуванню;

- за несвоєчасне виявлення лісокористувачем осередків шкідників із загрозою об'їдання 25 % і більше листя, хвої; у листяних насадженнях – таксова вартість, а у хвойних – двократна таксова вартість деревини втраченого у зв'язку із цим приросту насаджень.

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 20 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав