Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Творча частина

Читайте также:
  1. Безсполучникові складне речення з неоднорідними частинами
  2. Вступна частина
  3. Загальна частина трудового права
  4. Заключна частина заняття
  5. Мінімальна частина чистого прибутку підприємства, що відраховується до резервного капіталу, становить...
  6. НЕДОСТАТОЧНОСТЬ ДВУСТВОРЧАТОГО (МИТРАЛЬНОГО) КЛАПАНА (INSUFFI-CIENTIA VALVULAE BICUSPIDALIS S. MITRALIS).
  7. Нормотворча діяльність урядів.
  8. Нормотворча діяльність урядів.
  9. ОСНОВНА ЧАСТИНА
  10. ОСНОВНА ЧАСТИНА

1.1. Характеристика сучасних і перспективних напрямів

моди в зачісках (стрижках)

Необхідно описати напрямок моди більш детально зупинитись на характеристиці напрямків в моделюванні тієї групи зачісок (стрижок), до якої належить задана тема роботи.

Згідно опрацьованій інформації виконується колаж.

 

1.2. Розробка моделі зачіски (стрижки) відповідно темі

Під час розробки моделі зачіски слід мати на увазі її призначення тобто розробляти нову зачіску необхідно з урахуванням вимог, що ставляться до тієї чи іншої групи зачісок.

Нова зачіска повинна відповідати вимогам сучасної моди, тож необхідно конкретно вказати елементи, які включені в сучасну модель, і характеризують сучасний напрямок розвитку моди, відобразити нові технологічні прийоми виконання стрижки, довести сучасність і актуальність розробленої зачіски, прийнятність її для подальшого застосування, враховуючи знання набуті з моделювання зачісок.

Також слід враховувати особливості конкретної людини, для якої моделюється зачіска (стрижка), тобто тип обличчя, морфологічні особливості, зріст, будову тіла і при необхідності виконати корекцію недоліків за допомогою зачіски.

Докладний опис розробленої зачіски необхідно подати у вигляді композиційного розбору з аргументацією вибору того чи іншого елемента композиції, конструктивного рішення. Необхідно відмітити значення правильного об’єднання в єдине ціле всіх елементів зачіски (або стрижки), підпорядковуючи їх один одному з метою досягнення повної гармонії між собою, з метою цілковитого розкриття ідеї композиції розробленої моделі зачіски. Композиційний розбір виконується довільно у вигляді твору за встановленим композиційним планом. Обов’язково вказується «зміст» розробки, характер композиції, характеристики силуету, форми, текстури, ліній, акценту, нюансу, тип зачіски, пропорційне рішення, ритм, гармонія кольору, декоративне рішення, формостворення та ті.

Важливим етапом у розробці зачіски – є створення сучасного образу, що включає в себе вибір зачіски, сучасного макіяжу. Щодо теми роботи. 1 малюнок розробленої моделі зачіски на форматі А-4, та дублюється на форматі А-3

2. Технологічна частина

2.1. Розробка технологічної послідовності виконання зачіски (стрижки)

Розробку технологічної послідовності виконання зачіски необхідно розпочинати з обмовлення початкових даних, тобто необхідно з’ясувати, яким операціям і в якій послідовності слід піддати волосся, щоб досягти бажаного результату.

Пильний огляд стану волосся значно допомагає правильно визначити необхідність виконання тих чи інших технологічних операцій (стрижка, фарбування, хімічна завивка, лікування волосся), вибрати спосіб укладки волосся в зачіску, правильно підібрати парфюмерно-косметичні засоби і матеріали для виконання певних операцій відповідно до стриктури волосся. Послідовність всіх підготовчих і головних операцій повинна бути логічно обґрунтована. Практична робота передбачає обов`язкове фарбування волосся моделі згідно тематики. Навести рецептуру приготування фарбників,вказати іх назву та розробити технологічну карту нанесення фарбників 2-4 позиції.

В цьому розділі необхідно описати вибір довжини волосся, кольору волосся для створення нової зачіски, обов'язково скласти технологічну послідовність виконання інших операцій, що передують безпосередньому виконанню зачіски, обґрунтувати необхідність виконання фарбування, інших засобів, якщо це передбачається технологією виконання зачіски.

Обґрунтувати вибір способу укладки волосся в зачіску. Докладно описати характер і послідовність всіх технологічних операцій по створенню зачіски.

Якщо розроблена зачіска виконується із застосуванням бігуді, необхідно обґрунтувати їх вибір (тип, матеріал, діаметр, метод кріплення) залежно від призначення зачіски, розробити схему накручування волосся на бігуді, описати послідовність виконання зачіски, спосіб кріплення оздоблень.

Технологічна карта-схема виконуються на одному аркуші 5-6 позицій

Графічна частина

До складу графічної частини входить технологічна карта (формат А4 не менше 5-6 позицій на одному аркуші), та її повтор в форматі А1 (1 аркуш) Технологічна карта повинна відображати послідовність виконання всіх операцій, необхідних для виконання зачіски. Технологічна карта виконується таким чином, щоб можна було легко визначити технологію виконання розробленої зачіски. Технологічна карта виконується чорною тушшю (маркером).

На технологічній карті повинні бути вказані:

- початкова довжина волосся,

- розподіл волосся на зони;

- операції, що передують виконанню зачіски (схема накручування волосся для виконання завивки, укладки, способи фарбування волосся, лікування волосся і т.д.),

- схема накручування волосся на бігуді;

- послідовність оформлення деталей і ліній зачіски, кріплення оздоблень,

- художнє оформлення зачіски, тобто загальний вигляд зачіски.

Позиції технологічної карти позначаються малими літерами в алфавітному порядку.

На форматі А3 виконуються малюнки базової історичної зачіски і розробленої сучасної в кольоровому зображенні і повністю відповідають малюнкам що використовуються в пояснювальній записці ДП та виконанню сучасної зачіски на моделі.

Помилки і графічні неточності дозволяється виправляти підчисткою (коректором і чорною гелевою ручкою) зберігаючи охайність роботи.




Дата добавления: 2015-01-30; просмотров: 113 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав