Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Проблема краси в античності, в середньовічній філософії, в гуманізмі епохи Відродження, в добу Нового часу, в епоху Модерну.

Читайте также:
  1. I. Структура урока изучения нового материала.
  2. I. Фабрики думки в епоху панування етатизму
  3. II. Засвоєння учнями нового матеріалу.
  4. II. ПОВТОРЕННЯ ВИВЧЕНОГО МАТЕРІАЛУ, ВИВЧЕННЯ НОВОГО
  5. III. Вивчення нового матеріалу
  6. III. Изложение нового материала.
  7. III. Изучение нового материала.
  8. III. Изучение нового материала.
  9. III. Практичне засвоєння учнями нового матеріалу.
  10. III.Объяснение нового материала

ФІЛОСОФІЯ КРАСИ

Зміст

1) Вступ

2)Основна частина

2.1) Проблема краси в античності, в середньовічній філософії, в гуманізмі епохи Відродження, в добу Нового часу, в епоху Модерну.

2.2) Краса в мистецтві.

2.3) Краса як цінність та метацінність у життєдіяльності людини.

3) Висновки

4) Джерела

 

 

 

Вступ

 

Філософія краси – це одина із найглибших філософських тем за всю історію людини. Я обрала цю тему тому, що хотіла більше дізнатися про людину, її цінності, погляди та думки, але в першу чергу розібратися і в своєму баченні, що означає краса і яку роль в моєму житті та в житті кожної людини.

На мою думку, це дуже цікава тема, з неї можна багато чого дізнатися потрібного, набратися мудрості, як каже Лабуле: «Не може бути краси в тому, в чому нема мудрості».

Скільки разів ми чуємо це слово коли його вживають наші близькі, друзі, оточуючі, кохані… Я думаю, що часто в нашому повсякденному житті. Для кожного з нас особисто термін «краса» асоціюється з прекрасним,внутрішнім і зовнішнім, це те що захоплює нас, приносить радість в серце, добро, спокій, злагоду, мудрість та тішить нас. Краса змінює нас і наш світ. Проблема краси є дуже важливою складовою Всесвіту, за всю його історію. За еї йшли на вогонь, робили геройські вчинки, рухали історію світу. Світ натхнений красою людини і природи.

Постановка проблема про красу, ми можемо уявити собі дуже багато всього красивого, наприклад: мистецтво, культуру, музику,літературу, спорт, мода, живопис, природу, людину… С0труктура людської краси це її внутрішній та зовнішній світ. Зовнішня краса – це лице людини, її риси. Внутрішня краса – це душа людини, її розум, характер, почуття. І кожен з нас, напевно, роздумував, яка є важливішою, що ми ставимо на передній план. І чи взагалі потрібна нам краса? Яку роль вона відіграє в моєму житті і в житті кожного із нас? Сутєво визначити роль прекрасного в житті моєму і моїх близьких.

Зовнішня краса видна для всіх, а внутрішня для кожного - таємниця.ЇЇ оспівували в літературних творах, скульптурі,музиці. Нприкладом може бути твір «Собор паризької Богоматері» письменника Г.Копана.

Ці питання прийшли до нас ще з минулого, люди ще з народження починали про це думати. Про неї говорили багато відомих філософів всіх віків, такі як: Сократ, Платон, Аристотель, Кант, Августин Блаженний, Ніцше, Гете, Сервантес, Фома Аквінський та інші. В цій творчій роботі я хотіла б розглянути їхні погляди на цю тему. Вони як впливові люди того часу, думаю, багато часу роздумували над цим питанням і, можливо,частину з їхнього повчання я зможу взяти до уваги.

Краса – це щось надзвичайне для людини, кожного разу коли ми бачимо щось, або когось, або відчуваємо красу в захопленні, наші серця переповнюється світлом, оживляє нас. Тобто краса служить людині щоби надихати її, відчувати приємність, мир в душі.

Ми живемо у світі краси, вона оточує нас. Однак поняття краси більш глибоке, ніж уявляє собі більшість людей. Краса - це щось прекрасне, піднесене, естетичне.
Естетичне - це почуття-цінність, спрямоване на збудник цього почуття і яка досягла необхідного ступеня досконалості.

 

Я би хотіла в цій роботі розкрити цю проблему краси. Спираючись на історію, щоби дізнатися про думки відомих філософів минулих віків. Виявити проблему краси сучасного світу. Поєднання души і тіла та внутрішньої та зовнішньої краси. Краси в мистецтві та краси, як цінність в людському житті Та насамперед розібратися в своїх думках щодо цієї проблеми.

 

 

Проблема краси в античності, в середньовічній філософії, в гуманізмі епохи Відродження, в добу Нового часу, в епоху Модерну.

 




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 19 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | <== 8 ==> | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав