Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

З причин критичних обставин

Читайте также:
  1. A]если он причинен при исполнении трудовых (служебных, должностных) обязанностей
  2. D) путем наложения ареста на имущество, добровольного возмещения причиненного вреда
  3. Gt;Переношенная беременность причины
  4. I. Причины девиантного поведения.
  5. А) існують дві незалежні одна від одної першопричини реальності: пракриті і пуруша
  6. А) предупреждению терроризма, в том числе по выявлению и последующему устранению причин и условий, способствующих совершению террористических актов (профилактика терроризма);
  7. Агрессивность -лат. aggredi - нападать) - поведение человека в отношении других людей, которое отличается стремлением причинить им неприятности, нанести вред.
  8. Александр I и его реформы: задуманное и осуществленное. Сперанский, Аракчеев, Новосильцев. Причины провала либеральных преобразований.
  9. Анализ причин социального конфликта целесообразно начинать с их типологии. Можно выделить следующие типы причин.
  10. Аналіз причин виникнення проблеми та обґрунтування необхідності її розв’язання програмним методом

Люди з суїцидальним способом мислення через критичних обставин потребують перш за все в співучасті, тому що їхні спроби самогубства в основному викликані емоційним поривом, що виник внаслідок депресивної реакції в критичних обставинах через безсилля перед встала проблемою. Така людина гостро відчуває себе самотнім, будучи сам на сам із проблемою. І завданням християнського лідера є допомогти людині подолати, а при можливості і дозволити створений криза. Нижче буде приведена стратегія психотерапевтичної допомоги, згідно з доктором Альберту Еллісу, яка відома серед духовних помічників як Раціональна Емотивна Терапія (скорочено РЕТ). Її доречно використовувати при роботі з потенційними самогубцями всіх вищенаведених категорій, з урахуванням вищевикладених застережень, тому що вона найбільш відповідає біблійної концепції відродження, як зміна душі через зміну способу мислення.

Насправді, крім цієї моделі існує близько двохсот різних теорій про те, як допомогти людям у стані кризи. Всіх їх можна звести до впливу на три основні області: поведінка, почуття думки. Перевага цієї душепасторской стратегії полягає в тому, що вона спрямована на зміну думок людини, як первинного джерела емоцій і вчинків. Такий підхід до внутрішніх змін більш відповідає біблійному (Рим.12:1-2). Доктор Елліс представляє свою модель на п'яти ступенях:

1. Предваряющее подія (те, що викликало проблему);

2. Система уявлень (як людина уявляє собі це подія);

3. Послідовна емоційна реакція (які емоції з'являються тоді, коли людина уявляє собі це подія);

4. Націлені питання (виправляють спотворені уявлення);

5. Відповіді на попередні питання (повторення суті справи).

Що ж необхідно для того, щоб допомогти людині, яка перебуває в стані депресії, почати рухатися в позитивному напрямку? Перш за все потрібно постаратися встановити контакт. Людина, що потрапила в кризову ситуацію часто відчуває себе безпорадним і непотрібним. Щоб компенсувати ці почуття він намагається піти від реальності. Так само в кризовий період людина схильна до бесіди. Він хоче поділитися своїми поглядами і проблемами, звернути на свій стан увагу інших. Це дає хорошу можливість, щоб встановити з людиною спочатку усний, а потім і емоційний контакт.

Раніше зазначалося, що головною підставою суїциду є самотність, гостре почуття оставленности. Тому наша участь в проблемі людини вже саме по собі буде допомогою, так як компенсує людську потребу в підтримці і розумінні з боку оточуючих. Якщо уявити причини суїциду у вигляді айсберга, то підводної і основною його частиною буде самотність. Верхівкою ж цього айсберга буде видима причина, обставини, що послужили останнім поштовхом у прийнятті фатального рішення.

Саме про те, як успішно "розтопити" цю верхівку кризи і тим самим попередити від фатального кроку, каже дана стратегія душепасторской допомоги.




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 17 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | <== 7 ==> | 8 | 9 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав