Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ДОДАТКИ

Читайте также:
  1. Додатки
  2. ДОДАТКИ
  3. ДОДАТКИ
  4. Додатки
  5. Додатки
  6. ДОДАТКИ
  7. Додатки
  8. Додатки
  9. Додатки.

Вступ

 

Відповідно до навчальних планів підготовки молодших спеціалістів за професійним спрямуванням “Менеджмент організацій” денної форми навчання виконують курсову роботу з дисципліни “Менеджмент”.

Виконання курсової роботи являє собою самостійну навчально-наукову дослідницьку роботу студента, яка забезпечує закріплення, поглиблення і узагальнення знань, отриманих студентами при вивченні дисципліни «Основи менеджменту» й суміжних дисциплін, та їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання.

Виконана курсова робота повинна продемонструвати оволодіння студентом теоретичними знаннями з менеджменту і спроможність використовувати їх на практиці, аналізуючи стан конкретної проблеми, вміння вносити пропозиції щодо усунення її негативних тенденцій.

Написання курсової роботи має сприяти більш глибокому засвоєнню студентами програмних питань дисципліни. Це вимагає від них самостійного поглибленого вивчення не лише навчальної, але й спеціальної літератури, монографій, статей, що друкуються у періодичних виданнях, наукових збірниках тощо.

Курсова робота має містити елементи наукового пошуку, спрямованого на більш ефективне вирішення питань, що вивчаються. Це передбачає проведення комплексного дослідження, яке ґрунтується на здійсненні збору та проведенні порівняльного аналізу інформації з різних літературних джерел, пошуку та опрацюванні практичних матеріалів відповідно обраної тематики, узагальненні цих даних та формулюванні власнихвисновків й пропозицій.

Студенту надається право вибору теми курсової роботи з числа визначених або запропонувати свою тему з обґрунтуванням її розробки.

Студенти денної форми навчання виконують курсову роботу на основі ретельного вивчення та узагальнення теоретичних положень з відповідних літературних джерел, а також використання фактичних даних, наведених у статистичних щорічниках, науковій літературі, періодичних виданнях та інших джерелах.

 

 

1. Цілі та завдання курсової роботи

Основні цілі виконання курсової роботи:

- систематизація отриманих теоретичних знань з дисципліни «Основи менеджменту», їх поглиблення і закріплення;

- розвиток навичок самостійної роботи з науковою і довідковою
літературою, нормативними документами, матеріалами періодичних видань, джерелами статистичної інформації тощо; отримання досвіду їхнього практичного використання при визначенні проблем менеджменту та їх кваліфікованому вирішенні;

- отримання навичок проведення самостійного аналізу й узагальнення проблем теорії та практики менеджменту, обґрунтування прийнятих рішень;

- отримання навичок розробки пропозицій, обґрунтування та відстоювання власної точки зору з проблеми, що досліджується, розвиток уміння пов'язувати теоретичні положення з умовами сучасної практики управлінської діяльності.

Завдання курсової роботи:

- проаналізувати різні інформаційні джерела з проблем менеджменту;

- визначити і порівняти існуючі підходи с певної проблеми менеджменту та зробити узагальнюючі висновки, сформувати власне бачення;

- обґрунтувати доцільність використання елементів теорії та практики менеджменту в сучасній управлінській діяльності;

- оцінити перспективи розвитку та подальшого дослідження системи менеджменту та її елементів.

 

2. Загальні положення

2.1. Послідовність виконання курсової роботи

 

Виконання курсової роботи складається з таких основних етапів:

1. Вибір і затвердження теми курсової роботи;

2. Складання і затвердження плану курсової роботи;

3. Добір та вивчення літератури;

4. Написання та оформлення роботи;

5. Підготовка до захисту і захист курсової роботи.

1 етап. Вибір і затвердження теми курсової роботи.

Студент здійснює самостійний вибір теми курсової роботи з переліку рекомендованих тем (див. розділ 5). З дозволу і за узгодженням викладача студент може виконувати роботу на тему, близьку до рекомендованих або запропонувати свою.

Обираючи тему курсової роботи, студентам необхідно враховувати відповідність її спрямованості своїм науковим і практичним інтересам, розробкам, можливостям збирання первинної інформації тощо.

Тема курсової роботи затверджується викладачем.

2 етап. Складання і затвердження плану курсової роботи.

План курсової роботи складається студентом самостійно на основі ознайомлення з літературними джерелами щодо обраної теми. Планом передбачається вступ; 3-4 ключових, взаємопов’язаних, розміщених у логічній послідовності розділи, в яких має бути розкрита сутність обраної теми; висновки; список використаних джерел. Складений студентом план обговорюється з викладачем, який його коригує (якщо у цьому є необхідність) та затверджує. Тільки після цього студент може приступити до написання роботи.

3 етап. Добір та вивчення літератури.

На стадії добору літератури студент складає бібліографію, у чому йому своїми рекомендаціями надає допомогу викладач. Процес добору літератури значно прискорюється при використанні алфавітних та систематичних каталогів літератури, реферативних журналів, бібліографічних довідників та інших джерел інформації, що є у бібліотеці.

4 етап. Написання та оформлення роботи.

Зібраний на попередньому етапі матеріал класифікується, систематизується та опрацьовується відповідно до послідовності пунктів плану курсової роботи; у разі необхідності підбирається додаткова інформація.

До курсової роботи слід включати лише ретельно підібрані та цілеспрямовано опрацьовані матеріали. На цьому ж етапі проводяться розрахунки, обґрунтовуються пропозиції, формулюються висновки, підбираються ілюстрації (схеми, графіки, таблиці) та здійсняється редагування. У процесі редагування поліпшується стиль викладання матеріалу, переробляються окремі частини тексту, вдосконалюється формулювання фраз, перевіряються орфографія та пунктуація, усуваються архаїзми та мовні штампи.

У тексті курсової роботи слід уникати частого повторення однакових слів, замінюючи їх синонімами.

Четвертий етап завершується оформленням курсової роботи згідно із вимогами, що перелічені у пункті 2.3. цих методичних рекомендацій.

5 етап. Підготовка до захисту і захист курсової роботи.

Виконана курсова робота у встановлений термін здається студентами на перевірку викладачу, який здійснює попереднє оцінювання якості курсової роботи та робить висновок про можливість допуску роботи до захисту. Узагальнені критерії оцінювання якості виконання курсової роботи та деталізовані бальні шкали наведено в четвертому розділі цих методичних рекомендацій. Якщо курсова робота попередньо оцінюється в 0-25 балів, вона повертається студентові для доопрацювання. До переробленої курсової роботи, зданої на повторну перевірку, обов’язково додаються первісні зауваження.

Якщо курсова робота допускається керівником до захисту, студент отримує свою курсову роботу напередодні, щоб своєчасно підготуватися.

До захисту студент готує доповідь, яка демонструє результати дослідження, основні висновки, узагальнення і пропозиції. Рекомендована тривалість доповідь студента 5-7 хвилин.

У процесі захисту курсової роботи оцінюється глибина знань студента в досліджуваній галузі менеджменту, його вміння вести дискусію, обґрунтовувати та відстоювати власну точку зору, відповідати на запитання. Узагальнені критерії оцінювання захисту курсової роботи та деталізовані бальні шкали наведено в четвертому розділі цих методичних рекомендацій.

Задля забезпечення поетапного написання курсової роботи складається календарний графік виконання робіт, який затверджується на початку навчального року, контролюється науковим керівником.

Орієнтовний регламент виконання курсової роботи наведений в табл. 1. За порушення графіку студент може бути недопущений до захисту курсової роботи.

Таблиця 1

Орієнтовний регламент виконання курсової роботи

 

Етап Зміст виконуваних робіт
Вибір і затвердження теми курсової роботи Студент ознайомлюється з рекомендованою тематикою робіт і вибирає конкретну тему, після чого затверджує її у наукового керівника
Складання і затвердження плану курсової роботи Студент ознайомлюється з літературними джерелами щодо обраної проблеми, складає перший варіант плану роботи та подає його викладачу для затвердження
Добір та вивчення літератури. Здійснення дослідження Складання бібліографії, поглиблене вивчення підібраної літератури. Класифікація, систематизація та опрацювання відповідно до послідовності пунктів плану курсової роботи зібраного матеріалу; у разі необхідності підбирається додаткова інформація. Формулювання власних висновків по суті обраної проблеми дослідження. Вирішення на консультаціях з науковим керівником питань, які виникають під час виконання дослідження, з подальшим коригуванням отриманих результатів
Написання та оформлення роботи Підготовка письмового варіанта тексту, оформлення курсової роботи згідно із вимогами, подання остаточно відкоригованого варіанта курсової роботи на перевірку
Підготовка до захисту і захист курсової роботи Ознайомлення із висновком викладача на курсову роботу. Підготовка до захисту та захист результатів дослідження у вигляді виступу на засіданні комісії.

 

 

2.2 Вимоги до структури, змісту та якості

курсової роботи

 

Курсова робота має включати: титульний аркуш; план роботи (зміст); вступ; основну частину (3-4 глави), що розкриває теорію питання та практичний досвід; висновки; список використаної літератури, додатки (якщо це необхідно).

План роботи (зміст) має бути розгорнутим, складатися з декількох глав (розділів), які у свою чергу повинні містити ряд параграфів. Проти назв глав і параграфів виставляються відповідні номери сторінок тексту.

У вступі (1-2 сторінки) стисло характеризується сучасний стан розробки проблеми та питань, що вимагають вирішення, обґрунтовується вибір теми, її актуальність й значення у сучасних умовах; формулюються ціль і завдання курсової роботи, що випливають з неї; визначається об`єкт, предмет та методи дослідження, висвітлюється рівень опрацювання проблеми у вітчизняній і зарубіжній літературі, виокремлюються дискусійні питання та невирішені проблеми, вказується інформаційна база дослідження.

Основна частина. В цій частині роботи необхідно показати, як з позицій сучасності досліджувана проблема висвітлена в літературі, викласти сутність існуючих підходів до її вирішення, здійснити їх критичний аналіз, провести порівняння та сформулювати власну точку зору. Розгляд теоретичних положень має супроводжуватися (за можливістю) аналізом статистичної інформації, прикладами з практики управлінської діяльності. У цій частині курсової роботи студент повинен продемонструвати свої знання з питань, що досліджується, вміння узагальнювати матеріали, послідовно їх викладати, робити висновки, обґрунтовувати свої пропозиції.

Основну частину курсової роботи (загальним обсягом 27-30 сторінок) рекомендується структурно і пропорційно за обсягом сторінок поділити на три-чотири розділи.

Перший розділ основної частини. У цьому розділі обов’язково слід представити понятійно-категоріальний апарат дослідження, а саме, висвітлити існуючі різноманітні погляди дослідників на сутність основних понять, які стосуються обраної проблеми (із обов’язковим посиланням на джерело інформації), зробити їх критичний аналіз, здійснити їх критичне співставлення, узагальнення та викласти власний погляд. Наводиться еволюція розробок щодо предмету дослідження, здійснюється їх критичний аналіз. Також в даному розділі мають бути охарактеризовані існуючі підходи до класифікації та висвітлені фактори, що впливають на предмет дослідження, і визначені його роль та місце в загальній системі управління діяльністю підприємства.

Другий розділ основної частини. Цьому розділу роботи обов’язково повинен бути притаманний аналітичний характер. Залежно від характеру обраної проблеми висвітлюються існуючі методики її аналізу і оцінки, їх переваги та недоліки. Зокрема, у цьому розділі здійснюється аналіз системи показників, які дозволяють оцінити різні сторони предмету дослідження (рівень, сутність, властивості, особливості, характер змін).

Третій розділ основної частини. Цей розділ повинен бути максимально насиченим фактологічною інформацією, представленою у вигляді таблиць, діаграм, графіків, схем тощо.

Залежно від специфіки обраної проблеми особливу увагу слід надати висвітленню особливостей прояву та розв’язання досліджуваної проблеми у практиці вітчизняних підприємств (зокрема, залежно від їхньої галузевої належності або організаційно-правової форми), використовуючи аналіз статистичної інформації щодо предмету дослідження. Інформаційну базу мають складати публікації у періодичних виданнях, статистичні щорічники, монографії, спеціальна література з обраної проблематики.

Також в цьому розділі обґрунтовується доцільність застосування у діяльності вітчизняних підприємств найбільш ефективних теорій, підходів та методик з теми дослідження, надаються пропозиції щодо можливих шляхів вирішення проблем та удосконалення управлінської діяльності.

Розділи основної частини мають бути логічно пов’язаними між собою та пропорційні за обсягом сторінок. Теоретичні положення повинні виступати основою дляаналізу первинних матеріалів або статистичної інформації, а висновки та пропозиції мають базуватися на викладених теоретичних положеннях та проведеному аналізі.

У висновках (2-3 сторінки) потрібно стисло викласти основні результати проведених досліджень і визначити, якою мірою вирішені завдання та досягнута мета курсової роботи, що були сформульовані у вступі.

Список використаних джерел повинен включати складений за чинними правилами перелік усіх використаних літературних джерел (додаток В). Рекомендована навчальна література для виконання курсової роботи наведена в шостому розділі цих методичних вказівок, перелік спеціальної літератури залежить від обраної студентом теми. Інформаційною базою висвітлення практичних засад розв’язання обраної проблеми є спеціальна монографічна література та періодичні видання, які пропонує бібліотека Політехнічного технікуму КІСумДУ.

Додатки оформлюються в разі необхідності для того, щоб не завантажувати основний текст курсової роботи великою кількістю ілюстративного матеріалу. Обсяг додатків не обмежується. Це можуть бути громіздкі таблиці, схеми, рисунки та ін.

 

2.3. Вимоги до оформлення курсової роботи

 

Обсяг курсової роботи має бути у межах 30-35 сторінок без урахування списку літератури та додатків, у тому числі: вступ – 1-2 сторінки, основна частина – 27-30 сторінок, висновки – 2-3 сторінки.

Курсова робота виконується на папері стандартного формату А4(210x297), на одній стороні аркуша з дотриманням полів: зліва – 3 см, зверху та знизу - 2 см, з правого поля – 1,5 см. Шрифт – Times New Roman, інтервал – 1,5. Всі сторінки повинні бути пронумеровані у правому верхньому кутку, починаючи зі вступу (3 сторінка).

Зразок оформлення титульного аркушу наведено у додатку А.

У ході викладання матеріалу в тексті виділяються всі заголовки, зазначені у змісті (плані роботи) за допомогою інтервалу між рядками. Назви глав виділяються також прописними буквами і центруються посередині. Назви параграфів центруються по лівій стороні з абзацу. Курсив та жирне (напівжирне) виділення не використовуються.

Скорочення слів не допускається, крім загальноприйнятих, при першому вживанні вони супроводжуються розшифровуванням. Наприклад, організаційна структура управління (ОСУ), внутрішньофірмова інформаційна система (ВІС) і т.д.

У списку літератури надається перелік тільки використаних у роботі джерел. У кожному джерелі вказуються: прізвище й ініціали автора, місце видання, назва видавництва, рік видання, обсяг джерела (Додаток В). На кожну цитату, ідею, положення, матеріали (таблиці, схеми та ін.), запозичені з будь-яких джерел, мають бути посилання в тексті. При цьому посилання позначаються в такий спосіб [6, с.27]. Це значить, що студент посилається на сторінку 27 джерела під номером 6 у списку використаної літератури.

Всі схеми, таблиці, діаграми й інший ілюстративний матеріал повинні мати назви і відповідний номер. На кожну ілюстрацію необхідне відповідне посилання в тексті.

Ілюстративний матеріал, в залежності від його важливості, включається до основного тексту курсової роботи або вноситься в додаток. Приклади оформлення таблиць та рисунків наведені нижче.

 

Таблиця (номер)

Назва таблиці

         
         

 

 
 


Рівень заробітної плати,

грн.

 

2007 2008 2009 2010 Роки

Рисунок 1.3 - Показники зміни рівня заробітної плати за 2007-2010 рр.

Рисунок 1.4 – Структура виробничих витрат за 4 квартали 2009 року.

 

Правильність, охайність оформлення курсової роботи є обов'язковою умовою її виконання, що враховується під час захисту.

3. Перевірка і захист курсової роботи

Цілком підготовлена курсова робота підписується студентом і передається на перевірку у встановлені графіком терміни. Перевірка курсових робіт керівником здійснюється протягом тижня після їхньої здачі.

Якщо в результаті перевірки виявлені істотні помилки, неповний обсяг або низька якість оформлення роботи, вона повертається студенту для доопрацювання. Викладач в письмовій формі (у вигляді рецензії) представляє свої зауваження студенту. На титульному аркуші ставиться напис «Доробити» або «Переробити».

При відповідності курсової роботи вимогам дійсних методичних вказівок викладач ставить на титульному аркуші «До захисту».

Захист курсових робіт відбувається в призначений викладачем день і час.

Захист курсової роботи може проходити в різноманітних формах. Найбільш доцільний захист курсової роботи в присутності групи студентів. При цьому автору роботи дається 5-7 хвилин для доповіді основних положень, після чого йому задаються питання за темою роботи.

Припускається захист курсової роботи в індивідуальному порядку у формі обговорення проблеми за темою.

При підготовці до захисту студенту варто звернути особливу увагу на питання і зауваження викладача, зроблені ним при перевірці роботи

4. Критерії оцінювання якості виконання курсової роботи

У процесі захисту курсової роботи оцінюється глибина знань студента в досліджуваній галузі менеджменту, його вміння вести дискусію, обґрунтовувати та відстоювати власну точку зору, відповідати на запитання. Узагальнені критерії оцінювання захисту курсової роботи та деталізовані бальні шкали наведено в табл. 3.

Таблиця 3

Параметри та критерії оцінювання курсової роботи

Параметри оцінювання Діапазон оцінки, балів Критерії оцінювання за бальною шкалою
Оцінювання якості курсової роботи 0 - 75  
1. Відповідність змісту курсової роботи темі та затвердженому плану 0-15 0 – зміст жодного з параграфів курсової роботи не відповідає затвердженому плану
5 – зміст одного параграфу курсової роботи відповідає затвердженому плану
10 – зміст двох параграфів курсової роботи відповідає затвердженому плану
15 – зміст усіх параграфів курсової роботи відповідає затвердженому плану
1. Ступінь розкриття теоретичних аспектів проблеми, обраної для дослідження, та коректність використання понятійного апарату 0-15 0 – понятійний апарат не сформовано; теоретичні аспекти проблеми не розкриті
5 – понятійний апарат сформовано, але теоретичні аспекти проблеми не розкриті
10 – понятійний апарат сформовано, теоретичні аспекти проблеми розкриті частково
15 – понятійний апарат сформовано, теоретичні аспекти проблеми розкриті
     
1. Наявність критичних співставлень та узагальнень різних точок зору та підходів до постановки та розв’язання проблеми 0-15 0 – критичні співставлення та узагальнення відсутні
10 – критичні співставлення наявні, але узагальнення відсутні або некоректні
15 – критичні співставлення наявні та супроводжені коректними узагальненнями
1. Ступінь використання фактологічного матеріалу; висвітлення особливостей прояву та розв’язання досліджуваної проблеми у практиці вітчизняних підприємств 0-10 0 – фактологічний матеріал не використаний
5 – залучений фактологічний матеріал, особливості прояву та розв’язання проблеми на вітчизняних підприємствах не висвітлені
10 – залучений фактологічний матеріал, досвід вітчизняних підприємств висвітлений

 

1. Обсяг та адекватність використаних при написанні роботи першоджерел та дотримання етики посилань 0-10 0 – залучені матеріали лише навчальних підручників та посібників (до 10 джерел), етика посилань не дотримана
5 – залучені матеріали навчальних підручників та посібників, періодичних видань (11-15 джерел), етика посилань дотримана частково
10 – залучені матеріали навчальних підручників та посібників, монографій, статистичних збірників та довідників, періодичних видань та мережі Internet (більше 15 джерел), етика посилань дотримана
1. Відповідність оформлення курсової роботи встановленим вимогам 0-10 0 – текст курсової роботи оформлено з суттєвими порушеннями встановлених вимог
5 - текст курсової роботи оформлено з незначними порушеннями встановлених вимог
10 - текст курсової роботи оформлено у відповідності до встановлених вимог
Оцінювання захисту курсової роботи 0 – 25  
1. Вміння чітко та стисло викласти основні результати дослідження 0-10 0 – студент неспроможний чітко та стисло викласти основні результати дослідження
5 – студент невпорядковано викладає основні результати дослідження
10 – студент спроможний чітко та стисло викласти основні результати дослідження
1. Використання роздаткового ілюстративного матеріалу 0-5 0 – роздатковий ілюстративний матеріал не використано
5 – доповідь супроводжена роздатковим ілюстративним матеріалом
1. Повнота, глибина, обґрунтованість відповідей на питання 0-10 0 – студент неспроможний надати відповіді на поставлені питання
5 – студент надає неповні, поверхові, необґрунтовані відповіді на поставлені питання
10 – студент надає повні, глибокі, обґрунтовані відповіді на поставлені питання

Остаточне оцінювання рівня виконання, презентації та захисту курсової роботи здійснюється за 100-бальною шкалою, що враховує:

1) попереднє оцінювання якості курсової роботи науковим керівником – 0-75 балів;

2) оцінювання захисту курсової роботи – 0-25 балів.

Після чого дані 100-бальної шкали оцінювання переводяться в 4-бальну за критеріями, наведеними в табл. 4.

 

Таблиця 4

Критерії оцінювання знань студентів

Визначення За національною системою За 100-бальною шкалою  
Відмінно – відмінне виконання роботи або відповідь без помилок 5 (відмінно) 90-100
Дуже добре – виконання роботи з незначними помилками (до 5%) 4 (добре) 82-89
Добре – взагалі правильна робота, відповідь з кількома незначними помилками (до 10%) 75-81
Задовільно – непогано, але з певною кількістю помилок, які не заважають достатньо повному висвітленню питання, відповіді (до 25%) 3 (задовільно) 69-74
Достатньо – виконання робіт задовольняє мінімальні критерії для позитивної оцінки (до 40%) 60-68
Незадовільно – потрібно додатково попрацювати для отримання позитивної оцінки 2 (незадовільно) 35-59
Незадовільно – необхідна серйозна подальша робота для отримання позитивної оцінки 1-34

 

Рішення щодо оцінки курсової роботи оголошується в той самий день, після чого оцінка записується на титульному аркуші курсової роботи та проставляється в екзаменаційну відомість і залікову книжку студента.

 

Рекомендована тематика

курсових робіт

1. Аналіз етапів життєвого циклу товару та сучасні підходи до його ринкової оцінки.

2. Проблеми розвитку менеджменту в Україні: оцінка та перспективи вирішення.

3. Реалізація вимог законів і закономірностей менеджменту в практиці вітчизняного управління.

4. Вплив факторів суспільного розвитку на формування історичних етапів еволюції менеджменту.

5. Оцінка підходів до вирішення проблем управління на різних історичних етапах розвитку вітчизняного менеджменту.

6. Зарубіжні моделі менеджменту та обґрунтування доцільності використання їх елементів у вітчизняній практиці.

7. Застосування загальних принципів механістичного підходу в управлінні сучасною організацією.

8. Вплив класичних та біхевіористичних теорій менеджменту на формування сучасної системи управління організацією.

9. Сутність ситуаційної концепції та доцільність використання її положень у практиці управління.

10. Становлення та розвиток вітчизняної науки та практики менеджменту та вплив їх особливостей на управлінську діяльність.

11. Організація як відкрита соціально-економічна система: дослідження системних компонентів і елементів.

12. Формальні організації і неформальні групи: механізм утворення та особливості управління.

13. Сутність концепції організаційного розвитку та використання її положень у практиці вітчизняного управління.

14. Складові зовнішнього середовища організації та оцінка їх впливу на реалізацію стратегічних цілей.

15. Внутрішнє середовище організації як базовий чинник здійснення ефективної діяльності: шляхи удосконалення.

16. Особливості аналізу зовнішнього середовища організації в стратегічному управлінні.

17. Аналіз і оцінка відповідності змін внутрішнього та зовнішнього середовища організації.

18. Функції управління: склад, зміст, ознаки виділення, механізм реалізації.

19. Визначення місії організації та її первинна реалізація на етапі формування організаційної структури.

20. Роль та сутність стратегічного планування в системі управління сучасною організацією.

21. Сфери ефективного застосування методів прогнозування основних параметрів діяльності організації.

22. Методи оцінки стратегічних альтернатив та вибору стратегії сучасної організації.

23. Оперативно-тактичні плани та бюджети як інструменти реалізації стратегічних планів і програм.

24. Обґрунтування доцільності використання елементів концепції управління за цілями у практиці менеджменту.

25. Обґрунтування ефективних сфер застосування основних типів організаційних структур управління.

26. Сучасні тенденції і принципи формування структур управління організацією.

27. Особливості використання централізованих та децентралізованих організаційних структур в управлінні сучасною організацією.

28. Підстави застосування матричної структури управління організацією та умови її ефективного функціонування.

29. Оцінка ефективності організаційної структури управління організацією.

30. Дослідження основних причин організаційних змін на вітчизняних підприємствах та обґрунтування змісту основних етапів процесу їх проведення.

31. Визначення основних методів узгодження процесів планування і контролю: бюджети і управління за цілями.

32. Сутність концепції управління через мотивацію та використання її положень у практиці вітчизняного менеджменту.

33. Порівняльна характеристика основних теорій мотивації та особливості їх реалізації у практиці вітчизняного управління.

34. Система методів морального стимулювання персоналу організації й основні підходи до її ефективної побудови.

35. Аналіз, оцінка й основні форми матеріального стимулювання персоналу організації.

36. Сутність і зміст контролю в управлінні та його місце в забезпеченні ефективного функціонування організації.

37. Вплив контролю на поводження системи й основні напрямки підвищення його ефективності.

38. Сутність концепції контролінгу та використання її положень у практиці управління.

39. Особливості та зміст методології прийняття колективних рішень.

40. Сучасні методи прийняття рішень та їх адаптація до управлінського процесу в організації.

41. Виявлення рівня та визначення засобів запобігання в управлінських рішеннях.

42. Моделювання процесу поетапної реалізації управлінського рішення в організаціях.

43. Аналіз і оцінка ефективності системи прийняття рішень та основні напрямки її оптимізації.

44. Особливості прийняття управлінських рішень в умовах ризику і невизначеності.

45. Послідовність виконання управлінського рішення і критерії оцінки його ефективності.

46. Оцінка ефективності застосування індивідуального або групового прийняття управлінських рішень з урахуванням ситуаційних факторів.

47. Визначення проблем у комунікаційних системах організації й основні напрямки їх вирішення.

48. Забезпечення ефективності обміну інформацією в організації та пошук методів її підвищення.

49. Організація діяльності керівника та вплив стилю керівництва на результати роботи організації.

50. Професійні якості керівника і оцінка ефективності їх реалізації в управлінні сучасною організацією.

51. Виявлення і використання резервів підвищення ефективності і якості управлінської діяльності.

52. Удосконалювання методів і системи оцінки управлінських кадрів.

53. Методика формування та реалізація кар'єрної стратегії менеджера.

54. Організаційні резерви підвищення ефективності праці керівника.

55. Місце і роль делегування повноважень в діяльності керівника та напрямки підвищення його ефективності.

56. Делегування повноважень як інструмент раціональної побудови управлінської діяльності.

57. Система управління персоналом організації й основні напрямки її удосконалення.

58. Методи управління людськими ресурсами організації і основні напрямки їх удосконалення.

59. Методи і засоби вивчення особистості при підборі і розміщенні управлінських кадрів організації.

60. Аналіз кадрового забезпечення системи управління й основні напрямки його удосконалення.

61. Зміст та складові управління соціально-психологічним кліматом у трудовому колективі.

62. Управління персоналом і функції кадрових служб в організаціях.

63. Типологія і функції конфліктів та методи їх вирішення.

64. Попередження та вирішення конфліктів як інструмент запобігання економічних, соціальних і психологічних втрат в межах організаціях.

65. Ефективність менеджменту організації і способи її оцінки.

66. Основні складові ефективного управління діяльністю організації.

67. Комплексне застосування методів економічного аналізу в управлінні сучасною організацією.

68. Формування і розвиток організаційної культури як чинника ефективного управління в організації.

69. Підвищення соціальної відповідальності та професійна етика у сучасному менеджменті.

6. Список рекомендованої літератури

1. Ансофф И. Стратегическое управление. – М.: Экономика, 1991. – 519 с.

2. Василенко В.О., Ткаченко Т.І. Стратегічне управління: Навч. посібник. - К.: Центр навчальної літератури, 2003. – 396 с.

3. Виханский О.С. Стратегическое управление: Учебник. – 2-е изд., перераб. и доп. – М.: Гардарики, 2003. – 296 с.

4. Виханский О.С., Наумов А.И. Менеджмент: Учебник. – 3-е изд. – М.: Гардарики, 2002. – 528 с.

5. Герчикова И.Н. Менеджмент: Учебник. – 4-е изд., перераб. и доп. – М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2005. – 511 с.

6. Друкер П. Рынок: как войти в лидеры. – М.: БГИ, 1992. – 352 с.

7. Друкер П. Эффективное управление. – М.: ФАИР-Пресс, 1998. – 288 с.

8. Общий менеджмент: Дайджест учебного курса / Под ред. А.К. Казанцева. – М.: ИНФРА-М, 1999. – 252 с.

9. Осовська Г.В. Основи менеджменту: Навч. посібник для студентів вищих навчальних закладів. – К.: „Кондор”, 2003. – 556 с.

10. Осовська Г.В., Копитова І.В. Основи менеджменту. Практикум: Навчальний посібник. – К.: Кондор, 2005. – 581 с.

11. Осовська Г.В., Фіщук О.Л., Жалінська І.В. Стратегічний менеджмент: теорія і практика: Навч. посібник. – К.: Кондор, 2003. – 196 с.

12. Стадник В.В., Йохна М.А. Менеджмент: Посібник. – К.: Академвидав, 2003. – 464 с.

13. Хміль Ф.І. Основи менеджменту: Підручник. – К.: Академвидав, 2003. – 608 с.

14. Хміль Ф.І. Практикум з менеджменту організацій: Навч. посібник. – Львів: Магнолія плюс, 2004. – 333 с.

15. «Актуальні проблеми економіки» //науково-економічний журнал

16. «Кадровий менеджмент»// журнал

17. «Бізнес» // газета

18. www.management.com.ua

19. www.marketung-magazine.ru

20. www.das-management.info

21. www.km-magazine.ru

 

 

ДОДАТКИ




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 34 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

<== 1 ==> |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.035 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав