Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Доброякісні пухлини

Читайте также:
  1. Пухлини сечової і статевої системи.

Фіброкістозна мастопатія: відомо багато назв даної патології, зокрема хронічний кистозний мастит; ця патологія частіше зустрічається в пізньому віці, але більш демонстративно виглядає у молодих жінок з набуханням і болючістю при натисканні. Тільки у цих пацієнток з вираженою гіперплазією або з виявленими атиповими клітинами при біопсії спостерігається підвищений ризик виникнення раку. Ніколи не було доведено позитивний вплив црієма вітаміну Е на симптоматику раку або появу абстиненції при використанні похідних кофеїну або ксантінов. Даназол (синтетичний аналог андрогенів), тамоксифен (антиестроген), і, навіть прогестерон з успіхом застосовувалися при терапії даної патології.

Кісти: щільні, округлі, чітко визначувані ділянки тканин за розмірами варіюють від 1 мм до декількох см в діаметрі і можуть збільшуватися в розмірах до кінця менструального періоду. Рідина, що наповнює кісту, прозора або зеленувато-коричневого кольору при аспірації, при цьому гістологічного дослідження не вимагається. Біопсія показана, якщо вміст кісти забарвлено кров'ю, якщо маса кісти повністю спалась після аспірації, якщо рідина в кісті знов накопичується.

Фіброаденоми: дольчаті, щільні, пружної консистенції, чітко обкреслені маси, найчастіше одиночні, зустрічаються у молодих жінок; пухлину краще всього видалити у віці 25 років. Молодшим пацієнткам показана пункційна біопсія пухлини і спостереження.

Дуктальні папіломи: приблизно у 30% пацієнток з кров'яними виділеннями з соска

має місце інтрадуктальна папілома, хоча у 20% хворих виявляється карцинома. Діагноз ставиться після проведення рентгеноконтрастної дуктографії. Видалення всієї системи головної молочної протоки і тканини грудної залози в субареолярній зоні здійснюється після введення слізного зонда в пошкоджену протоку.

Склерозуюче ураження лімфатичних вузлів: ділянки фіброзної тканини з мікрокальцифікатами грудної залози потребують біопсії для підтвердження відмінностей від карциноми. Жировий некроз: тільки у 50% пацієнток з жировим некрозом є згадка в анамнезі про травму, яка може мати відношення до даної патології. В результаті утворюється поверхнева щільна, несиметрична ділянка фіброзу, яка покрита дещо стислою шкірою; клінічно можлива схожість з карциномою, поки не буде зроблено гістологічне дослідження.

Міобластома залозистої тканини молочної залози макроскопічно виглядає як рак грудей на ранній фазі. Хвороба Мондора (Mondor) проявляється поверхневим тромбофлебітом грудної залози, часто з болючою пальпацією і ретракцією шкіри.

Гостра інфекція часто зустрічається в період лактації, якщо у жінок мають місце пошкодження області соска (подряпини), найчастіше вони проявляються болем і еритемою. Целюліт вимагає терапії антибіотиками, але при абсцесі необхідний розріз, розділення перегородок, примусове дренування (найчастіше висівається Staphylococeus aureus). У нелактуючої жінки необхідно провести біопсію, а також дренування для диференціації ділянки розширення протоки від постобструктивного абсцесу, вторинного по відношенню до карциноми. Хронічна інфекція зустрічається рідко, тільки у хворих з імунодепресією, а гістологічно проявляється, що вона найчастіше викликана туберкульозом легенів або ураженням медіаспинальних вузлів із-за первинного процесу в хрящах хребта.




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 21 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Розвиток системи суспільного дошкільного виховання в Україні у 30-ті рр. | Зміст освітньо-виховної роботи у дитячих садках | Багатогранність та складність прояву державного управління, що охоплює всі сторони людської діяльності, й визначає системну вимірність його результативності. | Економічна оцінка ефективності функціонування органу державної влади. | Приклад Росії. | Концептуальні засади реформування державного управління в Україні. | Нові поняття/терміни кодексу | Нові інститути | Підродина розові – Rosoideae | Підродина яблуневі – Maloidea, Pomoideae |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав