Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Зовнішні (непрямі) ознаки застосування бактеріологічної (біологічної) зброї.

Читайте также:
  1. Адміністративне правопорушення як підстава юридичної відповідальності: ознаки і елементи.
  2. Акти застосування норм права у механізмі правового регулювання.
  3. Біогеографія, її зв’язок з іншими науками та практичне застосування
  4. Біржова угода: ознаки, сутність, зміст,класифікація
  5. Видає дозволи на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.
  6. Визначальні ознаки ІСД
  7. Визначення та ознаки публічно-приватного партнерства
  8. Вказати способи застосування болюсів: тільки внутрішньо
  9. Властивості і ознаки документів
  10. Г) зовнішні і внутрішні органи контролю.

Засоби застосування бактеріологічної (біологічної) зброї.

Бактеріальними (біологічними) рецептурами можуть споряджатися різні засоби бойового застосування: авіаційні біологічні бомби (переважно малого калібру); касети, бойові частини ракет; виливні авіаційні прилади, що розпорошують та можуть установлю-вавтися на літаках, вертольотах і інших літальних апаратах; наземні генератори аерозолів. Для доставки і розсіювання в районі цілі заражених біологічними засобами членистоногих переносників використовуються авіаційні бомби і контейнери спеціальної конструкції (ентомологічні боєприпаси).

Як засоби доставки біологічних боєприпасів у першу чергу можуть використовуватися ракети і авіація, а також не виключена можливість використання радіо і телекерованих аеро-статів (повітряних куль).

 

 

Зовнішні (непрямі) ознаки застосування бактеріологічної (біологічної) зброї.

Противник для досягнення найбільшого ефекту буде прагнути застосувати бактеріо-логічну (біологічну) зброю масовано, раптово, з урахуванням конкретних уражаючих властивостей БЗ, тому велике значення в організації надійного захисту від цієї зброї буде мати не тільки своєчасне установлення факту його застосування, але і виявлення підготовки до застосування. Виявлення підготовки противника до застосування бактеріологічної (біоло-гічної) зброї досягається шляхом виявлення усіма видами розвідки наявності спеціальних частин і засобів бактеріологічного (біологічного) нападу, місць розміщення його складів з біологічними боєприпасами, виявлення заходів щодо підготовки військ до захисту від БЗ (щеплення, екстрена профілактика), а також шляхом захоплення зразків біологічних боєпри-пасів, штабних і медичних документів і допиту перебіжчиків і військовополонених.

Застосування супротивником БЗ, як правило, визначається по загальних зовнішніх ознаках, показанням приладів неспецифічної бактеріологічної (біологічної) розвідки і під-тверджується потім результатами лабораторного дослідження проб, відібраних у ході роз-відки.

До числа зовнішніх (непрямих) ознак застосування бактеріологічної (біологічної) зброї відносяться:

поява за літаком, ракетою, дрейфуючим аеростатом (повітряною кулею) противника швидко зникаючої хмари, смуги туману;

після розкриття касети касетні елементи (біологічні бомби малого калібру) падають не прямовисно, а планують, обертаючись, під деяким кутом до землі;

наявність на осколках боєприпасів і в безпосередній близькості на землі і рослинності крапель мутної рідини, порошкоподібних (пастоподібних) речовин;

наявність специфічних конструктивних особливостей і маркірування біологічних боєприпасів;

наявність у місцях падіння ентомологічних боєприпасів (контейнерів) скупчення живих літаючих і загиблих комах, кліщів.

При візуальному виявленні непрямих ознак застосування бактеріологічної (біологічної) зброї або підозрі на комбіновану зараженість місцевості РР і ОР за допомогою приладів радіаційної і хімічної розвідки спочатку здійснюється визначення отруйних, потім радіоак-тивних речовин. При відсутності зараження отруйними і радіоактивними речовинами необхідно припускати, що були застосовані бактеріальні (біологічні) засоби.

У місцях, підозрілих на зараження, беруться проби повітря, води, ґрунту і рослинності, мазки з поверхні об'єктів, зразки осколків боєприпасів (якщо можливо, то самі боєприпаси), комахи, кліщі.

Для виявлення застосування БЗ диверсійними методами в казармах, службових примі-щеннях періодично беруться проби повітря (води). Проби і зразки, а також заповнені за уста-новленою формою супровідні записки до них направляються в санітарно-епідеміологічні лабораторії з'єднань (об'єднань) або, як виключення, передаються лікарю (фельдшеру) військової частини.

 




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 19 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
МОСКОВСКОЕ КНЯЖЕСТВО| Засоби захисту і заходи для ліквідації наслідків застосування бактеріологічної (біологічної) зброї.

lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав