Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Правила поведінки особового складу у осередку бактеріологічного (біологічного) зараження.

Читайте также:
  1. I. Правила и приемы конспектирования лекций
  2. II. Основные принципы и правила поведения студентов ВСФ РАП.
  3. II. Основные принципы и правила служебного поведения государственных служащих
  4. II. Основные принципы и правила служебного поведения гражданского служащего органов прокуратуры
  5. II. Основные принципы и правила служебного поведения гражданского служащего органов прокуратуры
  6. III. Правила выполнения и оформления контрольной работы
  7. III. Правила поведения в Учреждении.
  8. III. Рекомендательные правила поведения государственных служащих
  9. III. Рекомендательные правила поведения государственных служащих
  10. IV. Основные виды вопросов и правила их постановки и формулирования.

Осередком бактеріологічного (біологічного) зараження вважається територія з війська-ми, що находяться на ній, яка зазнала впливу бактеріальних (біологічних) засобів, у резуль-таті чого серед особового складу виникають масові інфекційні захворювання (ураження). Зараженими БЗ вважаються всі особи, що знаходяться у осередку зараження, а також особи, які вживали харчові продукти піддані ризику зараження, воду, які дотикалися до зараженого озброєння, військовою технікою або особами, у яких розвилися небезпечні контагіозні зах-ворювання.

Знаходячись на зараженій місцевості, особовий склад зобов'язаний строго дотримувати визначені правила поведінки, які запобігають його від зараження БЗ у ході виконання бойо-вих завдань.

Збереження боєздатності особового складу досягається вибором найбільш доцільних маршрутів і способів подолання районів зараження, оскільки ступінь зараження місцевості біологічним аерозолем буде не скрізь однаковою. В ущелинах, низинах, ярах, лісових масивах, населених пунктах із щільною жилою і промисловою забудовою, де обмежено рух повітряних мас і дія прямої сонячної радіації, концентрація біологічного аерозолю може бути значно вище, ніж на рівній відкритій місцевості. Варто уникати підняття пилу, руху по висо-кій траві і густому чагарнику; при пересуванні військ на колісному і гусеничному транспорті дотримувати дистанції, що забезпечують мінімальну запиленість, а також інші запобіжні заходи.

При діях у районах (осередках) зараження особовий склад використовує засоби індиві-дуального захисту органів дихання (протигази, респіратори) і шкіри і не знімає їх без дозволу командира.

При завчасній підготовці до дій у районах, заражених БЗ, або до їхнього подолання проводиться ряд заходів, що підвищують ступінь захисту особового складу до визначених видів бактеріальних (біологічних) засобів – загальна або спеціальна профілактика, визнача-ються режим поводження, терміни перебування на зараженій території, місця відпочинку, прийому їжі, пунктів спеціальної обробки і т.п.

Для збереження особовим складом боєздатності і ліквідації наслідків застосування противником бактеріологічної (біологічної) зброї проводиться комплекс заходів, основними з який є: екстрена загальна і спеціальна профілактика особового складу; ізоляційно-обмежувальні заходи (обсервація, карантин); спеціальна обробка військ; дезінфекція запасів матеріальних засобів, ділянок зараженої місцевості, доріг, споруд, знезаражування води і продовольства.

При діях у осередках бактеріологічного (біологічного) зараження має велике значення не тільки своєчасне і правильне використання засобів захисту, але і строге виконання всім особовим складом обов'язкових правил поведінки:

· не знімати самостійно без дозволу командира засоби індивідуального захисту до виходу з осередка зараження і проведення часткової (повної) санітарної обробки; рішення на це приймає командир, виходячи з конкретної обстановки;

· не доторкатися без засобів захисту до озброєння, військової техніки і майна до завершення спеціальної обробки, не входити в контакт з особовим складом сусідніх підрозділів (частин) і місцевим населенням;

· не ухилятися від участі в екстреній профілактиці, від запобіжних щеплень і інших протиепідемічних заходів;

· не користатися без попереднього знезаражування і дозволу медичної служби водою з неперевірених (не охороняємих) водойм (сховищ), трофейним продовольством, майном;

· з появою перших ознак захворювання (нездужання, головний біль, підвищення температури тіла, нудота, рвота, понос і т.п.) негайно доповідати своєму командиру і звертатися до фельдшера (лікаря).

Надійний захист особового складу від заражених бактеріальними (біологічними) засобами кровососущих переносників забезпечується правильним використанням армуйсь-кого обмундирування, яке необхідно добре підігнати, застебнути на всі ґудзики і гачки, манжети на рукавах зав'язати стрічкою або бинтом. На відкриті шкірні покриви, що залиши-лися, (обличчя, шия, кисті рук), а також комір, манжети, рукави нанести препарати, які ляка-ють комах і кліщів.

 




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 15 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Засоби захисту і заходи для ліквідації наслідків застосування бактеріологічної (біологічної) зброї.| Тема 13. Рынки факторов производства и формирование факторных доходов.

lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав