Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Вимоги до оформлення контрольних робіт

Читайте также:
  1. II етап. Тести контрольних моментів
  2. IІІ. Вимоги, пропоновані до водолазного складу.
  3. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  4. Баланс робочого часу одного робітника на 20 __р
  5. Безробіття
  6. БЕЗРОБІТТЯ
  7. Безробіття і його види. Соціально-економічна оцінка рівня безробіття.
  8. Безробіття як соціальний ризик
  9. В якому випадку особу можуть затримати співробітники правоохоронних органів за вчинення нею адміністративного правопорушення?
  10. Варіант 5. МІЖНАРОДНЕ МИТНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО КРАЇН СПІВДРУЖНОСТІ НЕЗАЛЕЖНИХ ДЕРЖАВ

Міністерство освіти і науки України

Українська інженерно-педагогічна академія

Кафедра філософії і освітніх технологій

ФІЛОСОФІЯ

Методичні вказівки до виконання контрольних робіт

Для студентів заочної форми навчання інженерно-педагогічних спеціальностей

Української інженерно-педагогічної академії)

Харків, 2009


Упорядники:

Доц., к.філос.наук. Ніколов П.О.

ас. Гвалтюк О.І.

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи (для студентів заочної форми навчання інженерно-педагогічних спеціальностей Української інженерно-педагогічної академії). – Х., 2009. – 29 с.

УІПА, 2009р.


Вимоги до оформлення контрольних робіт

Вивчаючи філософію, студент заочного відділення у відповідності з навчальним планом виконує дві контрольні роботи (№1 i №2). Контрольна робота з філософії - це письмовий виклад певної теми. Метою написання контрольної роботи є набуття студентом навичок самостійної роботи над літературними джерелами, вміння пов’язувати теоретичні знання з фактами сучасного життя, розвиток філософського мислення.

Контрольні роботи повинні бути виконані за однією з тридцяти запропонованих тем (варіантів) - № 1 i № 2.

Вибір номерів тем обох контрольних робіт слід проводити за двома останніми цифрами залікової книжки студента. Якщо ж дві останні цифри шифру залікової книжки виходять за рамки 30-ти (наприклад, - 048), то номером першої та другої контрольної роботи студента слід вважати 4-й або 8-й варіанти.

При написанні контрольної роботи необхідно дотримуватись таких вимог.

Перш за все необхідно підібрати рекомендовану літературу, список якої наводиться після кожної теми (варіанту) контрольної роботи. При цьому бажано користуватися новітньою, виданою вже в пострадянські часи, учбовою та науковою літературою, вільною від ідеологічних догм й так званого класового підходу.

Далі слід ретельно ознайомитися з відповідними главами (параграфами, сторінками) учбової літератури, в яких дається більш-менш повне й сучасне висвітлення теми. I тільки глибоко проробивши рекомендовану літературу i знайшовши відповіді на всі питання теми, можна приступати до написання самого тексту.

Корисну та необхідну інформацію для виконання контрольної роботи можуть дати довідкові видання - філософські енциклопедичні та галузеві словники, а також монографічні дослідження, журнальні статті, праці окремих вчених.

При виконанні контрольної роботи недостатньо викласти фактичний матеріал. Якість роботи визначається перш за все тим, наскільки самостійно i правильно студент розкрив зміст теми. Роботи, текст яких механічно переписаний з підручників i не містить елементів самостійності, творчості виконавця, вважаються незадовільними i заліку не підлягають.

Отже, робота повинна бути виконана самостійно, написана акуратним розбірливим почерком (можна подавати i віддрукований або набраний на комп’ютері текст), простою i зрозумілою мовою (українською чи російською), з глибоким розумінням суті викладеннях питань.

Тему контрольної роботи необхідно розкривати суворо за планом, послідовно переходячи від одного питання до іншого. Викладати матеріал слід чітко i якісно, кожне наступне питання повинно бути логічним продовженням попереднього.

Цитати, цифри i факти, що наводяться у тексті, повинні мати посилання на джерела. Їх слід оформлювати виносками внизу сторінки. У виносці вказують прізвище, ініціали автора, назву роботи, том, частину, випуск, місце видання, видавництво, рік видання, сторінку. Цитату i виноску позначають однією цифрою. Якщо на сторінці є декілька посилань на одне i те ж джерело, то, починаючи з другої виноски, пишуть: «Там само, с...».

При написанні контрольної роботи не можна допускати свавільного скорочення слів та яких-небудь позначень, які не використовуються в філософській чи науковій літературі.

Робота повинна бути написана однією мовою - українською чи російською.

Обсяг контрольної роботи повинен складати не менше 20-25 сторінок учнівського зошиту або 15-20 аркушів (з одного боку) формату А4. На кожній сторінці треба залишати поля шириною 3-4 см для поміток рецензента i 1-2 сторінки в кінці роботи для рецензії. Уci сторінки повинні бути пронумеровані. На титульному листі роботи необхідно вказати повну назву вузу, факультет, номер контрольної роботи, своє прізвище, ініціали, шифр, номер i назву теми контрольної роботи та домашню адресу.

На наступному листі наводиться план роботи із зазначенням сторінок розділів. В кінці роботи повинен бути список використаної літератури, підпис студента i дата виконання роботи. Список літератури рекомендується складати в алфавітному порядку за прізвищами авторів.

Кожну контрольну роботу після її виконання необхідно здати або відправити у зазначений термін на рецензію.

Контрольні роботи, що не оформлені відповідно до вимог або що надійшли на кафедру пізніше, ніж за два тижні до початку екзаменаційної ceciї, на рецензування не приймаються. Студенти, які своєчасно не виконали контрольні роботи, до іспитів не допускаються.

Після перевірки контрольної роботи викладач робить позначку «до співбесіди допускається» або «до співбесіди не допускається», а після співбесіди ставить позначку про залік контрольної роботи.

Якщо робота виконана незадовільно (наприклад, поверхово розкрита тема, малий обсяг роботи i т.п.), то студент повинен написати нову або суттєво переробити представлену роботу. При цьому новий, перероблений текст слід подати на кафедру разом з попереднім.

Отже, контрольна робота підлягає заліку, якщо виконані такі вимоги:

грамотно i змістовно розкрита тема;

матеріал викладений згідно плану до контрольної роботи;

не допущено зменшення обсягу контрольної роботи;

не змінена тема контрольної роботи (теми обох робіт).

Якість виконання обох контрольних робіт впливає на екзаменаційну оцінку.

 

 




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 19 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

КОНТРОЛЬНА РОБОТА № 2 | Методичні рекомендації | Схема № 2 | Методичні рекомендації | Схема №1 Зміни в Україні за часів гетьманату | Приводом до розгортання національно-визвольної боротьби в Україні в 1917р. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав