Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Література для дітей та юнацтва

Читайте также:
  1. Аналіз основних наукових підходів до вивчення батьківського ставлення до дітей
  2. Англійська література ІІ половини ХХ століття
  3. Б. Спеціальна література
  4. Безпека у населеному пункті .Правила поведінки дітей надворі
  5. Ведична література
  6. Взаємодія сім'ї і дошкільного закладу у вихованні дітей
  7. Використана література
  8. Відділ кримінальної міліції у справах дітей: структура, функції та основні напрямки діяльності.
  9. Вплив загадок на розвиток мовлення дітей-дошкільнят.
  10. Головне - допомогти дитині усвідомити спосіб мовленнєвої дії, тобто привчити дітей виражати словами свої дії, дати зразок виконання.

Голова видавництва дитячої літератури «А-ба-ба-га-ла-ма-га» поет Іван Малкович.

Після здобуття Україною незалежності ініціатива у виданні дитячої літератури перейшла до приватних видавництв, головами яких часто є відомі українські прозаїки й поети. Літературу для дітей друкує видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га», директором якого є поет Іван Малкович. Інша українська поетеса Мар'яна Савка є головним редактором та співзасновником «Видавництва Старого Лева». Низку творів для дітей і підлітків друкують видавництва «Грані-Т» і «Розумна дитина». Загалом видавництва дитячої літератури українською мовою належать до найуспішніших в Україні[92].

В Україні є Центр дослідження літератури для дітей та юнацтва[93], який є співзасновником недержавної премії дитячої літератури «Великий Їжак».

Деяким творам для дітей та юнацтва (таких як роман Володимира Рутківського «Сині Води») присуджують загальнолітературні премії (Книга року Бі-Бі-Сі 2011). Від 2012 року надається також нагорода «Дитяча книга року BBC»[94].

До авторів дитячої та юнацької літератури належать такі: Володимир Рутківський, Роман Скиба, Сашко Дерманський, Олесь Ільченко, Леся Воронина, Леся Воронина,Дмитро Кешеля, Сергій Оксеник та Сергій Батурин[95]. Твори для дітей пишуть також письменники Мар'яна Савка, Іван Лучук, Галина Пагутяк, Зірка Мензатюк,Сашко Гаврош,Галина Малик,Надія Гуменюк,Марія Морозенко,Тамара Коломієць,Степан Процюк, Іван Андрусяк та Іван Малкович.

Декілька авторів пишуть у популярному жанрі фентезі: Володимир Рутківський, Зірка Мензатюк (етнофентезі) та Галина Пагутяк, Галина Малик (міське фентезі)[96].

Українські дитячі книги було включено до каталогу найкращих дитячих книг світу «Білі ворони». Це книги «Вісім днів із життя Бурундука» Івана Андрусяка (каталог 2013), «Віршів повна рукавичка» Василя Голобородька (каталог 2011)[97] та «Піратські історії» Олени Комової (каталог 2010)




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 20 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Організаційна структура | Значимість | Позиція і політика ЄС | Хроніка відносин |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав