Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Скільки всього видів існує у світі?

Читайте также:
  1. Б.рік-існує лише 1календарний рік.Отже, не можна продовжити.
  2. Визначте основні напрями державотворчої діяльності директорії УНР, на скільки вона була ефективна?
  3. Виконання огляду літератури з використанням різних видів читання
  4. Відомо,що потреби у самовихованні не існує, а є потреба у рухові до обраної життєвої мети. Доведіть,що самовиховання – це спосіб виконати себе
  5. Дослідження стійкості інших видів систем автоматичного регулювання алгебраїчними критеріями
  6. Закінчений злочин. Момент закінчення окремих видів злочинів і практичне значення правильності його встановлення.
  7. Збалансування бюджету найбільш складне завдання, оскільки, як правило, потреби у видатках перевищують реальні можливості у формуванні доходів.
  8. Змагання з окремих видів туризму
  9. Класифікація видів моніторингу
  10. Класифікація видів оцінювання

Будь-яка стратегія збереження біологічного різноманіття потребує чіткого розуміння того, скільки всього існує видів і як ці види розподілені. На сьогодні описано 1,5 млн видів. Щонайменше вдвічі більшу кількість видів залишається неописаним, головним чином це комахи та інші тропічні членистоногі. Наші знання про кількість видів не точні, оскільки багато непоказних тварин ще не потрапили в поле зору систематиків. Наприклад, важкі для вивчення дрібні павуки, нематоди, грунтові гриби і комахи, що живуть в кронах дерев тропічного лісу.

Ці маловивчені групи можуть нараховувати сотні і тисячі, навіть мільйони видів. Бактерії теж вивчені дуже слабо. Через складнощі їх вирощування та ідентифікації, мікробіологи навчилися визначати тільки близько 4000 видів бактерій.

Відсутність повних колекцій не дозволяє надійно судити про кількість видів, що живуть у морських середовищах. Морське середовище стало своєрідною межею наших знань про біологічне різноманіття. Так, абсолютно нова група тварин, Loricifera, вперше була описана в 1983 році в зразках, добутих на великих глибинах. Інша нова група дрібних створінь, Cycliophora, виявлена в ротовій області норвезького омара, була вперше описана в 1995 році. У 1999 році біля узбережжя Намібії була виявлена найбільша в світі бактерія розміром як очі плодової мушки. Безсумнівно, ще багато не описаних морських видів чекають свого часу.

Досі поряд з окремими видами виявляються й зовсім нові біологічні угруповання, особливо у вкрай віддалених або важкодоступних для людини місцях. Спеціальні методи вивчення дозволили виявити такі незвичайні угруповання, насамперед в глибоководних морях і наметом лісу:

• різноманітні угруповання тварин, в першу чергу комах, пристосованих для життя в кронах тропічних дерев; вони практично не мають ніякого зв'язку з землею. Щоб проникнути під намет лісу, в останні роки вчені встановлюють у лісах оглядові вишки і прокладають в кронах підвісні стежки.

• на дні глибоководних морів, які залишаються досі маловивченими через технічні труднощі в транспортуванні устаткування і людей в умовах високого тиску води, існують унікальні угруповання бактерій і тварин, що сформувалися біля глибоководних геотермальних джерел. Раніше невідомі активні бактерії виявлено навіть у пятисотметровий товщі морських відкладень, де вони безсумнівно відіграють важливу хімічну та енергетичну роль у цій складній екосистемі.

• завдяки сучасним буровим проектами під поверхнею Землі, аж до глибини до 2,8 км, були знайдені різні угруповання бактерій, з щільністю до 100 млн бактерій на г породи. Хімічна активність цих угруповань активно вивчається у зв'язку з пошуками нових сполук, які потенційно могли б бути використані для руйнування токсичних речовин, а також для відповіді на питання про можливість існування життя на інших планетах.

 




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 42 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Тема 5. Енеоліт. | Білет № 14 | Філософські передумови біології збереження живої природи | Чому необхідна біологія збереження живої природи? | Філософські передумови біології збереження живої природи | Різноманітність угруповань і екосистем | Біорізноманіття як об’єкт уваги міжнародного співтовариства. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав