Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Аналіз творчості

Читайте также:
  1. АЛГОРИТМ АНАЛІЗУ ХУДОЖНЬОГО ТВОРУ
  2. Аналіз алгоритмів
  3. Аналіз взаємозв’язку: „витрати-обсяг-прибуток” в умовах багатопродуктного виробництва.
  4. Аналіз власного досвіду виконання подібних завдань при вивченні навчальних дисциплін та проходження практик.
  5. Аналіз дебіторської заборгованості
  6. Аналіз ділової активності підприємства за показниками оборотності активів і пасивів за 2011-2013 рр.
  7. Аналіз діяльності Благодійного фонду « Жива Надія».
  8. Аналіз діяльності конкурентів
  9. Аналіз документів як метод соц.аналізу
  10. Аналіз ефективності використання основних фондів.

Творчість М., всеосяжне за охопленням жанрів і за широтою музично-стилістичних зв'язків - один з найважливіших етапів у світовому розвитку опери, симфонії, концерту та камерної музики. У ньому узагальнено багатовіковий досвід композиторів різних країн, перш за все австрійських, німецьких, а також італійських, французьких, чеських. Завершуючи 18 ст., Воно вплинуло на пізніше творчість І. Гайдна і безпосередньо підвело до 19 ст. - До героїки Л. Бетховена (симфонія C-dur, пізніше названа "Юпітер") і романтику Ф. Шуберта (симфонія g-moll). Як музичний драматург М. перетворив побутову комічну і сентиментальну оперу і створив нові оперні жанри зрілого реалістичного стилю. Творчому методу М. притаманні правдивість і багатосторонність у зображенні характерів, розкриття образів у їх розвитку і взаємодії, єдність типового і конкретного, контраст трагічного і жартівливого, поєднання сердечності з іронією, реальності з фантастикою. На основі італійської опери-буф (і почасти опери-серіал) виникли опера-комедія "Весілля Фігаро" та опера-драма "Дон Жуан", на основі австро-німецького зингшпиля - національна опера-казка "Чарівна флейта", яка включила й інші сценічні і музичні жанри - від священного подання до феєрії, від форм італійської опери до хоралу і фуги. Найменше відповідав творчій натурі М. героїко-міфологічний і умовно-історичний жанр опери-серіал, як це показали не стільки його ранні твори ("Мітрідат", "Луцій Сулла"), скільки пізніше - "Милосердя Тита" (вигаданий епізод з життя римського імператора). Але і в цю область М. вніс нове і вже в опері "Ідоменей" (за мотивами давньогрецької історії та міфології) по-своєму розвинув завоювання музично-драматичного мистецтва К. В. Глюка. На відміну від Глюка, різко ламав старі канони опери, М. йшов шляхом внутрішнього оновлення та схрещування музично-сценічних форм. У синтезі музики і драми М. залишаючи верховенство за музикою, будучи одночасно вимогливим до драматичного змісту і якостям літературного тексту. Взаємопроникнення симфонізму і драматургії, при незмінному переважання вокального початку, визначає багато сторін музичного театру М. Найважливіші вузлові моменти дії відтворюються М. у музично суцільних і драматургічно дієвих ансамблях, включаючи багато розвинені фінали. У ансамблях особливо повно позначилися рівновагу музичної і драматичних сторін, гармонія загального звучання при характерності окремих вокальних ліній, що забезпечують індивідуальну визначеність кожного персонажа. Ліричні, комічні, драматичні, арії в операх М. - звукові портрети героїв.

Гармонійно ясне і яскраве за виразності мистецтво М., представника віденської класичної школи, родинно просвітницькому класицизму з його культом розуму, ідеалом благородної простоти і оптимізмом і в той же час сентименталізму з його культом серця і затвердженням прав особистості, зокрема його радикального крила-течією "Бурі і натиску". У поєднанні пристрасного ліризму, сердечності, сили вираження з високою організованістю і вольовий зібраністю полягає своєрідність мистецтва М. Долаючи традиції аристократичної культури, але зберігаючи життєві елементи галантного стилю, переосмислюючи і підпорядковуючи їх більш глибокої естетичної концепції, М. стверджував новий прогресивний шлях розвитку музики. Індивідуалізація образів, наповненість експресією, стрімкість розвитку, насичення драматизмом - все це збагатило мелодійні, гармонійні, поліфонічні засоби, посилило внутрішню динаміку і контрастність композиційних форм, зумовило нові принципи використання інструментів і голосів в оркестрі і вокальному ансамблі. Багатогранна музика М. нерідко з приголомшливою силою передає скорботно-ліричні ("вертеровскіе") або похмурі трагічні настрої, проте в ній переважають світлі тони. Краса музики М., витонченою і досконалою формою, відображає повноту відчуття життя, втілює мрію про щастя.




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 23 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

ПРИРОДНЫЕ ОСОБЕННОСТИ | Социально-ценностный аспект проекта. | ВОЛЬФГАНГ АМАДЕЙ МОЦАРТ | Мистецтво імпровізації |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав