Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Основні види, навчальних посібників для вчителів і учнів.

Читайте также:
  1. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  2. IV. Формування навчальних умінь та навичок
  3. V. Актуалізація опорних знань учнів.
  4. V. Формування навчальних умінь та навичок.
  5. XVII. Особливості прийому та навчання іноземців та осіб без громадянства у вищих навчальних закладах України
  6. Аналіз власного досвіду виконання подібних завдань при вивченні навчальних дисциплін та проходження практик.
  7. Атестація робочих місць учнів.
  8. В чому суть концепції Дж. Фон Неймана організації обчислювального процесу в ОМ? Які основні пристрої ОМ згідно з концепцією Дж. Фон Неймана?
  9. В) Екзистенціалізм та його основні напрями.
  10. Виборчі системи: суть, різновиди, переваги та недоліки.

Працюючи з підручником учитель повинен доповнювати його матеріал додатковою інформацією, оскільки зміст підручника нерідко надто конспективний, і знання, почерпниті учнями лише з нього, будуть обмеженими. Для цього створюються навчальні посібники. Навчальний посібник – це книга, матеріал розширює межі підручника, містить додаткові, найновіші та довідкові відомості.

До навчальних посібників належать збірники задач і вправ, словники, довідників та ін. Цей допоміжний дидактичний матеріал сприяє зміцненню пізнавальних і практичних умінь, прищеплює навички самостійної роботи.

До підручника для кожного класу друкуються на допомогу вчителеві методичні посібники, в яких наведено: тематичне планування з кожного курсу; вимоги до знань, умінь і навичок учнів з кожної теми і всього матеріалу за рік; матеріал для усних вправ і вказівки до більшості уроків. Планування уроків орієнтоване, тобто учитель, виходячи з особливостей свого класу, може вносити в порядок ввдення питань, змінювати час, який відводиться до вивчення тієї або іншої теми.

 

Існують додаткові навчальні посібники як для учнів,так і для учителів. Це зошити на друкованій основі, збірники вправ, які може використати вчитель, виконуючи усні вправи на уроках, пропонуючи самостійні й контрольні роботи, а також індивідуальні завдання. Друкуються також матеріали для індивідуальної роботи з учнями, які подають велику допомогу вчителеві в здійснені диференційованого навчання. Це різні дидактичні матеріали, що містять систему вправ до різних тем програми. Ці вправи оформлюють на окремих картках, які використовує вчитель для індивідуальної роботи з дітьми, враховуючи різний рівень їхньої підготовки.

Поширеними навчальними посібниками у сучасній початковій школі є зошит з друкованою основою, де подаються не тільки завдання, а й відводиться вільне місце для їх виконання. Це дає змогу звільнити учня від непродуктивної праці: переписування завдань, які йому пропонуються для розв’язання. Зошит з друкованою основою призначені для організації самостійної роботи учнів в основному на етапах закріплення і повторення вивченого матеріалу протягом усього навчального року, для підогтовки учнів до ознайомлення з новим матеріалом, для домашньої роботи.

Зошит з друкованою основою слід використовувати в поєднані з підручником, іншими посібниками і робочими зошитами учнів. Під час підготовки до кожного уроку вчитель має ознайомитись із завданнями, вміщеними в них до даного уроку. Відповідно до мети уроку він визначає, на якому етапі буде проводитись робота із зошитом. Щоб учні змогли самостійно виконувати завдання в зошитах, потрібно проводити спеціальну підготовчу роботу.

Картки з математичними завданнями використовують під час проведення навчальних самостійних робіт, а також письмових контрольних робіт; для роботи з учнями, які мають прогалини в заннятях; під час організації самостійної роботи, невеликої групи учнів на фоні фронтальної роботи з класом. Учитель використовує картки вибірково з врахуванням реальних умов роботи в класі. Важливо, щоб учні зрозуміли як працювати за карткою.

Друкується також література для проведення позакласної роботи з математики з учнями початкових класів, наприклад, книга Форощук О. О., Форощук Н. Є. Математика для початкових класів: Навчальний посібник.

 




Дата добавления: 2015-05-05; просмотров: 29 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Анализ средств выразительности | Ознайомлення з дробами в 1-4 класах. | Ознайомлення з дробами в 1-4 класах. | Технічні засоби навчання математики. | Ключові слова: урок математики в початкових класах, вимоги до уроку математики, позакласна та позаурочна робота з математики. | Підготовка вчителя до уроків математики в початковій школі. | Ключові слова: нумерація, арифметична дія, усна та письмова нумерація,усні та письмові випадки арифметичних дій, властивості дій, десяткова система числення. | Методика вивчення нумерації чисел в концентрі "десяток". | ПОКЛАДЕНІ В ОСНОВУ ДОСЛІДЖЕННЯ | НАВЧАЛЬНІ ПОСІБНИКИ, ДИСЕРТАЦІЇ, МОНОГРАФІЇ |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав