Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА

Читайте также:
  1. А. Теоретична частина
  2. Актуальні проблемизлочинів проти здоров’я. Загальна характеристика й види. Здоров’я людини як безпосередній об’єкт посягання.
  3. Б. Практична частина
  4. Б. Практична частина
  5. Витратна частина сімейного бюджету
  6. Вступна частина
  7. Друга частина роботи
  8. Загальна професіограма менеджера.
  9. Загальна тематика
  10. Загальна характеристика господарських правовідносин

Ця частина проекту повинна дати загальне уявлення про підприємство, конкретніше про цех (дільницю), по якому ведеться проектування, і достатньо докладно - про виробничу дільницю, як повинне супроводжуватися кінематичними схемами механізмів.

Схеми виконуються по ГОСТу, на окремих аркушах. Внизу під схемою повинна бути розшифровка елементів схеми і нижче нумерація рисунків з її назвою (наприклад: Рисунок 1 - Кінематична схема рейкового штовхача).

Опис обладнання повинен містити наступне:

а) короткий опис технологічного процесу дільниці з вказівкою обладнання;

б) обладнання (у технологічній послідовності) в такому об'ємі:

- найменування машини (у вигляді підзаголовка);

- призначення, пристрій (основні частини і механізми), параметри, технічна характеристика, схеми.

3.2.1 Опис машини (механізму), механізму повинен включати: призначення, пристрій і роботу машини, докладну технічну характеристику.

Опис супроводжується рисунками, схемами з необхідними підписами і поясненнями.

 

3.3 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА

Основною, найбільш трудомісткою і змістовною частиною дипломного проекту є технічне рішення поставленої задачі.

При виконанні спеціальної частини повинні найповніше розкритися теоретичні знання і практичні навички дипломанта при рішенні самостійної технічної задачі в області ремонту металургійного обладнання.

Відповідно до цього спеціальна частина проекту включає:

3.3.1 Вибір методу ремонту. У практиці металургійних, заводів прийняті наступні методи проведення капітальних ремонтів обладнання: індивідуальний, вузловий, агрегатний, розосереджений. Необхідно вибрати метод проведення ремонту, що дає найбільший економічний ефект.

3.3.2 Змащування машини (механізму)

При висвітленні цього питання слід записати призначення змащування, потім потрібно описати як змащуються окремі вузли тертя з вказівкою змащувального матеріалу. Прикласти схему і таблицю змащування для свого механізма.

3.3.3 Аналіз умов роботи механізму і запропоновані заходи щодо збільшення терміну служби механізму.

У цьому питанні слід вказати вимоги до зносу деталей, їх відновлення, взаємного розташування деталей, відхилення форми поверхні і т.п. Намітити конкретні заходи по підвищенню стійкості цих деталей: зміцнення, змащування, застосування якісних вуглецевих або легованих сталей, термічну обробку, зміну конструкції (провести критичний аналіз існуючих конструкцій і схем машин того ж призначення).

Зробити такий аналіз студентові допоможе виробничий досвід використання машини: паспорт і технічна документація, спілкування з обслуговуючим персоналом.

3.3.4 В правилах технічної експлуатації з цього питання студент повинен відобразити питання правильної експлуатації і ремонту механізмів. Вказати терміни ревізій і ремонтів, знос деталей, що допускається.

3.3.5 Технологічний процес ремонту

Скласти документацію на ремонт. У переліку технічної документації слід вказати всю документацію: відомість дефектів, поопераційний графік проведення капітального ремонту, відомість дефектів.

При розробці технологічного процесу капітального ремонту обладнання необхідно описати наступні основні операції:

- розбирання машини на вузли, а вузли на деталі; очищення, дефектацию деталей; ремонт (відновлення) деталей; вузлове і загальне збирання машини, обкатку; випробування вузлів і машини вхолосту і під навантаженням; фарбування машини. Для наочності технологічний процес капітального ремонту машини необхідно зобразити у вигляді графічної схеми і дати відповідні пояснення.

При розробці технологічного процесу на розбирання і збірку вузлів і машини необхідно встановити раціональну технологічну послідовність розбирання і збирання. Тут важливо спочатку встановити перелік тих вузлів, які можна буде розбирати і збирати незалежно один від одного, а потім встановити перелік деталей і готових вузлів, з яких збирається машина.

При дефектації деталі ділять на три групи: придатні, непридатні, такі, що вимагають ремонту.

Придатні деталі знову подають на збірку, непридатні відправляють в металобрухт, а деталі, що вимагають ремонту, відновлюють. Для правильної дефектації важливо знати і вміти призначати величини граничного зносу для різних деталей і вузлів обладнання.

Слід мати на увазі, що ремонту (відновленню) піддають тільки дорогі, трудомісткі у виготовленні деталі, відновлення яких обходиться значно дешевше знов виготовлених.




Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 31 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | <== 2 ==> | 3 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав