Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Спосіб застосування та дозування

Читайте также:
  1. Акти застосування норм права у механізмі правового регулювання.
  2. Біогеографія, її зв’язок з іншими науками та практичне застосування
  3. Відомо,що потреби у самовихованні не існує, а є потреба у рухові до обраної життєвої мети. Доведіть,що самовиховання – це спосіб виконати себе
  4. Гігієнічні правила та норми що до застосування інформаційних технологій
  5. Застосування CVP-аналізу для управління прибутком підприємства
  6. Застосування в податковій роботі багатомірних методів статистичного аналізу.
  7. Застосування індексів на фондовому ринку
  8. Застосування комп’ютерних ігор
  9. Застосування на уроках учбових історичних карт.
  10. Застосування стандартів та технічних регламентів

Категорично забороняється проведення щеплення вдома.

Характеристика Вакцинація Ревакцинація
Час проведення На 3-5 день життя (проводять вранці, безпосередньо у палаті, після огляду дітей педіатром та термометрії). У дітей віком від 7 до 14 років.
Доза вакцини 0,05 мл на введення – для вакцинації здорових новонароджених дітей з масою тіла 2500 г. і вище та дітей, не прищеплених в пологовому будинку у зв’язку з протипоказаннями. Інші профілактичні щеплення можуть бути здійснені з інтервалом не менше 1 місяця до та після щеплення проти туберкульозу БЦЖ (за виключенням вакцинації проти гепатиту В). Інші щеплення не проводять в ту ж саму руку протягом 3-х міс. (запобігання післявакцинальних ускладнень).   0,1 мл на введення.Проводиться тільки здоровим дітям і підліткам з негативною реакцією напробу Манту з 2 ТО ППД-Л. Інтервал між проведенням проби Манту та ревакцинацією має бути не менше 3 днів і не більше 2 тижнів.
Підготовка дози вакцин для введення Для одного щеплення стерильним шприцом набирають:  
0,1 мл розведеної вакцини (2 дози для вакцинації дітей), потім випускають у стерильний ватний тампон 0,05мл, щоб витіснити повітря та підвести поршень шприца під потрібне градуювання - 0,05; 0,2 мл (2 дози для ревакцинації дітей), потім випускають в стерильний ватний тампон 0,1 мл, щоб витіснити повітря та підвести поршень шприца під потрібне градуювання - 0,1мл.
Техніка введення Тільки внутрішньошкірно на межі верхньої та середньої третини зовнішньої поверхні лівого плеча,обробивши шкіру 70% спиртом, який обов'язково має вивітритися. Голку вводять зрізом догори у поверхневий шар шкіри. Підшкірне введення неприпустиме -може утворитися холодний абсцес.
Правильне На місці введення вакцини утворюється папула білуватого кольору діаметром не менше 5-10 мм, яка зникає через 15-20 хвилин.
Реакція на введення: Через6-8 тижнівпри вакцинації Через1-2 тижніпри ревакцинації
На місці введення вакцини розвивається специфічна реакція у вигляді папули діаметром 5-10 мм. Згодом в центрі папули виникає пустула, що загоюється рубчиком (2-10 мм у діаметрі). Іноді замість пустули утворюється виразка діаметром 5-8 мм. Реакція має зворотний розвиток протягом 2-3 міс, інколи й у більш тривалий термін.
         

 

Поява рубчика на місці щеплення свідчить про наявність сформованого імунітету (виявляється за допомогою проби Манту). Рубчик має утворитись у 90-95 % вакцинованих

Для вакцинації (ревакцинації) застосовують шприци одноразового використання об'ємом 1,0 мл (додаються до комплекту з вакциною). Після кожної ін'єкції шприц із голкою та ватні тампони замочують у дезінфікуючому розчині (5% хлорамін), потім централізовано знищують. Забороняється використання з іншою метою інструментів, які призначені для проведення щеплень проти туберкульозу.

При дотриманні температурного режиму (2 - 8 С) розчинену вакцину можна використовувати протягом 4-х годин. Після набирання в шприц вакцину потрібно використовувати відразу. Невикористану вакцину знищувати кип'ятінням (30 хвилин) або зануренням у дезінфікуючий розчин (5 % розчин хлораміну на 60 хвилин).

 




Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 30 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | <== 5 ==> | 6 | 7 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав