Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Курсова робота

Читайте также:
  1. V). Творча робота
  2. VІІ. ІНДИВІДУАЛЬНА НАВЧАЛЬНО-ДОСЛІДНА РОБОТА
  3. Визначити, яку роль відіграє науково-дослідна робота студентів магістратури у становленні їх як спеціалістів.
  4. Дорожня безпека. Перехід дороги з обмеженою оглядовістю.Практична робота «.Моделювання ситуації дорожнього руху
  5. І РОБОТА З НЕЮ
  6. ІІ. Виховна робота
  7. ІІІ Самостійна робота.
  8. ІІІ Самостійна робота.
  9. ІІІ Самостійна робота.
  10. Індивідуальна контрольна робота

 

Адміністративні суди у системі судової влади

 

 

Студента ______________________ курсу

_____________________ форми навчання

ПІБ________________________________

Науковий керівник____________________

___________________________________

(науковий ступінь, вчене звання, ПІБ)

 

Робота захищена “____”__________200__ року з оцінкою “_____”

 

Одеса – 2007

 

Додаток № 2

Приклад написання вступу до курсової роботи

Вступ

В останнє десятиліття XX століття в нашій країні відбувся відчутний прорив у створенні законодавчої бази з прав людини, яка багато в чому стала відповідати європейським стандартам. Робляться зусилля щодо створення механізму, що гарантує і забезпечує право людини на судовий захист. Історичний досвід свідчить, що судовий розгляд, втілений у детально врегульовану процесуальну форму, – найкращий спосіб вирішення спорів, встановлення істини, відшукування правди. У цивілізованому суспільстві суду належить центральне місце у всій правовій системі. Саме суд уособлює справжнє право, істинну справедливість. Конституція України в ст. 55 закріпила, що права і свободи людини і громадянина захищаються судом. Кожному гарантується право наоскарження в суді рішень чи дій бездіяльності органів державної влади, місцевого самоврядування, посадових осіб. Ці конституційні положення значно підсилюють роль суду, яку він повинен реалізовувати в суспільстві і державі, покладають на нього особливо важливі завдання охорони прав і свобод людини.

Отже, мета даної роботи полягає в розкритті поняття адміністративної юстиції, у висвітленні історії цього інституту в Україні, в розгляді адміністративних судів у зарубіжних країнах, а також у дослідженні проблем та перспектив адміністративного судочинства на сучасному етапі.

Нормативною основою роботи стали такі правові акти, як, безперечно, Конституція України та Закон України “Про судоустрій” від 7 лютого 2002 року, а також Постанова Верховної Ради України “Про Концепцію судово-правової реформи в Україні” від 28 квітня 1992 року та Указ Президента України “Про заходи щодо впровадження Концепції адміністративної реформи в Україні” від 22 липня 1998 року.

В роботі також використані нормативні акти стосовно адміністративних судів Франції, Німеччини, Польщі та Естонії.

Науковою основою при написанні даної роботи стали праці таких відомих вітчизняних та зарубіжних вчених, як Л.Р. Білої, Ю.П. Битяка, В.В. Бойцової, Л.І.Бородіна, Є.В. Додіна, Ю.Димитрова, А.Б.Зелєнцова, В.Кампо, С.В. Ківалова, І.Б.Коліушко, Р.О. Куйбіди, Ж.Міллера, Д.М. Овсянка, Ю.Є. Полянського, Є.І. Харитонова та ін.

Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків та списку використаної літератури.

У розділі І розглядається поняття та особливості адміністративної юстиції, висвітлюються різні види захисту прав громадян та досліджується історія адміністративного судочинства.

У розділі ІІ детально розглянуто різні варіанти організації судового вирішення адміністративних спорів у зарубіжних країнах, розкрито їх переваги та недоліки, досліджено особливості та проблеми функціонування адміністративних судів в різних країнах.

У розділі ІІІ розглянуто перспективи адміністративних судів в Україні: принципи їх діяльності, ознаки, особливості та проблеми функціонування та організації на сучасному етапі.


Додаток № 3

Приклад написання висновків до курсової роботи

 

Висновки

Конституцією України кожному гарантовано право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. Це право конкретизовано в цілому ряді законів України.

Конституція також розширила компетенцію судів, які розглядають адміністративні справи. Право на звернення до суду є наявним, коли спір має як публічно-правовий, так і конституційно-правовий характер.

Указом Президента України від 22 липня 1998 р. № 810 схвалено Концепцію адміністративної реформи в Україні. В ній обґрунтовується роль адміністративної юстиції як форми судового контролю за діяльністю органів виконавчої влади. Щодо управлінської діяльності адміністративна юстиція виконує роль, подібну до тієї, яку відіграє конституційна юстиція стосовно законодавчої влади.

Концепція виходить із поняття правового захисту. Проте слід визначити, що здійснення цього захисту є вищою метою правової держави, яка таким чином презентує себе як “держава, що захищає права”, потрібно також забезпечити через незалежні суди реалізацію основних прав та запобігти зловживанню з боку виконавчих структур або зменшити його.

На жаль, у нашій країні існує певна упередженість щодо адміністративної юстиції. Крім того, слід зазначити, що переважна більшість населення сприймає на сьогодні адміністративний суд як орган, що буде займатись виключно справами про адміністративні правопорушення. Подолання такого ставлення – складний і повільний процес. Питання не в тому, що в суспільстві немає потреби в діяльності адміністративних судів, а в тому, що не вистачає теоретичних і прикладних розробок щодо механізму дії адміністративної юстиції в українських умовах. Не приділяється достатньої уваги проблемі підготовки кадрів для спеціалізованих адміністративних судів, організації полісистемного судового механізму, в якому адміністративна юстиція повинна посісти відповідне місце. Створення останнього, безумовно, потребує певного часу, ретельного розроблення питань про підстави, межі, процедуру судового контролю за адміністративною діяльністю, компетенцію та склад суду.

Отже, необхідність створення адміністративних судів, що будуть здійснювати правосуддя з адміністративних справ, тобто управлінським спорам громадян і інших суб’єктів права з публічною владою, можна обґрунтувати:

1. Закріпленням в Конституції України норм-принципів, спрямованих на забезпечення відповідності судової системи України стандартам правової держави.

2. Необхідністю приведення судової системи України відповідно до міжнародних правових стандартів в плані її ефективності.

3. Необхідністю удосконалення судової системи України; виділення суддівської спеціалізації по адміністративних справах.

4. Розширення правових гарантій особистості; забезпечення прав і свобод громадян.

5. Необхідністю розробки законодавства про управлінський процес, про адміністративні процедури.

6. Зростанням складності і динамізму суспільного і державного життя, реформування державного і муніципального управління.

7. Збільшенням числа розглянутих судами адміністративних спорів між громадянами та органами виконавчої влади, посадовими особами.

8. Зацікавленістю суддів у введенні в судову систему адміністративного судочинства (створення адміністративних судів, здається, підтримують самі судді, особливо ті, котрі розглядають цивільні справи. Адже суди в даний час переповнені справами, а більшість суддів працюють з явним перевищенням індивідуального навантаження).

9. Посиленням боротьби з корупцією в системі державної і муніципальної служби.

На основі всього вищевикладеного цілком можна стверджувати, що дана тема залишається актуальною, а тому потребує подальшого всебічного та глибокого дослідження.

 




Дата добавления: 2015-04-12; просмотров: 25 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | <== 4 ==> | 5 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав