Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Література

Читайте также:
  1. Використана література
  2. Джерела та література
  3. Додаткова література
  4. Додаткова література
  5. ДОДАТКОВА ЛІТЕРАТУРА
  6. Додаткова література
  7. Додаткова література
  8. Додаткова література
  9. Додаткова спеціальна література
  10. Література

Основна: [6], [13], [15]; додаткова: [1].

 

Лекція 2ВИДАВНИЧА СПРАВА ЯК СФЕРА ТВОРЧА І БІЗНЕСОВА(год.).

План

1. Видавничий продукт як мистецький витвір і специфічний товар.

2. Редакційно-видавничий процес.

3. Ринок праці для випускника спеціальності «видавнича справа та редагування». Перспективи працевлаштування.

Література

Основна: [3], [11], [12], [15]; додаткова: [5].

Практичне заняття 1

Завдання для моделювання ситуації

з практики редактора-видавця (2 гд.)

Комплексне завдання „Наймаю на роботу редактора”. Віднайдіть в мережі Інтернет сайти рубрики типу „Пропоную роботу”. Віднайдіть, на цих сайтах пропозиції щодо вакантних редакторських посад у видавництвах чи редакціях газет (журналів). Систематизуйте матеріал за такими параметрами: загальні вимоги, ділові якості, професійні вимоги, заробітна плата. Підготуйте таблиці у відповідності з цими параметрами. З’ясуйте на практичному занятті, який якостей вам ще бракує.

Комплексне завдання „Засвоюємо функціональні обов’язки видавничих працівників”. Група з кількох студентів бере (окремо) інтерв’ю про функціональні обов’язки у різних працівників різних видавництв (редактора, коректора, художнього редактора, технічного редактора, менеджера з продаж). Зробити це можна під час книжкових ярмарків, під час практики, або безпосередньо відвідавши видавництво. На практичному заняття зіставляються зібрані дані, зіставляють випадки вимушеного суміщення обов’язків різних посад у малих і середніх видавництвах.

Комплексне завдання „ Я - літературний агент”. Виконуючи обов’язки літературного агента, віднайдіть потрібного автора і запропонуйте вигідний проект конкретному видавцю. Викладіть результати своєї роботи на двох сторінках тексту.

Комплексне завдання „Мій редакторський аналіз”. Ви отримали від свого однокурсника твір з пропозицією його видати. В залежності від виду видання, стану авторського оригіналу, глибини розробки теми, структурування розділів, міри втілення авторського задуму, можливостей просування на ринку майбутнього видання зробіть його редакторський аналіз (обсяг – до двох сторінок комп’ютерного набору).

Комплексне завдання „Облікова картка видання”. Заявка віднайденого вами автора на включення твору до оперативного плану видань затверджена. Заведіть „Облікову картку видання” та сформуйте з допомогою автора первинні документи. Представте цю папку на практичне заняття.

Комплексне завдання „Готуюся рецензувати випущені видання”. Віднайдіть на сторінках „Наукових записок Інституту журналістики” (варіант – на сторінках фахових періодичних видань „Книжник-ревю”, „Книжковий клуб-плюс”) рецензії на праці викладачів Інституту або з відповідної тематики видань. Систематизуйте і проаналізуйте їх у відповідності з вимогами змістової частини рецензії, поданими в підручнику.

 




Дата добавления: 2015-04-12; просмотров: 46 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | <== 5 ==> | 6 | 7 | 8 | 9 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав