Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Оборудование в исполнении РВ.

Читайте также:
  1. C) Выпущено более производительное оборудование.
  2. Quot;Оборудование пищевых производств".
  3. Анализ обеспеченности оборудованием и его использования
  4. Допечатные процессы и оборудование
  5. Дополнительное оборудование
  6. Дополнительное оборудование.
  7. Доработка оснований выемок. Оборудование. Величина недобора.
  8. Запорное и регулирующее оборудование, приборы и другие технические изделия
  9. Запорное оборудование
  10. Используемое оборудование

Конструкция электрооборудования должна отвечать всем требованиям рудничного нормального исполнения, а все токоведущие части должны обеспечиваться одним из видов взрывозащиты. Наиболее широко распростра­ненным видом взрывозащиты является размещение токоведуших частей во взрывобезопасной оболочке.

 

Мартинов В.А. гр. Р-2-10

Індивідуальне завдання №1 до семінару №1

Тема: Філософська думка Стародавнього Китаю.

План:

1. Конфуціанство.

2. Даосизм.

1. Конфуціанство.

Конфуціанство - китайська етично-філософська школа, основа китайського способу життя, принцип організації суспільства. Конфуціанство заснував Кон-Фу-цзи, або Конфуцій (551—479 pp. до Р. X.). Це була школа соціально-етичного спрямування, тобто на першому плані тут - проблеми людських стосунків та норм людської поведінки. Конфуцієві приписують визначення людини як істоти, котра у своїх діях керується внутрішніми мотивами. Водночас вирішальну роль у людському житті відіграє закон (або повеління) Неба. Людина повинна навчитися сприймати й розуміти цей закон і вибудовувати свою поведінку відповідно до волі Неба. Якщо людина спроможна це робити, вона постає як " шляхетна "- цзюнь-цзи, тобто така, у душі якої діє доброчинність.

 

Конфуціанство є складним комплексом філософських, етичних, релігійних поглядів, особливим способом життя, основу якого становить солідарність. Серцевину його утворює своєрідне розуміння моральної природи людини, її взаємозв'язків у родині, суспільстві, державі.

 

Спершу конфуціанство заявило про себе як етико-філософське вчення, а його творець бачив себе навчителем мудрості, завдання якого полягало в коментуванні висловлювань давніх мудреців. Загалом конфуціанство було спрямоване на стабілізацію китайського суспільства, якому дошкуляли різноманітні міжусобиці та смути. Це спонукало Конфуція, звернувшись до давніх національних вірувань, традицій, культів, переосмислити їх від­повідно до тогочасних суспільно-політичних, духовних обставин.

 

Погляди Конфуція на людину:шляхетна людинавибудовує свою поведінку відповідно до волі Неба у її душі діє доброчинність живе за принципами поваги до батьків, людинолюбства, виконання ритуалів не має внутрішніх переконань діє під впливом юрби або безпосередніх життєвих потреб дбає лише про зиск.

 

Велику увагу Конфуцій приділяв проблемам суспільного та державного життя. Держава і сім 'я в аспекті взаємин між людьми були для нього неподільні. А вихідним принципом організації суспільного життя він вважав шанування традицій: " Той, хто повторює старе і довідується про нове, може бути проводирем ". І про себе він казав: " Я наслідую старовину, а не вигадую, вірю у старовину та полюбляю її ". Найпершою умовою щасливого життя у державі Конфуцій вважав дотримання принципу " виправлення імен "'. " Правитель завжди буде правителем, слуга-слугою, батько-батьком, а син-сином ".

 

 




Дата добавления: 2015-04-20; просмотров: 31 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | <== 2 ==> | 3 | 4 | 5 | 6 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав