Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Розповідь учителя.

Читайте также:
  1. ГЛАВА 3. Психологические барьеры в инновационной деятельности учителя.
  2. ГЛАВА 5.Рефлексия в структуре инновационной деятельности учителя.
  3. Знакомство с системой работы учителя.
  4. Определение особенностей ориентации деятельности учителя.
  5. Повышение квалификации учителя. Аттестация в системе повышения квалификации учителя.
  6. Профессиональные качества современного учителя.
  7. Психология личностного и профессионального развития учителя.
  8. Раздел I. Психология учителя.
  9. Тема. Мовлення вчителя. Розповідь.

Біологічні властивості вуглеводів також залежать від функціональних груп, що входять до їх складу: карбонильної (яка може бути представлена у вигляді альдегідної або кетонної групи) і гідроксильних груп. У моле­кулах моносахаридів до всіх атомів Карбону, за винятком одного, приєднані гідроксильні групи. Цей один атом Карбону входить до складу або альдегід­ної групи.

Класифікація вуглеводів.

Ø За складом функціональних груп вуглеводи поділяються на альдози і кетози;

Ø за кількістю атомів Карбону вуглеводи поділяються на триози, тетрози, пентози, гексози та ін.;

Ø за кількістю структурних одиниць ‒ на моносахариди, дисахариди, олігосахариди і полісахариди. Інформація про найважливіші і поширені вуглеводи представлена в таблиці.

Назва Характеристика
Моносахариди Це прості цукри, складаються з однієї молекули і мають вигляд твердих кристалічних речовин, що розчиняються у воді, солодкі на смак До моносахаридів належать рибоза і дезоксирибоза, вони входять до складу нуклеїнових кислот. Глюкоза ‒ первинне джере­ло енергії для клітин, вона обов'язково міститься в крові. Глюкоза входить до складу найважливіших дисахаридів і полісахаридів  
Дисахариди Полісахариди Утворюються з двох структурних одиниць (моносахаридів) за допомогою спеціального зв'яз­ку, який називається глікозидним. Приклади дисахаридів: сахароза ‒ очеретяний, або бу­ряковий, цукор, складається із залишків глюкози і фруктози, надзвичайно поширений у рос­линах. Відіграє важливу роль у живленні багатьох тварин і людини; лактоза ‒ молочний цукор, складається з глюкози і галактози, є джерелом енергії для дитинчат ссавців, викорис­товується в мікробіологічній промисловості для виготовлення поживних середовищ; мальтоза ‒ складається з двох молекул глюкози, основний структурний елемент крохматю і гліко­ген. Крохмаль ‒ резервний полісахарид рослин, міститься в бульбах, плодах, насінні. Гліко­ген ‒ резервний полісахарид тварин. Накопичується в печінці, м'язах, серці та інших органах. Є постачальником глюкози в кров. Целюлоза (клітковина) ‒ структурний полі­сахарид рослин. У ній акумульовано близько 50 % всього Карбону біосфери. Це найпо­ширеніший вуглевод на Землі. Хітин ‒ структурний полісахарид у членистоногих і де­яких грибів. У живих організмах вуглеводи виконують різні функції (див. подану нижче таблицю).  

 




Дата добавления: 2015-04-20; просмотров: 22 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | <== 2 ==> |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав