Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Норми та вимоги щодо здійснення інших рубок

Читайте также:
  1. IІІ. Вимоги, пропоновані до водолазного складу.
  2. Анализ состояния организации и нормирования труда на предприятии
  3. В поняття норми і «якості виробів» входять і модна новизна їх, і сучасність матеріалів, і рівень промислового виготовлення.
  4. Взаємозв’язок з освітніми системами інших країн, відповідність вищої освіти України світовому рівню.
  5. Виды освещения нормирование и методы расчета.
  6. Виды товарных потерь. Количественные (нормируемые) потери. Качественные (актируемые) потери.
  7. Вимоги безпеки до автоматичних лінй.
  8. Вимоги до АУВ
  9. Вимоги до вибору кольорів при оформленні презентації.
  10. Вимоги до вимови

Порядок проведення інших рубок, пов'язаних із веденням лісово­го господарства, визначається державними органами лісового госпо­дарства.

Інші рубки проводяться з метою розчистки лісових площ під будівництво гідровузлів, трубопроводів, шляхів, видобування кори­сних копалин, прокладання кабелю й інших комунікацій, здійснен­ня інших робіт, не пов'язаних із веденням лісового господарства.

Способи, розмір заготівлі деревини під час проведення інших рубок, норми та вимоги щодо їх здійснення визначаються затвер­дженими в установленому порядку проектами будівництва гідрову­злів, трубопроводів, шляхів тощо.

Очищення місць рубок від порубкових решток здійснюється так, як і під час проведення рубок головного користування. Після закінчення рубок і очищення ділянок від порубкових решток скла­дається акт огляду місць рубок за встановленою формою, на план­шетах позначаються контури ділянок, зазначається вид рубок до­гляду, площа і рік їх проведення. У таксаційному описі зазначають­ся рік рубки та кількість заготовленої деревини.

 

Витяг зПостанови Кабінету Міністрів Украї­ни від 12.05.2007 р. №724 «Про затвердження Правил поліпшення якісного складу лісів».

Рубки головного користування – проводяться з метою заготівлі деревини у стиглих та перестійних насадженнях, в основу яких покладено дотримання принципів безперервного, невиснажливого і раціонального використання лісових ресурсів, збереження умов відтворення високопродуктивних стійких деревостанів, їх екологічних та інших корисних властивостей.

Під час заготівлі деревини не дозволяється вирубування та пошкодження дерев і чагарників, занесених до Червоної книги України, насінників, плюсових та інших дерев, що мають виняткове значення для збереження біорізноманіття.

З метою забезпечення зазначених вимог, залежно від категорії лісів, лісорослинних умов, біологічних особливостей деревних порід, складу і структури деревостанів, наявності та стану підросту господарсько-цінних порід та інших особливостей лісових ділянок, застосовується вибіркова, поступова, комбінована, суцільна системи рубок.

Вибіркова система рубок – це заходи, що здійснюються для оздоровлення, формування і відновлення деревостанів, під час яких періодично вирубуються окремі дерева або групи дерев – фаутні, перестійні, стиглого віку, з уповільненим ростом, а також дерева, що пригнічують природне поновлення. При застосуванні вибіркової системи рубок ліси максимально зберігають і виконують водоохоронні, захисні та інші корисні властивості. Лісова ділянка залишається постійно вкрита лісовою рослинністю.

Поступова система рубок – це заходи, спрямовані на збереження та використання попереднього поновлення і сприяння природному поновленню в період між прийомами, під час здійснення яких передбачається вирубування деревостану за кілька прийомів.

Суцільна система рубок – це заходи, під час здійснення яких вирубується деревостан, за винятком дерев та чагарників, що підлягають збереженню.




Дата добавления: 2015-04-20; просмотров: 18 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | <== 10 ==> | 11 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав