Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Характеристика макросередовища підприємства, фактори макросередовища

Читайте также:
  1. I Однословная характеристика I ПОДЗЫВАТЬ.
  2. I. Краткая характеристика физико-химических и токсических свойств метилового спирта.
  3. II. СХЕМА ІМПОРТНОГО ФАКТОРИНГУ
  4. PAGE73. КРИМИНАЛИСТИЧЕСКАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА КРАЖ
  5. Resources (які використовуються підприємствами як запроваджені фактори виробництва) as inputs to produce goods and services (називаються) factors of production.
  6. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  7. А. Общая характеристика
  8. Афинский Акрополь. Общая характеристика ордерной системы
  9. Б) Характеристика методів візуалізації статевої системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  10. Банківські правочини пов’язані з формуванням грошових ресурсів: загальна характеристика

Маркетингове макросередовище – це ті фактори, якими фірма не може безпосередньо керувати, але які впливають на її маркетингову діяльність. До маркетингового макросередовища належать: економічне середовище, демографія, політичне середовище, НТП, культура, природне середовище.

Аналіз макросередовища підприємства передбачає вивчення й оцінку таких факторів: економічних, політичних, правових, демографічних, науково-технічних, природних і соціа-льно-культурних.
Основою аналізу служить інформація, що міститься в періодичній пресі: газетах і жур-налах, а також в різноманітних інформаційних виданнях, статистичних збірниках України.
Аналізуючи економічні фактори макросередовища, студенту слід вивчити і дати оцін-ку: тенденції розвитку економіки України в цілому, розвитку виробництва товарів номенкла-тури підприємства, стану державного бюджету, темпів інфляції, рівня безробіття, рівня пода-ткових ставок, рівня прибутків населення.
Дослідження політичних факторів макросередовища передбачає аналіз і оцінку: полі-тичної стабільності в суспільстві, сили лобістських груп, напрямів розвитку політичної сис-теми, характеру політичної боротьби, ступеня суспільної підтримки урядової програми роз-витку.
Аналіз правових факторів передбачає вивчення: чинних законодавчих актів України, що регулюють діяльність підприємства, та їх оцінку з погляду впливу на суб'єкт господарю-вання. Оцінка правових факторів повинна стосуватися виявлення допустимих меж дії підп-риємства у взаємовідносинах з іншими суб'єктами ринку, правомочності в здійсненні різно-манітних видів діяльності, а також в області прав і відповідальності підприємства.
Аналізуючи демографічні фактори, студенту необхідно дати оцінку тенденції динамі-ки чисельності населення України, у тому числі регіону діяльності підприємства; статево-вікового складу населення України, у тому числі регіону діяльності; тенденції рівня наро-джуваності в Україні.
Аналіз науково-технічних факторів передбачає розгляд і оцінку нововведень в галузі товару, технології та управління, що з’явилися на підприємствах України та оцінку можли-вості використання виявлених нововведень у досліджуваному підприємстві.
Дослідження природних факторів припускає аналіз і оцінку, екологічного фактора, стану природних ресурсів, природних умов. Оцінка екологічного фактора ґрунтується на аналізі рівня забрудненості навколишнього середовища в регіоні діяльності підприємства і впливу діяльності досліджуваного підприємства на її стан. Оцінка стану природних ресурсів ґрунтується на аналізі їх наявності з погляду можливості збільшення або, навпаки, загрози зниження виробництва і, відповідно, реалізації товарів номенклатури підприємства. Природ-ні умови вивчаються в тому випадку, якщо підприємство намічає змінити в майбутньому ри-нок діяльності.
Аналізуючи групу соціально-культурних факторів, студенту необхідно вивчити і дати оцінку: рівня освіти в Україні; соціальним умовам життя.
Аналіз факторів макросередовища слід здійснювати в такій послідовності:
1. складання переліку факторів макросередовища, що досліджуються;
2. збір, узагальнення й аналіз інформації;
3. систематизація результатів аналізу та їх оцінка.




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 14 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Классификация товаров | Методы ценообразования | Стратегии формирования цен. | Основные виды ценовой тактики | Каналы распределения | Види ринку туризму | Визначення середовища маркетингу | Фактори середовища маркетингу | Споживачі. | Конкуренти. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав