Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Організаційні структури управління маркетинговою діяльністю

Читайте также:
  1. Аналіз динаміки та структури майна підприємства
  2. Аналіз структури власного капіталу підприємства
  3. Аналіз структури роздрібного товарообороту
  4. Вдосконалення організаційної структури малих підприємств
  5. Використання статистичних методів в сфері управління якістю. Основні інструменти контролю якості. Основні інструменти управління якістю.
  6. Державний нагляд у сфері управління коштами соціального страхування
  7. Елементи системи управління якістю згідно із вимогами стандарту ДСТУ ІСО 9001:2001.
  8. Етапи процесу управління конкурентоспроможністю. Цикл управління конкурентоспроможністю.
  9. Ефективність господарювання сільськогосподарських підприємств в значній мірі залежить від набору культур, які вирощуються, та їх співвідношення тобто від структури посівних пощ.
  10. Зміст етапів по створенню системи якості. Документація, що регламентує процеси в системі управління якістю.

Організаційна структура служби маркетингу — це прийнятна для підприємства система підпорядкованості підрозділів служби маркетингу і взаємодії між ними стосовно володіння, використання та передавання інформації з метою прийняття обґрунтованих рішень і контролю за їх виконанням. Кожне підприємство, дбаючи про власні інтереси на ринку формує маркетингову структуру самостійно, використовуючи певну її модель.

Розрізняють інтегровані та неінтегровані маркетингові структури, які по-різному визначають вплив маркетингу на ринкову діяльність підприємства і загальний його успіх.

Рівень інтеграції маркетингової структури дає змогу визначити рівень маркетингової орієнтації підприємства чи організації. Здебільшого на підприємствах, орієнтованих на маркетинг, місце першого заступника директора посідає заступник з питань маркетингу з відповідним арсеналом повноважень і укомплектованою службою. За умов, коли начальник відділу маркетингу прирівняний до начальника цеху і на одного-трьох (залежно від розмірів підприємства) працівників покладено вирішення всіх маркетингових питань, підприємство не можна вважати орієнтованим на маркетинг.

До інтегрованих маркетингових структур належать: —функціональна маркетингова структура;
—територіальна маркетингова структура; —товарна (продуктова) маркетингова структура; —маркетингова структура, зорієнтована на споживача; — матрична маркетингова структура.

Основна перевага територіальної маркетингової структури полягає у спрямованості маркетингової діяльності на задоволення потреб певної групи покупців.

Основні переваги товарної (продуктової) маркетингової структури: належна координація дій, концентрація зусиль на маркетинговому комплексі кожного продукту, можливість оперативного вирішення маркетингових проблем, порівняння роботи окремих підрозділів. Недоліки: великі витрати, паралелізм розробок маркетингових питань, конкуренція між окремими підрозділами.

Переваги моделі зорієнтованої на спожиачів полягають у можливості уважно відстежувати кожний сегмент і в забезпеченні тісного зв'язку зі споживачами, недоліки — у великій трудомісткості роботи, значних витратах

Перевагами матричної організації маркетингу є можливість забезпечення комплексного виконання робіт, економії витрат, уникнення паралелізму розробок; недоліками — складності в організації структури, визначенні функцій.

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 26 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

SWOT-аналіз як основа маркетингових досліджень | Бенчмаринг як нова функція маркетингових досліджень | Особливості ринку підприємств | Критерії та ознаки сегментування ринку | Сегментування ринку по групах споживачів та групах продуктів | Стратегія розробки нових товарів | Роль ціни в теорії та практиці конкуренції | Реклама та PR | Основні функції маркетингової логістики. | Стимулювання збуту: завдання, засоби. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.014 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав