Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Поняття про інтегровані системи менеджменту

Читайте также:
  1. I. Визначення поняття орнамент.
  2. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  3. Автономія: поняття та види. Автономія в Україні.
  4. Аналіз системи надання освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами
  5. Аналогічно попередній моделі будемо шукати розв'язок системи у вигляді плоскої, хвилі, але з різними амплітудами для атомів різної маси
  6. Б) Характеристика методів візуалізації статевої системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  7. Буття і існування. Поняття реальність
  8. В. Поняття герменевтичного досвіду як горизонту розуміння
  9. Визначення поняття «організаційно-правова форма господарювання» та коротка характеристика основних груп підприємств виділених за критерієм організаційно-правової форми власності.
  10. Визначте поняття

Найбільш ефективним способом удосконалення керуванняпідприємством на сьогодні є впровадження інтегрованих сис-тем менеджменту, створених відповідно до вимог міжнароднихстандартів: ISO 9000, ISO 14000, OHSAS 18000 та деяких інших. Створені на базі світового управлінського досвіду, ці стан-дарти є рекомендаціями по удосконаленню управлінськоїдіяльності підприємств.

Поняття «Інтегровані (іноді їх називають інтегральні)» системи менеджменту з'явилося наприкінці 90-х років минулого століття у зв'язку з розробкою систем, що відповідають вимогам кількох міжнародних стандартів на системи менеджменту(Management Systems Standards (MSS). Спочатку його застосовували, якщо організація розробляла дві документовані системи менеджменту, у тому числі якості і навколишнього середовища, і забезпечувала їх одночасне функціонування.

У подальшому до групи MSS була приєднана третя система- стандарт OHSAS 18000- Система керування професійною безпекою і здоров'ям. Це стало можливим після того, як у процесі його розробки стало очевидно, що впровадження подібної системи потребує одночасно оцінки факторів, пов'язаних з впливом на навколишнє середовище, а також з впливом устаткування і виробничого середовища. Тому стандарт OHSAS 18000 на системи менеджменту професійної безпеки та здоров'я стали застосовувати в комплексі і взаємозв'язку з системами менеджменту ISO 14 000 і ISO 9000.

Останніми роками з розвитком стандартизації менеджменту, появою нових стандартів на різні системи менеджменту, створення інтегрованих систем практикується все ширше, оскільки при цьому вдається знизити витрати на розробку, впровадження і сертифікацію та одержати ефект «два в одному», «три в одному» і так далі. Під впливом перерахованих вище факторів сформувалося визначення інтегрованої системи менеджменту як частини системи загального менеджменту організації, що відповідає вимогам кількох міжнародних стандартів на системи менеджменту і функціонує як єдине ціле.

Нині інтегровані системи менеджменту можуть створюватися за участі таких міжнародних стандартів:

· ISO серії 9000 (Quality management sуstемs - системи менеджменту

якості) на системи менеджменту якості;

· ISO серії 14000 (Environmental management sуstемs - системи екологічного менеджменту) на системи екологічного менеджменту;

· OHSAS серії 18000 (Occupational Health and SafetyAssessment Series - система керування професійною безпекою і здоров'ям) на системи менеджменту промислової безпеки йохорони праці;

· SA 8000 (Social Accountability - Соціальна відповідальність) на системи соціального й етичного менеджменту;

· ISO серії 17 799 (Information technology - Code of practicefor Information security management - Інформаційні технології.Звід правил по керуванню інформаційною безпекою) на системи менеджменту інформаційної безпеки;

· стандартів, що базуються на принципах НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Роіnts - Аналіз ризиків і критичні точки) на системи керування безпекою харчових продуктів;

· стандартів, що базуються на принципах GMP (GoodManufacturing Practice - Належна виробнича практика) на системи менеджменту виробництва лікарських засобів;

· стандартів, що базуються на принципах FSC (ForestStewardship Council - Лісова піклувальна рада).

Перераховані вище стандарти мають багато спільного. Серед основних спільних моментів можна назвати такі:

- визначення основних процесів;

- розробка політики і вимірних цілей;

- планування дій, необхідних для реалізації політики і цілей;

- встановлення і розподіл відповідальності та повноваженьміж працівниками;

- моніторинг процесів і програм, що реалізують політику та цілі;

- регулярне проведення внутрішніх аудитів;

- прийняття коригувальних і попереджувальних дій;

- аналіз ефективності системи менеджменту вищим керівництвом.

Організаційно-методичною базою для побудови інтегрованих систем залишаються стандарти ISO серії 9000. Це пов'язаноз тим, що основні поняття і принципи, сформульовані в них, найбільше відповідають поняттям і принципам загального менеджменту.

Інтегровані системи менеджменту будуються на основі застосування системного і процесного підходів до управління підприємством, що дозволяють пов'язати в єдине ціле різні процеси і види діяльності. Діяльність будь-якої організації пов'язана з ризиками, що визначають основні втрати.

Метою створення інтегрованої системи менеджменту є спільне оптимальне керування ризиками, що дозволяє скоротити необхідні підприємству матеріальні та організаційні ресурси.

На сьогодні сформувалося два підходи до створення інтегрованих систем менеджменту.

Перший підхід отримав назву «адитивний» (від лат. additio -додаток). Він полягає в послідовному впровадженні систем менеджменту, заснованих на сумісних стандартах.

У цьому випадку використовується той факт, що багато стандартів на системи менеджменту мають подібну структуру,склад об'єктів стандартизації і спільні процеси.Сюди можна віднести такі стандарти, як ISO 9000, ISO 14 000,OHSAS 18 000, SA 8000, а також всі інші, розроблені після 2000року, та розраховані на можливість спільного застосування. Спільним для цих стандартів є також застосування циклу Демінга PDCA.

Спочатку обирається і впроваджується стандарт, що стає базовим (як правило, це ISO 9000). Потім створена система менеджменту послідовно доповнюється стандартами ISO 14000,OHSAS 18 000, SA 8000 і т.д. Причому період між початком впровадження першої системи і наступної може коливатися від кількох місяців до кількох років.

Другий підхід називають моделлю одночасного інтегрування. Він передбачає одночасну розробку систем менеджменту, об'єднаних у єдиний комплекс. Цей комплекс розглядається як сукупність взаємозалежних процесів, яка збалансовано враховує інтереси всіх зацікавлених сторін. Однак для побудови цієї моделі, крім вимог стандартів на системи менеджменту (ISO 9000,ISO 14000, OHSAS 18000 і т.д.), приймаються до уваги й інші вимоги та очікування зацікавлених сторін. При цьому використовуються різні методи: бенчмаркінг, збалансована система показників, шість сигм, TPM, реінжиніринг, самооцінка та ін.

При розробці такої інтегрованої системи здійснюється всебічний аналіз на якість продукції і задоволеність споживача, навколишнє середовище, здоров'я, безпеку і задоволеність працівників, фінансові результати, етику і т.д. В якості побудови такої інтегрованої моделі може бути впровадження Європейської моделі ділової досконалості Європейського фонду керування якості (EFQM).

Нині Україну накрила хвиля активної розробки і впровадження систем менеджменту якості, що відповідають вимогам стандарту ISO 9000:2000. Поки цей процес поступово охоплюєвсе більшу кількість підприємств та організацій, а їх керівники звикають до життя в нових умовах, наближається друга хвиля -стандарти ISO 14000:2004 (системи екологічного менеджменту)і OHSAS 18000:1999 (системи керування професійною безпекою і здоров'ям).

Багато керівників, лідери у своїх галузях, вже почали готуватися до цього. Але лише деякі з них очікують на третю хвилю -стандарти SA 8000:2001, в яких викладені вимоги до соціальної відповідальності підприємств.

Провідні фірми світу вважають, що надійними партнерами можуть бути тільки ті компанії, які використовують етичні підходи до суспільства і до свого персоналу, поважають своїх співробітників і створюють для них необхідні умови.




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 24 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Політика підвищення ефективності контролю якості як функції управління гірничо-металургійним підприємством | Розв’язання задачі № 2 | Дані вибіркового обстеження | Контрольний аркуш дефектних виробів при виробництві черевиків шкільних |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав