Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Видавнича діяльність університетів Великобританії.

Читайте также:
  1. Видавнича діяльність Адольфа Маркса.
  2. Видавнича діяльність Бенджаміна Франкліна.
  3. Видавнича діяльність Маврикія Вольфа.
  4. Видавнича діяльність університетів США.
  5. Видавнича діяльність університетів Франції.
  6. Видавнича справа Білорусі ХІХ ст.
  7. Видавнича справа Білорусі ХХ ст.
  8. Видавнича справа Великобританії ХІХ ст.
  9. Видавнича справа Китаю: стан та тенденції

Oxford University Press (OUP) – видавництво Оксфордського університету є складовою частиною Оксфордського університету, Англія. Це найбільше університетське видавництво у світі за фінансовим оборотом, більше за головні американські університетські видавництва та Cambridge University Press разом. Навчальні посібники і словники видавництва відображають традиційну Оксфордську якість дослідницької, наукової і освітньої роботи. Провідним напрямом діяльності видавництва ось вже більше 100 років є створення загальних і тлумачних словників.

Історія видавництва починається у XV ст., коли у 1478 р. в Оксфорді була надрукована перша книга. Проте активно книгодрукування тут почали займатися тільки з 1585 р., коли університет отримав декрет від Зіркової палати, що підтверджував привілеї на книгодрукування. У 1668 р. видавництво набуває такої форми, в якій існує й до сьогодні.

OUP має філії в багатьох країнах світу. Першим, у 1896 році, відкрилася філія в США, в 1905 році – в Канаді, потім ще в кількох десятках країн, таких як Індія, Пакистан, Австралія, Нова Зеландія, Малайзія, Сінгапур, Нігерія і ПАР.

OUP управляється вибірним представницьким органом, Делегатами Видавництва (Delegates of the Press), що є членами Оксфордського університету. Зараз уся видавницька продукція виходить під двома брендами: власне Oxford University Press, для більшості видань, та Clarendon Press, для «престижних» наукових робіт. Філії розповсюджують свою продукцію як локально, так і через оксфордську штаб-квартиру видавництва.

Як відділ неприбуткової організації, зараз OUP звільнено від податку на прибуток та податку з корпорацій у більшості країн, де воно діє. Зараз воно має офіси у більш ніж 50 країнах світу. OUP видає понад 4500 нових книг щороку та забезпечує роботою близько 4000 працівників Видавництво щороку перераховує близько 30 % свого доходу решті університету, мінімум 12 млн. фунтів щороку. Головними типами книг є довідкові, професійні та освітні видання, включаючи Oxford English Dictionary, Concise Oxford English Dictionary, Oxford World's Classics і Dictionary of National Biography. Велику кількість видань зараз видають в електронному вигляді через сервіс «Oxford Reference Online», та безкоштовно доступні читачам із читацькою карткою більшості британських біобіотек.

OUP зараз поступово розширюється, так в 2001 році була придбана компанія Blackstone, в 2003 році – права на видання Grove Dictionary of Music and Musicians і Dictionary of Art, в 2005 році – компанія Oceana Publica-tions, в 2006 – компанія Richmond Law & Tax.

Видавництво Оксфордського університету підготувало до публікації “Історичний тезаурус Оксфордського словника англійської мови”. Це найбільший словник у світі, у якому в 354 категоріях і 230 тисячах під-категорій зібрано 800 тисяч значень 600 тисяч слів. Робота над тезаурусом тривала 44 роки.

Чернетки до словника ледве не згоріли під час пожежі в кінці 1970-х, а в 1980-му, коли робота була практично завершеною, укладачі вирішили додати до тезаурусу слова з оновленого видання Оксфордського словника англійської мови (OED). Так проект розтягнувся ще майже на 30 років.

Творці тезауруса (словника, що найповніше охоплює лексику мови з синонімами та антонімами) почали роботу 1965 року. Спочатку вони користувалися класифікацією популярного тезауруса англійської мови Roget, але згодом відмовилися від цієї ідеї і створили власну класифікацію, що сильно ускладнило та подовжило роботу. У результаті тезаурус поділений на три частини: довкілля, суспільство та світ думки. Серед 354 категорій, у які об’єднані слова, є такі як матерія, надприродне, віра, освіта, військові дії, влада тощо. Видання виходить у двох томах: перший – це власне тезаурус, а другий – алфавітний покажчик синонімів.

Cambridge University Press – видавництво Кембріджського університету є одним з найбільших і найпрестижніших академічних видавництв у світі, та одне із найстаріших видавництв у світі. Воно є одним з провідних видавництв, що спеціалізується на англомовних навчальних виданнях. Видавництво має видавничі центри у Великій Британії, Африці, Австралії, Америці та інших країнах. У нього є також агенти і представництва по всьому світу з розповсюдження видавничої продукції. Видавництво зосереджено на розробці високоякісних навчальних програм.

Засноване видавництво у 1534 р. У 1938 р. воно перемістилося до Лондона. У 1942 р. було відкрито перший закордонний філіал у США. Цей 2009 р. для видавництва є роком ювілеїв. Воно відзначає 425 років своєї успішної безперервної діяльності; 475-річчя з дня надання Королівської хартії Генріха VIII Кембріджському університету ("букв патент"), що дозволяє друкувати книги. Крім того у 2009 р. Кембриджський університет святкує 800-річчя.

Структура та організація.

Видавництво Кембріджського університету – це колектив досвідчених фахівців, що існує у більш ніж 40 країнах світу. Вони дають поради, підтримку і керівництво для викладачів. Press Syndicate є керівним органом Cambridge University Press, що складається з вісімнадцяти старших членів Кембріджського університету. Вони спостерігають за роботою видавництва і дають свою офіційну згоду на видання книг.

Головний виконавчий директор видавництва, Стівен Борн, несе відповідальність за управління всіма видавництвами по всьому світі; склад виконавчої дирекції складається з керівників основних груп, департаментів і регіонів, підзвітний йому.

Видавництво має філії, відділення і агентів по всьому світу, воно володіє чудовим складом авторів (в даний час близько 36000 осіб з 120 різних країн). Видавництво має 1880 співробітників у п'ятдесяти трьох відділеннях. Щороку кількість книг зростає в розмірі 2800 нових номерів ISBN на рік, а в акціонерному капіталі на 20 мільйонів одиниць у дев'яти складах по всьому світу.

Англійська мова не є єдиною мовою, якою друкуються книги у видавництва. Щороку Cambridge University Press продає переклади своїх книг для десятків іноземних мов, створюючи таким чином мережу відносин з провідними видавцями по всьому світу, налагоджуючи контакти з іноземними видавцями. Хоча основні мови на які перекладені Кембриджські видання – це китайська, японська, іспанська й італійська, є й переклади на такі мови як корейська, грецька, бразильська португальська, німецька, російська та французька мови. Кембриджське видавництво реалізовує регулярні дозволи на ліцензії для таких мов як: турецька, індонезійська арабська і фінська. Видавництво також надає регіональні ліцензії на перевидання книг англійською мовою, двомовні видання та оцифровку видання.

Міжнародна торгівля є дуже важливою частиною діяльності видавництва. Більш 85% продажу видавничої продукції здійснюється за межами Сполученого Королівства. Видавництво експортує свою продукцію більш ніж до 200 країн. Для підтримки своєї міжнародної діяльності, Кембридж працює в трьох регіонах Європа, Близький Схід і Північна Африка, Азіатсько-ТихоокеанськийАмериканський; має дев'ять філій, які діють як видавництва та адміністративні центри. Більшість видань Кембридж доступні на всіх світових ринках.

Кембріджське університецьке видавництво має Департамент фінансів, що управляє майже 25000 активними рахунками роялті автора і управляє розподілом доходу від багатьох тисяч операцій. Департамент виконує юридичні послуги, укладаючи приблизно 2000 контрактів кожного року. Зазвичай автор отримує відсоток доходів від всіх угод. Видавництво тримає авторів у курсі всіх послуг через AuthorNet. AuthorNet представляє собою інтернет-об'єкт, де Кембриджські автори можуть переглядати виписки роялті, мають доступ до інформації на всіх етапів видавничого процесу і можливість он-лайн замовлення книг – зі знижкою 40% від їхніх власних книг, 30% – на будь-які інші книги Кембриджського видавництва і 20% – знижка на передплату журналів.

Видавництво спеціалізується на академічних виданнях практично з коженого навчального предмету. Це професійні книги, підручники, монографії, довідники, програмне забезпечення та електронні видання. Видання в Кембриджі є трьох типів: наукові журнали, наукові (академічні) книги і Біблія.

Наукові журнали. В даний час видається більше 230 журналів на світовому ринку. Це видання, що мають тематично широкий спектр: від архітектури до світової торгівлі. Деякі належать авторам самого видавництва, а інші опубліковані від імені вчених і професійних товариств. Доставка журналу змісту через Інтернет призвело до нового відкриття ринків по всьому світу. До них належать бібліотеки. Кембридж дуже активно співпрацює із багатьма організаціями та ринками.

Академічна книга. Cambridge University Press широко шановане як світовий лідер у видавничій сфері за різноманітністю видань з різних галузей: астрономії, Шекспірівські досліджень, економіки, математики та політики. В області науки, видавництво опублікувала твори таких авторів як Вільям Харві і Ісаак Ньютон, Резерфорда, Ейнштейна і Шредінгера, для Стівен Хокінг, Роджер Пенроуз і Ніколаса Стерна. Видавництво працює і в таких областях, як біоінформатика, астрофізики і планетології. У галузі гуманітарних та соціальних наук, видавництво публікує Умберто Еко, Амартія вересня, Ричард Рорті, Волі Соінка, Bjшrn Ломборга і Ноам Чомскі. Університецькі бібліотеки рясніють книгами Кембріджського видавництва. Крім того видавництво пропонує динамічну та інноваційну онлайн продукцію, інтерактивні дошки, мобільні додатки до телефону, колекції та книги, для викладачів, дослідників і студентів, що є зручними.

Біблія. Видання Біблії проходить через усю історію Кембриджу. Перший Кембриджська Біблія – видання Біблії Женева – була опублікована в 1591 році. Видання Біблії має давню історію, неперевершену традицію друкування протягом чотирьох століть, і Кембридж має давню репутацію за якість і майстерність у цій справі. Кембридж сьогодні однозначно визнають і поважають за видання Біблії у традиційному і знайомому стилі.

Команда Кембриджу кожен місяць пошукає нові способи збільшити тираж книг через електронні засоби різних типів: завантаження видання на ПК і портативні пристрої; через он-лайн бібліотеку, короткострокову оренду у ній та інші бізнес-моделі, а також продаж доступу до фрагментів (наприклад шляхом плати за перегляд).

Кембриджське видавництво отримує тисяч запитів на рік від авторів, вчителів, видавців та адміністраторів, які з різних причин, хочуть включити витяги з книг видавництва в свої роботи. Воно розглядаю статус кожного запиту на право видачі дозволу, іноді за окрему плату, а іноді й безкоштовно (в залежності від характеру запиту та кількості матеріалів).

 




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 57 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Тематичний спектр та особливості книговидання США ХХ ст. | Видавнича справа Німеччини ХХ ст. | Видавнича справа Великобританії ХІХ ст. | Тематичний спектр та особливості книговидання Польщі ХХ ст. | Тематичний спектр та особливості книговидання Італії ХХ ст. | Видавнича справа Китаю: стан та тенденції | Видавнича діяльність університетів США. | Білет 18 | Видавнича діяльність університетів Франції. | Білет 19 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав