Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Книжковий Клуб Bertelsmann.

Читайте также:
  1. Книжковий ринок Російської Федерації: регіональні особливості.

Bertelsmann — це 25 країни, 35 мільйонів членів Клубу, 600 книгарень, продаж 180 мільйонів примірників за рік. Клубна мережа нараховує 12 000 працівників на чотирьох континентах. Концерн Bertelsmann працює на світовому ринку вже більше 50 років — з моменту виникнення першого клубу в Німеччині. Книжкові клуби є також у Франції, Австрії, Голландії, Швеції, Чехії, Словаччині, Польщі, Канаді, Китаї, Австралії тощо.

Книжкові клуби — ноу-хау, яке дозволило Bertelsmann у 50-60-х роках значно збільшити обсяги продажу своєї друкованої продукції. Перші клуби було створено в Німеччині та кількох сусідніх країнах. Прийом до клубу здійснювався за двома ознаками: інтелект плюс платоспроможність потенційного покупця. Мережа клубів дозволила Bertelsmann значно збільшити обсяги продажу і встановити важливий зворотний зв’язок з клієнтами, що, своєю чергою, дало можливість коригувати збут продукції.

Найбільшого успіху книжкові клуби Bertelsmann досягли у Китаї. Менеджери компанії роками вели переговори з чиновниками КНР, які з підозрою ставляться до медіахолдингів, охочих працювати на їхніх теренах. Але у Bertelsmann не зважали на тимчасові труднощі, бо знали, що півторамільярдний Китай — це золоте дно для видавця. І не помилилися. У Шанхаї, а потім і в Пекіні з’явилися функціонери Bertelsmann, які активно агітували молодь вступати до книжкових клубів. Ставка на молодь не випадкова: по-перше, юнацька цікавість, по-друге, більша, ніж у старших китайців, що виховувалися за Мао Цзедуна, лояльність до західних компаній.

Членам клубу гарантовані інтелектуальне спілкування, символічні подарунки від Bertelsmann (годинники, недорогі прикраси та інші сувеніри). А головне — можливість швидко (на відміну від китайської пошти) отримати замовлену книгу додому. За кілька років до клубу Bertelsmann вступили 640 тис. китайців. Обсяг продажу сягнув 5-и мільйонів книг на рік. Головний китайський «гауляйтер» від Bertelsmann Еккехард Разгебер від таких показників не в захваті: мовляв, ціни на книжки в Китаї низькі, тож доводиться і нам збивати розцінки. Щоб задовольнити апетити пекінських книголюбів, німецький концерн тримає у китайській столиці склад площею 7,4 тис. кв. м і офіс площею 2,8 тис. кв. м.

У вересні 2004 року Bertelsmann придбав у голандських інвесторів найбільшу книгодистрибюторську компанію в Україні „Книжковий клуб „Клуб сімейного дозвілля”. Вона нараховує понад 600 000 клієнтів по всій країні. Щорічно Книжковий Клуб реалізує близько 6 мільйонів книг.




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 21 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Тематичний спектр та особливості книговидання Польщі ХХ ст. | Тематичний спектр та особливості книговидання Італії ХХ ст. | Видавнича справа Китаю: стан та тенденції | Видавнича діяльність університетів США. | Білет 18 | Видавнича діяльність університетів Франції. | Білет 19 | Тематичний спектр та особливості книговидання Білорусі ХХІ ст. | Видавнича діяльність університетів Великобританії. | Характеристика провідних російських видавництв. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав