Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Південна Європа

Читайте также:
  1. Східна Європа

Італія

Ціни накнижкову продукцію в Італії регулюються законом, прийнятим ще у вересні 2001 р. Законом були враховані результати домовленості між професійними асоціаціями видавців (AIE), книгопродавців (ALI), бібліотек (ABI), а також найбільшими дистриб'юторами і асоціаціями споживачів, за яким з твердої ціни, встановленої видавцем, допускалася знижка у розмірі 15%. Цей закон спочатку був прийнятий «тимчасово», на один рік, а потім двічі продовжувався і тільки в грудні 2004 р. був затверджений остаточно. Природно, в існуючій редакції він, перш за все, вигідний книготорговельним мереж, великих торгових центрів і магазинам Інтернет-торгівлі (для яких розміри знижок взагалі не обмежені).

У 2006 був створений Інститут на підтримку книги в Міністерстві культурної спадщини і культурної діяльності Італії. Формально інститут підкоряється Головному управлінню книжкової спадщини та інституту культури, але має повною автономією. Головне завдання нового утворення – координувати зусилля всіх структур, пов'язаних з книжковим справою, як на центральному, так і на регіональному рівні, спрямовані на просування італійської літератури за кордон. Серед його функцій – організація італійської участі в зарубіжних книжкових виставках, ярмарках і салонах, фінансування проектів з просування італійської книги за кордон. В діяльності інституту беруть участь письменники, перекладачі, видавці, книготорговці і просто любителі книги. Інститут працює в тісній співпраці з об'єднаннями місцевих органів влади – Конференцією автономних областей і провінцій, Союзом провінцій Італії і Національною асоціацією італійських комун.

Італійський інститут вивчення громадської думки Doxa спільно з Італійською асоціацією видавців (AIE) провів на замовлення Інституту зовнішньої торгівлі (ICE) дослідження активності італійських видавництв у справі придбання і поступки авторських прав. Це друге дослідження подібного роду, і воно стосується періоду 2004-2007 рр. Перше стосувалося до періоду 2001-2003 рр.

В Італії жуде поширеним є школи книготорговців. Перша італьянская Школа книгопродавців імені Умберто і Елізабетта Маури (Scuola per Librai "Umberto e Elisabetta Mauri") була створена в 1983 р. Ініціатором її створення був Лучано Маури, тоді він займав пост віце-президента групи Messaggerie Italiane (книжкова дистрибуція і книговидання). У керівний комітет Школи входять представники компаній Messaggerie Italiane і Messaggerie Libri, Італійської асоціації видавців та Асоціації італійських книгопродавців, члени сімейства Маури, а також представники університетів. Зараз Школа має дві філії – у Венеції і в Мілані. Традиційно заняття в Школі починаються в останній тиждень січня в Венеції. Перші три дні роботи венеціанського тижневого семінару традиційно присвячені менеджменту книжкового магазину, четвертий день віддається виступів італійських і зарубіжних видавців та книготорговців, завершується же семінар доповідями найбільш авторитетних міжнародних діячів книжкової справи. Ці звіти публікуються в бюлетенях Школи. Далі заняття Школи продовжуються в Мілані. Тут щорічно близько 500 молодих книгопродавців слухають курси маркетингу, менеджменту, фінансового управління книжковим магазином та інформатики в книжковому магазині.

У 2006 р. в Італії було створено другий подібний навчальний заклад – Школа італійських книгопродавців в Орвьето. Ініціаторами її створення були Асоціація італійських книгопродавців, Фонд Дослідницького центру «Місто Орвьето» і венеціанський Університет «Ка 'Фосскарі». Перший випуск слухачів Школи відбувся в грудні 2007 р. Курс розрахований на 300 годин лекції і 500 годин стажування в книжкових магазинах.

У травні 2007 р. під час роботи 20-й Туринської міжнародного книжкового ярмарку було проведено форум «Підготовка книгопродавців в Європі: досвід і порівняння», організований Школою італійських книгопродавців в Орвьето. У роботі форуму взяли участь керівники п'яти спеціалізованих навчальних закладів Європи, які готують фахівців для книжкової торгівлі – Школи німецьких книготорговців у Франкфурті, французького Інституту підготовки книгопродавців (Париж - Монтре), Московського книготорговельного коледжу (Геннадій Мотін) і, природно, італійських Школи книгопродавців ім. Умберто і Елізабетта Маури і Школи італійських книгопродавців в Орвьето.




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 19 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Видавнича діяльність університетів США. | Білет 18 | Видавнича діяльність університетів Франції. | Білет 19 | Тематичний спектр та особливості книговидання Білорусі ХХІ ст. | Видавнича діяльність університетів Великобританії. | Характеристика провідних російських видавництв. | Видавнича справа США ХХ ст. | Книжковий Клуб Bertelsmann. | Книгорозповсюдження у Росії. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав