Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ВСЕ - ПРО КНИЖКУ

МІСТИЧНЕ МІСТО БОГА

БОЖЕСТВЕННА ІСТОРІЯ І ЖИТТЯ ПРЕЧИСТОЇ ДІВИ МАРІЇ

Об'явлення блаженної Мати Марії від Ісуса з Агреди (Іспанія)

(Скорочений переказ англійського видання книжки: "CITY OF GOD. Popular abridgement of the Divine history and life of the Virgin Mother of God. ")

Toronto - Lviv 2006ISBN-966-7086-02-X

© Petryszyn K.V., translation, biographic reference, 1996.

ВСЕ - ПРО КНИЖКУ

Що говорять європейські університети, Монаші Чини і науковці про "Ciudad de Dios"

(Лувен, 20 липня 1715р.)

Сорок років після першої появи "Міста Бога" великі університети Європи були попрошені висловитися про цю велику працю. Всі осередки, за винятком янсеністсь­ких членів Сорбонни в Парижі, дали найвищі рекомендації. Одночасно науковців і учителів всіх мо­наших Чинів, що утримували навчальні заклади в Європі, попросили додати свої опінії. Співділали такі монаші Чини: Августини, Бенедиктинці, Домініканці, Єзуїти, Систерціяни, Василіяни, Тринітарії, Мерцедарії, Мініми, Єроніміти, Премонстратенсії, Реформовані Августини, Театини, Мольди і чини священства. Всі однодушно схвалювали сприятливе рішення, поперед­ньо оголошене університетом Саламанки. До схвалення майже всіх університетів і монаших Чинів були згодом додані пишні панегірики інших науковців, великих бо­гословів, єпископів і князів Церкви, і - Папів Римських, і - Римських Конгрегацій.

Як зразок того, що мовили ті свідки відносно чудесного "Міста Бога", ми вибираємо тут офіційну апробацію Лувенського університету, одного із відомих університетів Європи. Після зазначення, що не сміється витичувати для Божої Влади межі, кому Вона має давати приватні об'явлення, і після згадки про деякі загальні правила щодо приватних об'явлень, цей документ продовжує (цитуємо): "Тепер, притримуючись рішення Церкви відносно об'явлень, які даються нам під титулом "Місто Бога", ми, прочитавши цілу працю, кажемо і є тої думки, що вірні можуть читати її без небезпеки для їхньої віри і без шкоди для чистоти моральності; бо не знаходиться в ній нічого, що могло би повести до послаблень чи до необачної строгості; але противно, ми прийшли до висновку, що вона буде дуже корисна для пожвавлення і підсилення побожності вірних, почитання Пресвятої Діви, і пошани для священних містерій."

"Сильний і немічний, мудрий і темний і, остаточно, цілий світ, - зберуть найбагатші плоди від читання цих книг: бо вони вміщають те, що є найвзнесліше у богословії, а по стилю - таке просте, легке і ясне, що для того, аби глибоко увійти в розуміння святих таїнств, нічого більше не потрібно, лише читати їх із здоровим судженням."

"Поєднані з цією простотою знайдені є многі науки і вартісні докази, вільні від суперечностей, які нелегко знайти в других писаннях. Ця історія пояснює більш як тисячу трудних місць у Святому Письмі в спосіб рівно ж природний і чудний. На кожному кроці стрічаються витончені тлумачення, дотепер невідомі, і котрі були скриті під звичайним словом, а тепер лежать відкрито у цих писаннях, виведені на світло. Коротко, ціла праця є прекрасним мереживом уривків з Писання, котрі, хоч виторочені з його різних книг, є прямо і свідомо сплетені в цілість для мети, задуманої Преподобною Матірю. "

"В додатку до цього, повчання, які Пресвята Діва дає в кінці кожного розділу, містять найчистішу моральність, вчать, цікавлять, і в той самий час -делікатно прищеплюють любов до чеснот і огиду - до пороку, малюючи їх в найбільш ярких і природних барвах. Вони не тільки переконують ум, але й мають таку особливу принадність, що запалюють у душі святе завзяття. Розважаючи над ними, кожен напевно досвідчить насолоду, яку не стрічається у звиклих писаннях; і чим більше їх читати, тим більше відчувається захоплення. В кінці, ціла праця має в собі щось таке незвичне і привабливе, що раз почавши читання, ледво чи можна його облишити."

"Новизна і різноманітність, знаходжені у цих писаннях, захоплюють і відсвіжують читача понад усе, що є приємне в світі, повчаючи його в той самий час і надихаючи новим запалом. Кожен легко може прийти до переконання, що якщо духове життя Христа, нашого Господа і Пресвятої Діви не в точності було таким, як описано в цих книгах, то напевно воно було подібним до описаного; а якщо було таким, як зображено, то цілком їм відповідало. Все, що там говориться, підходить для величі і покірності Христа, і узгоджується із святістю Діви і гідністю Матері; бо нічого не було знайдено в цілій праці, що було би недостойним для обох - Одного і Другої. "

"Незважаючи на все це, ми зовсім не повинні дивуватись, якщо книга стрінеться з людьми, що будуть критично наставлені. Бо де є книга, що може надіятися уникнути спротиву від людей наших часів? Бог навіть не мав на увазі, що священні Писання мають бути забезпеченими від нападок більшої частини науковців цього світу. Уся філософія поган заставляє їх приєднуватися до лічби тих, що є проти хреста розп'ятого Христа; у тім числі перебувають і вільнодумці сьогодення."

"Розуміється, є певні точки у цій праці, що можуть спричинити певні труднощі; і деякі з них траплялись і трапляються нам. Але у відповідності з тим, що ми сказали про вартісність і корисність цієї праці, ми прийшли до висновку, що цих небагато уривків не повинні перешкодити нам, щоб дати їй схвалення, котре вже дано. Поряд з тим мусимо визнати, що, можливо, ми самі могли помилитись, роблячи ці застереження."

"Для нас це виглядає наймудрішим напрямком дій, бо у цій книзі є щось більше, ніж людське. Чогось такого прекрасного і взнеслого не можна приписати занадто збудженій уяві, бо ціла праця на всьому протязі відзначається послідовністю. Ані не можна повірити, що це - праця збоченого ума; бо із постійною зрівноваженістю вона трактує найбільш приховані і неясні справи, не впадаючи у жодні суперечності; хоч теж часто відхиляється для опису незліченних подробиць і конкретних обставин."

"У цій праці містяться такі шляхетні, такі благочестиві, ґрунтовні і доречні бесіди, котрі не можуть бути вислідом просто логічного розумування. Ані їх не можна віднести на рахунок демона; бо від початку до кінця вона займається і дихає нічим іншим, лише покорою, терпеливістю, і переношенням труднощів."


"Тому хоч "Місто", без сумніву, мусить бути приписане Преподобній Матері з Аґреди, котра вважається його автором, то одначе вона не могла скомпонувати це без особливої помочі з Висоти. Наша кінцева думка така, що "Місто Бога" повинно побачити світ для добра публіки, і задля користей, які із цього витікають. Це є наше судження, яке ми повністю піддаємо під найвище вирішення Святого Престолу, котрому одинокому належить право остаточно судити такі писання."

Hermann Damen

Доктор, Звичайний Професор і Регент Теологічного факультету, Лицар св. Петра, Президент Колегії Аррасу, Цензор книг і т. д.

Anton Parmentier

Доктор, Звичайний Професор, Регент Теологічного факультету, Президент Великої Колегії Теологів і т. д.




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 30 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Какие темы будут затронуты? | Корнелій І. Петришин | Книга перша Глава 1. ЧОМУ БОГ ОБ'ЯВИВ ЖИТТЯ МАРІЇ В НАШІ ЧАСИ | Глава 2. НЕЗБАГНЕННА СУТНІСТЬ БОГА. ДЕКРЕТ ПРО СОТВОРЕННЯ. | Глава 3. СОТВОРЕННЯ АНГЕЛІВ І ПАДІННЯ ЛЮЦИФЕРА | Глава 4. СОТВОРЕННЯ І УПАДОК ЛЮДИНИ | Глава 5. РОЗМНОЖЕННЯ ЛЮДСТВА. ОЧІКУВАННЯ ВІДКУПИТЕЛЯ. СВЯТІ ЙОАКИМ І АННА | Глава 6. НЕПОРОЧНЕ ЗАЧАТТЯ | Глава 7. БЛАГОСЛОВЕННЕ НАРОДЖЕННЯ НЕПОРОЧНОЇ МАРІЇ. ЇЇ ІМ'Я | Глава 8. ЇЇ ДИТЯЧІ РОКИ |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав