Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Слова Цариці

Читайте также:
  1. I. Прочитайте слова, соблюдая правила чтения гласных букв и буквосочетаний.
  2. IX. Произнесите слова, соблюдая различие между звуками по степени открытости.
  3. New words в словарь!!!
  4. Quot;СЛОВА".
  5. Активный словарь
  6. Анализ хадисов, касающихся произнесения слова «Амин» имамом и молящимися позади него
  7. Анорексигенні засоби (від латинського слова anorexia – відсутність апетиту).
  8. Более подробно о типах мышления можно прочитать в психологическом словаре (Психологический словарь. - М.: «Педагогика-пресс»,1997, С. 209-211).
  9. В мае 2008 года мы получили предложение ехать в Словакию с концертами на весенний фестиваль. Предложение было заманчивым и мы сразу же решили ехать.
  10. В рамках одной короткой темы просто невозможно передать все существующие значения английских предлогов, поэтому при выборе нужного предлога не стесняйтесь пользоваться словарем.

Найвищий, Котрий є самою Добротою і Щедрістю, дає існування всім сотворінням і не відмовляє нікому своєї передбачливої опіки. Він неухильно дає всім душам світло, через котре вони можуть дізнатись про Нього і про вічне життя; хіба що вони за власною свобідною волею через гріх відкинуть і притемнять оце світло, або й цілком перестануть шукати Небесного Царства. Ще більше Він щедрий для тих душ, котрим відповідно до своїх тайних суджень дає покликання до Церкви. Бо разом із ласкою Хрещення Він вселяє в них не тільки основні чесноти, що не залежать від заслуг сотворіння, але й ті - непритаманні самій ласці Хрещення, котрі звичайно заробляються власним трудом і старанням. Їх Господь роздає задармо наперед, щоб душа ставала ліпше приготовленою і ревною в дотриманні Його святого Закону. Таким душам Господь у своїй милості, в доповнення до звиклого світла Віри, дає надприродні дари знання і доброчесності, щоб вони краще розуміли євангельські тайни, і більш завзято чинили добрі діла. Для тебе Він був щедрішим у таких дарунках, ніж для премногих поколінь; і тим Він зобов'язує тебе вирізнятися взаємністю в любові, що йому належить, і впокоряти себе до пороху.

Щоб тебе належно повчити і просвітити, Я, як дбайлива і любляча Матір, хочу дати осторогу про спритність сатани у руйнуванні цих трудів Господа. З цього ж моменту, коли смертні починають уживати свій розум, за кожним з них невідступно слідують багато пильних і невсипущих злих духів. Бо як тільки душі стають здібними розпізнавати свого Бога, і розпочинати вправляння в чеснотах, впоєних при Хрещенні, дияволи з неймовірною люттю і проникливістю стараються викоренити це Божественне насіння; а якщо це їм не вдається, то пробують сповільнити його проростання і перешкодити зав'язуванню плодів, втягаючи такі особи в недобрі, безвартісні або дрібязкові справи. Отак вони відвертають думки людей від віри і надії, від здобування собі ще других чеснот, від потреби пізнавати Божі тайни про Відкуплення і вічне життя, змушують їх забувати про звання християнина. Ще більше - той ворог нівечить владу батьків над дітьми, заохочуючи і легковаження ними батьківських обов'язків, і сліпу безплідну любов до своїх потомків; також - штовхає до легковажності самих учителів.В ході шкільного навчання діти не дістають опірності проти зла, стають розпущеними і псуються через недобрі звички, затрачують поняття про доброчесність, про добрі нахили, і швидко йдуть до згуби.

Але найласкавіший Господь не забуває їх у небезпеці: для них поновлює Його святі підказки і особливу поміч. Через проповідників і служителів Він подає тим людям святу науку Церкви. Щоб втримати їх на стежині життя, Він простягає їм на допомогу святі Тайни та інші спонуки. Якщо тих, що прямують шляхом спасення, є набагато менше від блукаючих манівцями, то лише через зло і розбещеність, викохані у дитинстві. Бо дуже правильний є вислів із Второзаконня: "Які дні твоєї юності, такий буде твій старий вік." Тому демони сміліють і посилюють свій безоглядний натиск на душі саме у ранні літа людського життя. Вони надіються, що люди будуть більше і частіше грішити, якщо в дитинстві вдасться їх втягнути в малі і незначні провини. Малими проступками вони штовхають дітей в стан засліпленої певності себе; з кожним наступним гріхом відпорність душі слабне; вона уступає нечистому і стає іграшкою для своїх смертельних ворогів. Злиденне ярмо нечестивості на ній все тісніше затягується; власне беззаконня затопчує і волочить її під владою диявола від одної ями до іншої, від безодні до безодні (Пс. 42, 8). То -заслужена кара для тих, що напочатку уступають потягу до грішення. Ось так люцифер потягнув до пекла дуже багато душ. І - далі їх туди щодня скидає, у гордості повстаючи проти Всевишнього. Таким чаном, він зумів впровадити у світ свою безоглядну владу: спонукує людей забувати про смерть, Суд, Небо, пекло; зіштовхує стільки країн у пропасть темряви і протилюдських проявів різних єресей і ложних сект.

Тому стережись цеї грізної небезпеки, Моя доню; не допусти, щоб ти забула коли-небудь про Закон твого Бога, про Його вказівки і накази, про правди Католицької Церкви і науку Євангелія. Нехай один день у тебе не мине без роздумувань над цими істинами. І намовляй так само поступати твоїх черниць і всіх, хто слухає тебе. Бо твій неприятель і ворог невсипуще трудиться, щоб постепенним забуванням притемнити твоє розуміння Божого Закону. Він змагає, щоби послабити твою волю для виконання щоденної набутої практики усправедливлення перед Богом. Як знаєш, ця практика складається із актів живої віри, довірливої надії, сильної любові; всі вони виходять з покаянного і покірного серця (Пс. 51,19).




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 12 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Слова Цариці | Слова Цариці | Глава 6. ПОКЛОНІННЯ МУДРЕЦІВ | Слова Цариці | Глава 7. ПОСВЯЧЕННЯ НЕМОВЛЯТИ ІСУСА У ХРАМІ | Слова Цариці | Глава 8. ВТЕЧА ДО ЄГИПТУ | Глава 9. СЕРДЕЧНА РОЗМОВА ІСУСА І МАРІЇ. ПОВЕРНЕННЯ З ЄГИПТУ. | Глава 1. ВИПРОБУВАННЯ ДЛЯ МАРІЇ. ІСУС У ХРАМІ | Слова Цариці |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав