Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Слова Цариці

Читайте также:
  1. I. Прочитайте слова, соблюдая правила чтения гласных букв и буквосочетаний.
  2. IX. Произнесите слова, соблюдая различие между звуками по степени открытости.
  3. New words в словарь!!!
  4. Quot;СЛОВА".
  5. Активный словарь
  6. Анализ хадисов, касающихся произнесения слова «Амин» имамом и молящимися позади него
  7. Анорексигенні засоби (від латинського слова anorexia – відсутність апетиту).
  8. Более подробно о типах мышления можно прочитать в психологическом словаре (Психологический словарь. - М.: «Педагогика-пресс»,1997, С. 209-211).
  9. В мае 2008 года мы получили предложение ехать в Словакию с концертами на весенний фестиваль. Предложение было заманчивым и мы сразу же решили ехать.
  10. В рамках одной короткой темы просто невозможно передать все существующие значения английских предлогов, поэтому при выборе нужного предлога не стесняйтесь пользоваться словарем.

Моя доню. З того, що ти довідалася про події, описані у цій главі, ти знайдеш багато такого, що підводить близько до тайни предназначення душі. Будь певна, що оскільки Відкуплення було так по вінця повним і надщедрим, його вистачало для спасення всіх людей (Рим. 5,20). Божественна правда стала знана всім, хто чув її проповідання, чи бачив наслідки приходу Богочоловіка в світ. Помимо безпосереднього проповідання і відомостей про лікарство, всі дістали внутрішнє натхнення і всяку поміч, щоб шукати і застосовувати засоби спасення. Ти здивуєшся, що всупереч усьому цьому перша проповідь апостолів навернула тільки три тисячі людей із тої безлічі, що перебувала тоді в Єрусалимі. Ще чудніше, що в наші часи так мало хто навертається на стежку вічного життя, коли Євангеліє є більш розповсюджене, проповідання більш поширене, і священство - численне, і світло Церкви - ясніше, а знання про Божі тайни - чіткіше окреслене. Із цим усім люди є більш незрячі, серця -твердіші, гордість - більш розпираюча, пожадливість - нахабніша, і всі пороки практикуються без страху перед Богом і без надуми.

У цьому звироднілому і нещасному стані смертні не мають прав скаржитися на найвище і найсправедливіше Провидіння Господа, котрий пропонує всім і кожному Його батьківське милосердя, вказує їм і дорогу життя, і дорогу смерті. В своїй точно відміреній справедливості Бог може позволити і на цю другу, якщо якась людина свідомо знечулює своє серце. Такі негідники не зможуть нікого винуватити окрім самих себе, коли опісля, як для них зупиниться час, вони даремно вжахнуться перед тим, що могли і повинні були усвідомлювати собі у належну пору. Якщо в короткому скороминущому житті, яке дається їм на те, щоб заслужили собі вічність, вони замикають собі очі на правду і світло, слухають диявола, підкоряються всім підмовам його злоби; якщо, таким чином, вони зловживають добротою і милосердям Господа, то що вони можуть сказати на своє оправдання? Якщо вони не знають, як прощати шкоду, і за найменшу образу обмислюють найлютішу помсту; якщо задля умноження своєї власності вони перекручують закони здорового розумування і звичайної людяності; якщо задля хвилинної насолоди вони забувають про вічні муки, та ще й зневажливо ставляться до остережень, помочі й напімнень, які їм посилає Бог, щоби збудити у них страх перед загибеллю й бажання уникнути її, - то як після того всього вони посміють знаходити вади у Божому милосерді?

Нехай же смертні, що згрішили проти Бога, себе не дурять: без покаяння не буде милосердя, без направи -не буде прощення, без прощення - не буде Небесної слави.

Бог не дає благодатей невартісним, ніколи не віднімає їх вартісним, і не бариться з милосердям для кожного, хто його шукає.




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 21 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Глава 6. ІСУСА ВЕДУТЬ ДО ПИЛАТА. БИЧУВАННЯ І ТЕРНОВИЙ ВІНЕЦЬ | Глава 7. ХРЕСНА ДОРОГА | Слова Цариці | Глава 8. РОЗП'ЯТТЯ | Глава 9. МАРІЯ - НАСЛІДНИЦЯ ЗАСЛУГ ХРИСТА | Глава 10. ПЕРЕМОГА ХРИСТА НАД ПЕКЛОМ | Глава 11. ВОСКРЕСЕННЯ | Глава 13. ВОЗНЕСЕННЯ ХРИСТА | Слова Цариці | Глава 1. ЗШЕСТЯ СВЯТОГО ДУХА. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав