Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

КЛАСИФІКАЦІЯ СУЧАСНОГО АСОРТИМЕНТУ ПОБУТОВОЇ ХОЛОДИЛЬНОЇ ТЕХНІКИ ЗА ОКРЕМИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ

Читайте также:
  1. Амінокислоти в складі білків:класифікація, представники,якісні реакції. Незамінні амінокислоти,їх роль в живих організмах.
  2. АНАЛІЗ РИНКУ ЗАСОБІВ ПОБУТОВОЇ ХІМІЇ В УКРАЇНІ
  3. Вибір і обґрунтування будівельної техніки для будівництва дренажу
  4. Види банківських операцій, їх класифікація
  5. Вимоги до сучасного уроку в школі
  6. Головні проблеми дослідження у філософії техніки.
  7. Головні проблеми дослідження у філософії техніки.
  8. ДВИГУНИ ВНУТРІШНЬОГО ЗГОРЯННЯ, ЇХ КЛАСИФІКАЦІЯ І ЗАГАЛЬНА БУДОВА
  9. Дослідження зовнішніх відмітних ознак, асортименту та якості меблевих товарів
  10. За частотними властивостями

М. М. Букартик, магістр

Львівська комерційна академія, м. Львів

 

На сьогоднішній день асортимент побутової холодильної техніки є дуже широким. Найпоширенішими є двокамерні холодильники, тобто з холодильним відділенням та морозильною камерою. Холодильник може бути з верхньою чи нижньою морозильною камерою, або вертикальним розташуванням камер. Нижня має більше переваг. Вона заморожує продукти швидше й у ній намерзає менше інею. До того ж, холодильним відділенням користуємося набагато частіше, ніж морозильним, тому з таким холодильником людині доведеться менше нахилятися.

Відділення камер холодильних приладів за призначенням поділяють на: відділення для зберігання свіжих овочів та фруктів; відділення для охолодження та зберігання охолоджених продуктів; низькотемпературнівідділення (НТВ) для охолодження і зберігання заморожених продуктів;морозильнівідділення (МВ) для заморожування і зберігання заморожених продуктів;універсальні камери для зберігання продуктів у свіжому, охолодженому або замороженому стані.

Крім того, однокамерні компресійні та абсорбційні холодильники поділяють за наявністю низькотемпературного віділення і максимальною температурою у НТВ.

Морозильники належать до першої групи складності, а морозильник ізспеціальним пристроєм для розморожування до нульової групи.

Номінальний загальний об'єм холодильних приладів не повинен перевищувати фактично виміряний загальний (брутто) об'єм більш як на 3%, або на 1 л, залежно від того, яка з цих величин більша.

Під об'ємом "брутто" стандарт визначає загальний об'єм, що перебуває у межах внутршніх стінок холодильного побутового приладу, без внутрішніх елементів, коли двері (або кришки) зачинені.

Морозильник і морозильні камери холодильників можуть мати НТВ з температурою -6, -12, -18°С, які повинні мати маркірування “дві зірочки”, і об'єм яких не повинен перевищувати 20% загального.

Також холодильники класифікують: за кількістю компресорів; за системою розморожування; видом управління та дизайном.

За системою розморожування холодильники бувають двох типів з крапельною системою та системою No frost.

Найпоширенішими є моделі з системою крапельного типу. Холод у них поширюється від задньої стінки, на якій з часом утворюється іній. Оскільки холодильники працюють циклічно, тобто через певний проміжок часу автоматично відключаються, іній перетворюється на росу. Вона через спеціальний отвір стікає на компресор і випаровується. Морозильну камеру таких холодильників потрібно розморожувати не рідше одного-трьох разів на рік. Холодильники з такою подачею холоду зазвичай споживають менше електроенергії та тихіше працюють.

Системи No frost, основною її перевагою є те, що у процесі роботи не утворюється іній. Такі холодильники не треба розморожувати. Холод у відділення подається та циркулюється завдяки вентилятору. Температура у кожному куточку холодильника практично однакова. Це дозволяє рівномірніше охолоджувати та заморожувати продукти. Для порівняння, різниця температур між нижньою та верхньою стінкою холодильників з цією системою становить до двох градусів, а з крапельною до восьми.

Основними виразниками дизайну є форма холодильника і його колір. Класичний дизайн білий корпус прямокутної форми як завжди, користується попитом у консервативно налаштованих покупців. У той же час багато європейських фірм почали випускати холодильники з ошатним оформленням синього, жовтого, червоного і сріблястого кольорів з красивим панно на дверцятах.

Замічено, що жінки частіше вибирають моделі в стилі кантрі.Це холодильні агрегати, оформлені “під дерево” або розписанівізерунками. Середнє покоління віддає перевагу оформленню у стилі hi-tech або модерн. У цьому стилі досить популярні моделі з блискучим корпусом з нержавіючої сталі, в них можна дивитися як у дзеркало.

Молодь обожнює холодильники насичених кольорів синього, темносірого або навіть червоного. В той же час кольори різноманітні. В одних фірм цей дизайн називається Nostalgia в інших Old-Timer.

Споживачі, які окрім функціональності, цінують ще й стильний дизайн, пропонується модель Sidebyside. Їх виготовляють фірми Samsung та LG. Це дуже місткі холодильники з двома дверцятами. Вони хоч і коштують дорожче, але досить різноманітні за дизайном.

На Українському ринку представлені холодильники майже 20 торгових марок: корейська фірма Samsung, LG, італійська фірма Ariston, німецька фірма Bosch, Whirlpool, італійська разом з американською фірмою Zanussi, італійська фірма Candy, Ardo, швейцарська фірма Panasonic, Electrolux, німецька фірма Siemens, “Снайге”, “Liebherr”, а також українські фірми, “Норд”, “Дніпро”, “Технолюкс” та ін. “Норд” є традиційним лідером у сегменті дешевих холодильників. Такий холодильник непогано виглядає і поряд з холодильниками з дальнього зарубіжжя - має привабливий дизан, зручний, надійний, торгова марка досить відома споживачам. Але вже у середній ціновій категорії лідером є білоруський "Атлант".

Отже, вивчення асортименту і особливостей конструкції сучасних побутових холодильників дає можливість розробляти і приймати правильну стратегію для конкретного ринку, правильно організувати експертизу холодильників вітчизняного виробництва та імпортного походження, орієнтуватися у вимогах до експорту холодильників і морозильників вітчизняного виробництва, а також виробляти холодильники сучасного дизайну, так як ця характеристика відіграє одну із основних ролей при виборі холодильної техніки.

 

 




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 69 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

ТЕПЛОАККУМУЛИРУЮЩИЕ МАТЕРИАЛЫ НА ОСНОВЕ ФАЗОВЫХ ПРЕВРАЩЕНИЙ | ПРОБЛЕМИ ВИРОБНИЦТВА І СПОЖИВАННЯ ЗАСОБІВ ДЛЯ ЧИЩЕННЯ В УКРАЇНІ | Т.А. Заяц | РЕГУЛЮВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ СИТУАЦІЇ В УКРАЇНІ ШЛЯХОМ ПЕРЕРОБКИ ПОЛІМЕРНИХ ВІДХОДІВ | АНАЛІЗ РИНКУ ФОТОКАМЕР В УКРАЇНІ | В УКРАЇНІ | АНАЛІЗ НОРМАТИВНИХ ДОКУМЕНТІВ, ЩО РЕГЛАМЕНТУЮТЬ ЯКІСТЬ М’ЯКИХ МЕБЛІВ УКРАЇНІ | РОЗРОБКА МОДЕЛІ СИСТЕМИ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ М’ЯКИХ МЕБЛІВ НА ПІДПРИЄМТСВІ ТОРГІВЛІ ВІД СТАДІЇ ПОСТАЧАННЯ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ | ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КЛЕЇВ І КОМПОЗИЦІЙ НА ЇХ ОСНОВІ | РОЗВИТОК УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ПІДЛОГИ |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав