Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Дослідження якості поліпшених властивостей квіткових аксесуарів

Читайте также:
  1. Аналіз та узагальнення результатів дослідження
  2. Ауреліо Печчеї в книзі «Людські якості», аналізуючи сучасну екологічну кризу, пише, що це не криза природи, а криза відношення людини до природи. Чи поділяєте ви цю точку зору?
  3. Вибірка маркетингового дослідження
  4. Визначення основних понять за темою дослідження
  5. ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ ШКІРИ, ЩО ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ НИЗУ ВЗУТТЯ
  6. ВИКОРИСТАННЯ ПОЛІМЕРНИХ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ВЛАСТИВОСТЕЙ ШКІР
  7. Використання статистичних методів в сфері управління якістю. Основні інструменти контролю якості. Основні інструменти управління якістю.
  8. Вимоги до якості готової продукції. Хімічний склад, харчова цінність та екологічна чистота готової продукції
  9. Відбір, опис та дослідження керну і шламу продуктивних розрізів
  10. Властивостей.

С.В.Сорокіна, к.т.н., доцент

О.Є. Шевченко, к.т.н., доцент

Харківський державний університет харчування та торгівлі

А.В. Гавриш, к.т.н

Київський національний університет харчових технологій

В умовах ринкового господарства на перший план виходять проблеми забезпечення конкурентоспроможності продукції. Конкуренція вимагає виробника, з одного боку, створювати умови для розробки нових, більш досконалих виробів, що задовольняють вимоги споживача, а з іншого – знижувати собівартість за рахунок впровадження сучасних технологій, зменшення ресурсоємкості виробництва й рівня трудовитрат. Активне життя промислового товару на ринку з часом коротшає, а для успіху нового виробу потрібно все більше і більше зусиль й капітальних вкладень. Однак дія закону конкуренції спрямована на неухильне підвищення якості товару та зниження його питомої ціни. Неможливо просунути на ринок товар, який споживачем не сприймається як якісний. Тільки після доведення товару до рівня, коли за усіма параметрами він буде відповідати вимогам споживача, можна зайнятися пошуком ідеї просування товару й установлювати плани продаж. Розробка нових товарів та удосконалення споживчих властивостей старих товарів, стає однією з важливих складових товарної політики підприємства.

Квіткові аксесуари в наш час стали дуже популярними й користуються більшим попитом у споживачів. Саме тому вони стали гарними джерелами доходу, різних українських і закордонних компаній. Торгують квітковими аксесуарами у спеціалізованих та неспеціалізованих непродовольчих магазинах, на ринку у кіосках та контейнерах. Причому різні міста мають свої особливості. Так, у великих містах реалізація квіткових аксесуарів більш розвинута і тому представлений більш широкий асортимент у магазинах.

Головною метою нашої роботи є дослідження якості поліпшених властивостей квіткових аксесуарів.

У якості зразків квіткових аксесуарів було використано три аксесуару виготовлених з різної сировини: керамічна курка, скляні камінці та пластмасові бусинки. Для поліпшення споживчих властивостей були проведені експерименти, які полягали в обробці квіткових аксесуарів різними сумішами з додаванням антибактеріальних речовин, та виявлення їх дій на ґрунт та рослини. Проведені дослідження встановили, що лише суміш антібактерального препарату та карбоксиметилцелюлози в якості склеюючої речовини здатна поступово розчинюватися при поливі водою на протязі усього терміну дослідження.

Для перевірки дієвості суміші антібактерального препарату та склеюючої речовини ґрунт у горщику був заражений бактеріями групи кишкової палички, а до суміші вносили «Фармайод» як антібактеральний препарат у кількості 5 гр. «Фармайод», це речовина яка має як профілактичну так и лікуючу дію, і саме нанесення суміші із «Фармайоду» та скліючої речовини карбоксиметилцелюлози на поверхню квіткових аксесуарів дозволяє надати їм здатності знешкоджувати та попереджувати появу ґрунтових бактерій, збудників таких бактерій, як бактерії кишкової палички, сальмонели та ентерококів. Перевірка дієвості запропонованої суміши проводилась шляхом періодичного поливу зараженого ґрунту відстояною водою протягом 6 місяців та спостереження за кількісною зміною бактерій групи кишкової палички у ґрунті, взятому з досліджуваного горщика, шляхом проведення мікробіологічних досліджень. Для цього проводилось періодичне (щомісячне) висівання зараженого ґрунту з горщику на поверхню середовища МПА. У результаті проведеного мікробіологічного дослідження на поверхні середовища не було виявлено утворень бактерій групи кишкової палички, що є свідченням дієвості суміші «Фармайоду» та карбоксиметилцелюлози, яка знешкодила захворювання ґрунту бактеріями групи кишкової палички. Отримані дані свідчать про результативність запропонованої суміши та дієвість використання антібактерального препарату «Фармайод» разом із скліючою речовиною карбоксиметилцелюлозою для використання у якості як «пасивної», так й «активної» боротьби з такими ґрунтовими збудниками горщикових рослин як бактерій групи кишкової палички.

Наступним дослідженням було спостереження за зміною якісних показників нового зразку квіткових аксесуарів в процесі зберігання. Зберігання тривало протягом 9 місяців при температурі навколишнього середовища +15…+18°С та відносної вологості повітря 70…75%. Огляд зразків був кожного місяця, і по закінченню 6 місяців не виявили жодних дефектів. Лише по закінченню 9 місяців було знайдено мікротріщини на керамічній курці, але ці дефекти допустимі, оскільки був перевищений термін зберігання. Таким чином, оптимальним строком зберігання обрано 6 місяців. Дотогож, обрання даного терміну зберігання обумовлено ще такими факторами, як сезонність, мода і наявність свят бо самє вони найчастіше впливають на купівлю квіткових аксесуарів. Проведені дослідження встановили, що оптимальними умовами зберігання квіткових аксесуарів є температура навколишнього середовища +15…+18° С та відносна вологість повітря 70…75%. За таких умов гарантійний термін зберігання квіткових аксесуарів нового зразка може складати 6 місяців.

Проведені дослідження дозволяють зробити висновок, що обробка поверхні квіткових аксесуарів при їх виробництві, сумішшю водорозчинної скліючої речовини карбоксиметилцелюлози та антібактерального препарату «Фармайод» сприяє не лише здійсненню профілактичної дії щодо боротьби з ґрунтовими збудниками хвороб горщикових рослин, а й попереджувати появу ґрунтових бактерій, бактерії кишкової палички, сальмонели та ентерококів.




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 30 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

СТАН РИНКУ ЛІНОЛЕУМУ В УКРАЇНІ | ОСОБЛИВОСТІ СТАНОВЛЕННЯ РИНКУ СУХИХ БУДІВЕЛЬНИХ СУМІШЕЙ В УКРАЇНІ, ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЙОГО РОЗВИТКУ | АНАЛИЗ ТОВАРНОГО ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА УКРАИНСКОМ РЫНКЕ КРАСОЧНЫХ СОСТАВОВ | ООО «Полисан» (г. Суммы) производят продукцию под торговыми марками «Farbex», «Delfi», «DekART». | ПЛАТТЯНО-СОРОЧКОВИХ БАВОВНЯНИХ І ЛЛЯНИХ ТКАНИН | Проблеми сучасного РИНКУ АНТИКВАРІАТУ В УКРАЇНІ | К.В. Письмена | АНАЛІЗ НОРМАТИВНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ, ЩО РЕГЛАМЕНТУЄ БЕЗПЕЧНІСТЬ ЄПОКСИДНИХ КЛЕЇВ | ТЕНДЕНЦІЇ У РОЗВИТКУ СУЧАСНОГО РИНКУ ПАРФУМЕРНИХ ТОВАРІВ | ANALYTICAL REVIEW OF REQUIREMENTS FOR QUALITY WATERPROOFING MASTIC |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав