Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

СПОСОБИ ТРАНСПОРТУВАННЯ І ЗБЕРІГАННЯ ЦУКРУ

Читайте также:
  1. IV. ПОРЯДОК ВИДАЧІ ТА ЗБЕРІГАННЯ СПЕЦІАЛЬНОГО ОДЯГУ, СПЕЦІАЛЬНОГО ВЗУТТЯ ТА ІНШИХ ЗАСОБІВ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ
  2. Вивихи та переломи. Транспортування потерпілих
  3. Використовуйте різні варіанти і способи розподілу учнів по групах.
  4. Збір, обробка, транспортування та переробка яєць
  5. Існує кілька способів зберігання техніки.
  6. Как приспособить группу к себе
  7. Как приспособить любопытство для коучинга
  8. Кінопроекційна апаратура, кіноплівка та види та способи зйомок
  9. Назвіть та охарактеризуйте способи спростувань. Поясніть їх логічну сутність.
  10. Память и её значение в формировании приспособительных реакций

Х.В. Смолінська, магістр

Львівська комерційна академія, м. Львів

Упакований цукор транспортують у критих транспортних засобах та в контейнерах транспортом всіх видів відповідно до правил перевезення вантажів, чинних на транспорті даного виду, і без упаковки в автомобілях-цукровозах і залізничних хоперах-зерновозах, пристосованих для перевезення цукру, який направляється на промислову переробку.

Ящики із гофрованого картону з поліетиленовими пакетами за узгодженням зі споживачем допускається перевозити автомобільним та залізничним транспортом у межах області.

Криті вагони, цукровози і контейнери повинні бути сухими, без щілин з непротікаючим дахом, з люками і дверми, що добре закриваються.

Не допускається відправляти цукор в брудних вагонах, контейнерах і трюмах із слідами забруднюючих вантажів (вугілля, вапно, цемент, сіль та ін.), отруйних та з сильним запахом вантажів, а також у вагонах, контейнерах і трюмах, які не просохли після фарбування або зберігають запах фарби.

Перед завантаженням цукру вагони, цукровози, контейнери і трюми повинні бути ретельно очищені, якщо необхідно, промиті та продезинфіковані, підлога застелена папером або чистими паперовими обрізками, або іншими матеріалами. В залізничних вагонах гачки та гострі виступаючі частини обгортають папером або тканиною.

Під час перевезення цукру автомобільним транспортом мішки з цукром необхідно укладати на дерев'яні піддони. При відсутності піддонів кузов автомобіля вистеляють брезентом, папером або чистими паперовими обрізками. Після укладання мішки з цукром або ящики накривають брезентом.

Зберігати цукор (понад рік) можна в складах, які опалюються і не опалюються. Температура цукру не повинна перевищувати 25°С, а мінімальна температура повітря в складах, що опалюються, 12°С. Для такого зберігання цукор-пісок і рафінований цукор-пісок упаковують масою нетто по 50 кг у нові мішки з тканини з поліетиленовими вкладишами і масою нетто 40 кг у паперові п'ятиаркушеві мішки з одним шаром, що ламіновані поліетиленом. Строк зберігання упакованого цукру-піску в опалювальних складах - до 8 років, у неопалювальних - від 1,5 до 4 років з урахуванням умов зберігання і виду тари; цукру-рафінаду в опалювальних складах - до 8, у неопалювальних - до 5 років.

Відносна вологість повітря на складі повинна бути:

· не вища від 70 % на рівні поверхні нижнього ряду упакованого цукру;

· не вища від 60 % при зберіганні без упаковки в силосах.

Склади для зберігання цукру повинні відповідати вимогам, затвердженим в установленому порядку. Перед укладанням цукру на зберігання вони повинні бути ретельно очищені, провітрені та просушені.

Забороняється зберігати цукор разом з іншими матеріалами.

Контроль за температурним режимом зберігання цукру здійснюється за допомогою термометрів або термографів, за відносною вологістю повітря - за допомогою гігрографів або психрометрів.

Мішки і ящики з цукром на складах з цементованими підлогами повинні укладати на піддони, покриті чистим брезентом, рогожею, папером. Для тимчасового зберігання за умови збереження якості цукру допускається укладати мішки і ящики з цукром на асфальтовану або цементовану пiдлогу без піддонів на поліетиленону плівку, яку після укладання штабеля загортають на два нижніх ряди.

На багатоповерхових складах, починаючи з другого поверху i вище, цукор укладають безпосередньо на підлогу, яку застеляють мішковиною, брезентом, поліетиленовою плівкою або папером в один шар.

На складах з дерев'яною підлогою рогожи, брезент, мішковину або поліетиленову плівку підстеляють безпосередньо на підлогу, загортаючи підстилки на два укладених нижніх ряди для запобігання забрудненню і зволоженню.

Цукор укладають на складі в штабелі висотою до:

· 46 рядів - упакований в тканинні мішки;

· 24 ряди - упакований в тканинні мішки з поліетиленовими вкладишами;

· 4 м - в транспортних пакетах;

· 2 м - упакований в картонні ящики і групову упаковку.

Штабелі повинні бути складені з однорідного за якістю цукру, упакованого в тару одного виду, який має однакову стандартну масу. Мішки з цукром під час укладки в штабель повинні бути повернені горловиною всередину штабеля.

На кожний укладений штабель заводять штабельний ярлик, в якому повинні бути вказані назва цукру, вид і категорія тари, кількість місць, дата вироблення, маса нетто, позначення стандарту і показники якості.

В штабельних ярликах на базах оптових і роздрібних організацій повинні бути вказані назва цукру, назва постачальника, номер вагона, номер накладної, кількість місць, маса нетто, вид тари, дата прибуття, номер документа про якість і основні показники якості.

Під час зберігання цукор може адсорбувати сторонні запахи, внаслідок чого втрачає сипкість і утворює грудочки.

 

 




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 64 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

ПРОБЛЕМИ НАУКОВОГО ОБГРУНТУВАННЯ МЕХАНІЗМІВ РОБОТИ НЮХОВОЇ СЕНСОРНОЇ СИСТЕМИ ЛЮДИНИ | ОЦІНКА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТА ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ НОВИХ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ ЗБАГАЧЕНИХ ГЕМОВИМ ЗАЛІЗОМ | МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ ВМІСТУ БІЛКА В КОВБАСНИХ ВИРОБАХ ДЛЯ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ | Д.Р.Залялиева | МЯСНАЯ ПРОДУКТИВНОСТЬ КАК ПОКАЗАТЕЛЬ ПОТРЕБИТЕЛЬСКИХ СВОЙСТВ МЯСА ОВЕЦ | ФОРМУВАННЯ СПОЖИВЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ПРОДУКТІВ, ЯКІ МІСТЯТЬ ТРОПІЧНІ ОЛІЇ | Товарознавчі аспекти дослідження якості йогуртів імпортного та вітчизняного виробництва | У КРАЇНАХ ЄС | РИНКУ УКРАЇНИ | ВОДНО-СПИРТОВИХ ЕКСТРАКТІВ ЧАЙНОЇ СИРОВИНИ |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав