Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Програма

Читайте также:
  1. V. Програма змагань
  2. Діагностична програма
  3. ІСТОРІЯ СТАРОДАВНЬОЇ ФІЛОСОФІЇ. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  4. Мовна програма
  5. НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА
  6. Навчальна програма
  7. Навчальна програма курсу
  8. Навчальна програма курсу з поглибленого вивчення
  9. Положення про прийом на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціалістів і магістрів до Вінницького національного технічного університету
  10. Поясніть, чому в XIX ст філософські ідеї в Україні проявлялись не лише в філософських творах, а й літературі та програмах громадсько-політичних рухів?
№ з. п. К-сть год. Зміст навчального матеріалу Державні вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учнів
1.   Основи технології виготовлення виробів в техніці макраме. Короткі відомості з історії виникнення макраме Місце та роль плетіння макраме в сучасному декоративно-прикладному мистецтві. Інструменти та обладнання для роботи. Матеріали для плетіння макраме. Технологія плетіння макраме. Розрахунок необхідної кількості матеріалів. Види плоских вузлів (правосторонній, лівосторонній). Кручений ланцюжок. Техніка плетіння вузлів: «шишка», «піко», «хамелеон», «фріволіте», «жозефіна». Види репсових вузлів.Вертикальні, горизонтальні, діагональні бриди. Візерунки та їх утворення: ромб з квадратних вузлів, ромб з репсових вузлів. Умовні позначення на схемах. Правила безпечної роботи та санітарно-гігієнічні вимоги. Організація робочого місця.     Розрізняє вироби виготовлені в техніці макраме; називає види виробів виготовлених в техніці макраме; називає та характеризує матеріали, інструменти та обладнання; добирає та обґрунтовує матеріали та інструменти; розраховує необхідну кількість матеріалів; виконує елементи макраме які вивчаються; читає схеми для плетіння в техніці макраме; організовує робоче місце; дотримується правил безпечної праці під час виконання плетіння.
2.   Проектування та виготовлення виробів в техніці макраме. Визначення завдань з виконання проекту. Пошук моделей-аналогів виробів. Створення ескізного малюнку виробу. Систематизація та аналіз інформації. Розроблення схеми для виготовлення виробів в техніці макраме. Виготовлення виробу. Оздоблення виробу. Оцінка якості виробу. Визначення орієнтовної вартості виробу.     - Виконує міні-маркетингове дослідження; складає план роботи з виготовлення виробу; здійснює пошук подібних виробів та аналізує їх; виконує ескізні малюнки виробу; обґрунтовує модель виробу; добирає необхідні матеріали, інструменти, обладнання; виготовляє виріб та оздоблює; контролює якість виробу; виконує ВТО; організовує робоче місце; дотримується правил безпечної праці.
    Презентація виготовленого виробу. Презентація, самооцінка та оцінювання виробів. Презентує свій виріб; сомооцінює виріб.

Орієнтовний перелік об’єктів праці

Пояс, закладка, підвісна поличка, декоративна підвіска, кулон, серветка, підставка під гарячий посуд, кашпо, панно тощо.

 

Інструменти та обладнання

Ножиці, сантиметр,шпильки, голки з вушком для пришивання ниток, гачок, клей ПВА, подушка для плетіння розміром 100Х200Х400

 

Матеріали

Різноманітні нитки: шнур, тасьма, лляна мотузка, джгут, конопляний шпагат, тонкий дріт, синтетичні нитки з нейлону і капрону та ін.

 

Література

Філоненко К.В. Азбука макраме. – Київ.: Радянська школа, 1990.- 80 с.

Анна Краузе Макраме. – Ташкент, 1986.- 64с.

 

Ходзицька І.Ю.,

СЗШ № 243, м. Київ

Варіативний модуль

Технологія виготовлення виробів плетених гачком та в’язаних спицями

(7-9 класи)

Тематичний план




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 25 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав