Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Програма

Читайте также:
  1. V. Програма змагань
  2. Діагностична програма
  3. ІСТОРІЯ СТАРОДАВНЬОЇ ФІЛОСОФІЇ. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  4. Мовна програма
  5. НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА
  6. Навчальна програма
  7. Навчальна програма курсу
  8. Навчальна програма курсу з поглибленого вивчення
  9. Положення про прийом на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціалістів і магістрів до Вінницького національного технічного університету
  10. Поясніть, чому в XIX ст філософські ідеї в Україні проявлялись не лише в філософських творах, а й літературі та програмах громадсько-політичних рухів?
№ з. п. К-сть год. Назва теми та її зміст Державні вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учнів
    Основи технології мозаїки по дереву. Відомості про виникнення і поширення техніки маркетрі Місце та роль техніки маркетрі в оздобленні виробів, виготовлених із деревини. Ознайомлення із зразками виробів. Конструкційні матеріали та вимоги до них. Основи композиції. Складання простих композицій. Технологія виготовлення елементів мозаїки. Тренувальні вправи зі шпоном. Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги. Організація робочого місця.   Називає види мозаїки по дереву, особливості техніки маркетрі; виявляє знання про виникнення і поширення маркетрі; називає етапи виготовлення мозаїки по дереву; розрізняє прийоми виконання маркетрі; добирає матеріали і інструменти; складає прості композиції; організовує робоче місце; дотримується правил безпечної праці та санітарно-гігієнічних вимог.
    Проектування, виготовлення та оздоблення виробу технікою маркетрі Постановка проблеми. Визначення завдань для виконання проекту. Робота з інформаційними джерелами. Аналіз та систематизація інформації. Розробка ескізних малюнків та орнаментальних композицій. Виготовлення мозаїчного набору. Техніка виконання мозаїки: · Підготовка поверхні. · Вибір тематики малюнка. Створення композиції. · Перенесення композиції на поверхню заготовок. · Оздоблення виробу мозаїкою. · Опорядження виробу. · Контроль якості готового виробу. · Економічне обґрунтування виробу.   здійснює пошук виробів-аналогів та зображень для створення мозаїки; аналізує та систематизує інформацію; створює композицію для мозаїки; виготовляє мозаїчний набір; виконує оздоблення мозаїкою; контролює якість виробу; організовує робоче місце під час виконання роботи; дотримується правил безпечної праці, санітарно-гігієнічних вимог. визначає собівартість виробу; розробляє рекламу; обґрунтовує естетичну оцінку виробу, здійснює аналіз допущених помилок.
    Презентація та оцінка проектної діяльності. Захист проекту (за планом). Захищає проект; здійснює оцінку виготовленого виробу і процесу праці за загальними естетичними та функціональними показниками.

Орієнтовний перелік об’єктів праці

Оздоблення сувенірів, шкатулок, альбомів, меблів, виробів із деревини.

 

Інструменти та обладнання

Копіювальний папір, калька, олівці, ніж-різак, ніж-пилка, циркуль-різак, лобзик, клейова стрічка, притирочний молоток, рейсмус, шило з плоским кінцем, стамески; різак-гільйотина, шаблони, просічки, прес, верстак.

 

Матеріали

Для виконання мозаїчних робіт у техніці маркетрі застосовують усі породи деревини у вигляді струганого або лущеного шпону (вологість 4-6%).

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 27 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма | Програма |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав