Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Принципи раціональної організації виробничого процесу: основні характеристики та умови застосування.

Читайте также:
  1. The capital stock -основний капітал/основні виробничі фонди.
  2. V. ПОРЯДОК ОРГАНІЗАЦІЇ СКЛАДАННЯ СЕМЕСТРОВОЇ ПІДСУМКОВОЇ АТЕСТАЦІЇ ЗА ІНДИВІДУАЛЬНИМ РОЗКЛАДОМ
  3. Автор игры - человек (или группа людей), создавший концепцию (или идею) принципиально новой формы игровой деятельности.
  4. Виділіть основні відмінності протестантизму від католицизму та православ‘я.
  5. Визначте головне коло філософ. проблем та основні напрямки їх осмислення
  6. Використання статистичних методів в сфері управління якістю. Основні інструменти контролю якості. Основні інструменти управління якістю.
  7. Виробнича структура: сутність, види та умови застосування в практичної діяльності.
  8. Виробничий циклу складного процесу: сутність, призначення та визначення його тривалості з врахуванням заходів його скорочення.
  9. виробничого персоналу.
  10. Виробничого персоналу.

Під організацією виробничих процесів розуміють різні методи сполучення всіх елементів системи в просторі і часі з метою досягнення ефективного їх використання.

П спеціалізації — форма розподілу праці, яка характеризується виготовленням продукції обмеженої номенклатури, мінімізацією різновидів робіт, процесів, операцій, режимів обробки та інших елементів виробничого процесу.

П диференціації передбачає поділ виробничого процесу на окремі технологічні процеси, операції, переходи, прийоми.

П концентрації пов’язаний з підвищенням складності операцій, що виконуються на сучасному високопродуктивному устаткуванні (верстати із ЧПУ, обробні центри тощо), коли комплексно здійснюються обробка, складання, транспортування деталей, видалення відходів.

П інтеграції випливає з принципу диференціації операцій і виробничих процесів. Він реалізується у гнучких виробничих системах повного технолог циклу, на яких деталі або вироби обробляються без участі людини з 100-% готовністю для складання.

П паралельності передбачає одночасне виконання окремих частин виробничого процесу (операцій) з виготовлення виробу. Він забезпечує одночасність виконання робіт, застосування багатопредметної обробки, суміщення за часом виконання технологічних і допоміжних операцій

П пропорційності зводиться до забезпечення рівної пропускної спроможності (відносної продуктивності за одиницю часу) виготовлення продукції у всіх частинах виробничого процесу (виробничих підрозділів — основних, допоміжних і обслуговуючих цехів, а всередині них — дільниць і ліній, груп устаткування і робочих місць).

П безперервності передбачає скорочення або зведення до мінімуму перерв у процесі виготовлення продукції, особливо в умовах багатоланцюгового виробництва.

П ритмічності полягає в забезпеченні випуску за рівні проміжки часу тієї самої або рівномірно зростаючої кількості продукції на всіх стадіях і операціях виробничого процесу.

П прямоточності полягає в забезпеченні найкоротшого шляху проходження предметами праці всіх стадій і операцій вироб процесу. Він характ співвідношенням тривалості транспортних операцій і загальної тривалості виробничого циклу.

П автоматичності передбачає максимально можливе та економічно доцільне вивільнення людини від безпосередньої участі у виробничому процесі. (забезпечує збільшення обсягів виробництва, скорочення витрат живої праці)

П гнучкості вможливлює пристосування виробничого процесу до змін економічних, організаційних умов, а також конструктивно-технологічних вимог до продукції, що виготовляється.

П гомеостатичності передбачає створення технічних та організаційних механізмів саморегулювання і стабілізації у виробничій системі, щоб вона була здатною стабільно виконувати свої функції в межах допустимих відхилень і протистояти дисфункціональним впливам.

Розглянуті принципи раціональної організації виробничого процесу тісно пов’язані між собою, доповнюють один одного і різною мірою реалізуються на практиці.

 





Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 17 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Что такое конституция человека? Что понимается под общей и частными конституциями? | Что такое тип телосложения (соматотип) человека? Какие анатомические показатели наиболее перспективны для оценки типа телосложения? | Проявляется ли влияние социальных факторов в особенностях роста и развития детей России? | Антистрофа | Антистрофа | Антистрофа | Теорія та практика організації виробництва: пром. революція, наукове управління, масове виробництво компьтерізація та автоматизація | Організація виробничих систем: основні закони, принципи та властивості. | Технологія та технологічні процеси: сутність, цілі, види та структура. | Технологічний цикл процесу: сутність, методи розрахунку при різних способах поєднання операцій. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав