Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Основи проектування технологічного процесу: схеми, поопераційні та маршрутні карти.

Читайте также:
  1. Вибір методів проектування конструкцій моделей одягу
  2. Виробничий циклу складного процесу: сутність, призначення та визначення його тривалості з врахуванням заходів його скорочення.
  3. Екологічні основи вирощування високоврожайного насіння.
  4. Загальні основи медичної реабілітації. Засоби, форми, методи ЛФК.
  5. Иван Соснович
  6. Нуклеопротеїди:склад, будова, функції. Відмінності складу та будови ДНК та РНК. Номенклатура:нуклеотиди,нуклеозиди,азотисті основи.
  7. Ораторське мистецтво: поняття та основи.
  8. Організаційне проектування виробничих систем: сутність, завдання структура та методи розробки.
  9. Основи геометричної оптики
  10. Основи економічного районування

Метою Технологічного процесу є вибір оптимально встановленої сукупності та послідовності дій з виготовлення продукції за якісними кількісними параметрами та нормами витрат ресурсів, що відповідають кресленням або специфікаціям.

Для встановлення послідовності та кількості операцій технол процесу використовуються такі данні: обсяг виробництва (впливає на вибір виду обробки, верстатів, оснащення тощо); матеріал (від івиду и структури матеріалу залежить вибір верстатів та операцій); допуски, що вказані на кресленнях(залежить точність обробки та додаткові операції); вимоги до устаткування (технічний рівень, кількість); завантаженість устаткування (продуктивність, додаткове придбання устатк); креслення (ступінь деталізації впливають на точність обробки та необх дод операцій); уніфікація термінології (на правильність розуміння та точність виконання операцій).

Проектування технологічного процесу полягає у розробці та виборі найбільш економічного методу або кількох методів виготовлення деталі або виробу. Попередньо вивчаються креслення, специфікації та кожн детал. Продумується логічна послідовність операцій, перелік яких заноситься на карту виробничих операцій. Загальний порядок розроблення та формалізації технологічного процесу такий:

1. Занести до карти всі необхідні дані: найменув деталі, номер креслення, моделі та специфікації, найменування матеріалу, розміри деталі, дату.

2. Записати в карті всі операції в наміченій послідовності, звертаючи увагу на контрольні, транспортні операції та переміщення, під час аналізу яких може виникнути можливість деякі з них усунути, змінити послідовність виконання, скоротити маршрут і обсяг перевезень.

3. Визначити устаткування, на якому будуть виконуватися операції, а також цехи або дільниці, де виконуватиметься робота.

4. Визначити перелік необхідного для виробництва деталей технологічного оснащення (включаючи нестандартне), робочих та контрольно-вимірювальних інструментів.

5. Указати дані про необхідні подачі та режими різання в процесі оброблення заготовки, деталі. Також зазначається підготовчо-завершальний час як частина часу використання устаткування.

Маршрутні технологічні карти містять перелік цехів, а в цехах – перелік технологічних операцій із зазначення устаткування тех.. оснащення, розряду роботи і норми часу на кожну операцію. Вони використовуються в умовах одиничного і дрібносерійного виробництв і є основою для міжцехового планування на них. В операційних технологічних картах послідовно вказуються операції, «переходи» і «проходи», перелік устаткування за типом і моделлю для виконання кожної операції, технологічного оснащення, види різального і контрольного інструментів за кожним «переходом», режими різання і розряд роботи, норми часу за окремими складовими та на операцію в цілому.

 

 





Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 22 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Что такое тип телосложения (соматотип) человека? Какие анатомические показатели наиболее перспективны для оценки типа телосложения? | Проявляется ли влияние социальных факторов в особенностях роста и развития детей России? | Антистрофа | Антистрофа | Антистрофа | Теорія та практика організації виробництва: пром. революція, наукове управління, масове виробництво компьтерізація та автоматизація | Організація виробничих систем: основні закони, принципи та властивості. | Технологія та технологічні процеси: сутність, цілі, види та структура. | Технологічний цикл процесу: сутність, методи розрахунку при різних способах поєднання операцій. | Виробничий процес: поняття, структурні складові та класифікаційні ознаки |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав