Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Партіонний метод організації виробництва: сутність й умови застосування.

Читайте также:
  1. D Метод getHelpMenu: public Menu getHelpMenu () .В данной реализации
  2. D Метод isSelectionEmpty: public boolean isSelectionEmpty().Возвра­щает True,если на момент вызова метода ни один элемент дерева не вы­делен пользователем или программно.
  3. I. Организационно - методический раздел
  4. I.Организационно-методический раздел
  5. II. Рыночные методы установления цены на товар
  6. III. Учебно-методическое обеспечение дисциплины
  7. IV. ФОРМЫ И МЕТОДЫ КОНТРОЛЯ, СИСТЕМА ОЦЕНОК
  8. IV. Эконометрические методы определения цен
  9. IX. Учебно-методическое обеспечение курса.
  10. Mix-методики маркетинговых исследований

Партіонний метод організації виробництва — спосіб реалізації виробничого процесу, що передбачає запуск у виробництво та виготовлення виробів періодично повторювальними партіями певного розміру. Найбільшого поширення партіонні методи організації набули в серійному і дрібносерійному виробництвах

Характерні риси: запуск у виробництво предметів праці партіями; обробка одночасно продукції кількох найменувань; закріплення за робочим місцем виконання кількох операцій; широке застосування поряд із спеціалізованим устаткуванням і універсального; викор. робітників високої кваліфікації з широкою спеціалізацією; переважне розташування устаткування за групами однотипних верстатів.

Найбільшого поширення партіонні методи організації набули в серійному і дрібносерійному виробництвах, у заготівельних цехах масового і великосерійного виробництва, що використовують високопродуктивне устаткування, яке перевершує за своєю потужністю пропускну спроможність сполучених верстатів і машин у наступних підрозділах.

31Потоковий метод організації виробництва, класифікація поточних ліній та визначення їх основних параметрів.

35Гнучке автоматизоване виробництво: структурно - змістовна характеристика та основні організаційно-виробничі. Гнуч. Авт. В-во явл. Собою орг.-техніч. Вир. с-му, яка ф-нує на основі комплекс. Автомат-ї, має здат-ть(у діапозоні техн. можл-й) з мінім. Зат-ми і в корот. Строки замінити випус-му прод-ю на нову шл-м перебудови технол. пр-су (у межах наяв. Верстат. Парку і обслуг-го комп-су) за рах-к заміни упр-х прог-м. Осн. рівнями роз-ку ГАВ є гнуч. Вир. модуль(ГВМ) і гнуч. Вир. комп-с(ГВК). ГАВ- здатна автом-но переналагод-ся і автономно ф-ти од-ця автомат-го обл-ня (з числ. Програм. Керув-м), оснащ-на автоматиз. Апара-ю(роботами) завант-ня заготовок, видал-ня обробл-ї деталі (вузла), відходів, подав-ня і заміни інстр-ту, зміни і контролю і пр-сі обробки, також прист-ми діаг-ки неполадок і відказів у роботі. ГВК- 2 чи б-ше взаємопов-х гнуч. Вир. модуля, об’єд-х автомат. С-ми упр-ня, тр-склад. с-мою і с-мою інстр. Забез-ня, синхрон-ю роботи яких зд-є, як і упр-ня всім вир. циклом, єдина ЕОМ, що забез-є шв. Перехід на обробку б.-я. Деталі(вузла) і межах техніч. Можл-й обл-ня. ГАВ-це 2 чи б-ше взаємопоєд-х гнуч. Вир. комп-в з автомат-ю інжен. І техніч. Підгот-ю в-ва, що забез-є шв. Перебудову тех-ї в-ва на випуск нов. вир-в. Скл-ся з 3-х осн. комп-в: *автомат. С-ма упр-ня в-вом; автомат. Діл-ць підготовки в-ва;* гнуч. Автомат. Комп-в. Така стр-ра є заг. для всіх видів в-в(механообр., сворч.) і єдиною як для осн.і доп. В-ва. В зал-ті від стр. рівня вир. с-ми може бути діл-ю, цехом, з-дом. Гнуч-ю є така вир. с-ма, яка еф-но реал-є можл-ть без особл. Зусиль до зміни стану с-ми. На гнуч-ть впл-є: ступінь стаб-ті чи нестаб-ті зовн. Сер-ща; ступінь стаб-ті тех-гії.

 

41. Організаційно-економічна підготовка виробництва: завдання, зміст, форми, методи нормативна база та вартісна оцінка. Вона вкл-є комп-с зах-в з орг-ї і план-ню нов. прод-ї та забез-ня всім необх-м. Етапи і стадії орг.-ек.під-ки в-ва: 1)склад-ня графіку і кошторису вит-т; 2)визн-ня потреби в додат. Устат-ні, роб. кадрах, мат і техн. рес-х; 3)розробка план. Док-в на нов. дет-лі; 4)домов-ть з пост-ми і спож-ми; створ-ня нормат. Бази для різн. видів рес-в; 6)орг-я праці і з\пл; визн-ня еф-ті нов. прод-ї.

1.

2. Організація освоєння виробництвом нової продукції в різних типах виробництва.

3. Організаційне проектування виробничих систем: сутність, завдання структура та методи розробки.

4. Діагностування стану виробничих систем: основні показники організаційного та технічного рівня, порівняння з еталонними значеннями.

5. Процеси організаційного проектування виробничих систем: сутність моделювання, основні етапи, взаємозв’язок складових елементів проекту.


36Якість: основні вимоги, показники, засоби вимірювання, методи контролю та оцінки. Якість як економічна категорія відбиває сук-ть властивостей пр-ції,що зумовлюють міру її придатності задовольняти потреби людини відповідно до свого призначення.Система оцінки рівня якості включає наступні показники:одиничні-характерезують окремі властивості виро бу;комплексні-з їх допомогою вимірюєть

ся група властивостей виробу;загальні-характерезують рівень якості в цілому на під-ві,галузі,н/г.Одиничні показники об'єднуються в наступні групи:1)пок-ки наз-начения-техніко-економічні(продуктивність,потужність,точність праці,зміст корис-них веществ,строки виготовлення і інш.).

2)пок-ки надійності і довговічності Надійність-властивість виробу виконувати свої функції зі збереженням експлуатаційних показників у встановлених межах протягом відповідного проміжку часу.Довговічнсть-властивість виробу тривалий час зберігати свою роботоздатність за тих чи інших умов експлуатації.

3)пок-ки технологічності характерезують вироб як об'єкт виготовлення і дають уяву про ефективність конструкторських рішень(маса виробу,трудомісткість виготовлення, енергомісткість тощо)

4)естетичні пок-ки характерезують гармонійність форми,колір,відповідність моді сти-лю,орігінальність вир.5)ергономічні пок-ки дозволяють визначити відповід

ність виробу антропометричним,фізіологічним і психологічним вимогам споживача.6)економічні пок-ки відобража ють міру економічної вигоди вир-ва і придбання.

7)екологічні-характерезують ступінь шкідливого впливу на здо-

ров'я людини та довкілля

.8)патентно-правові-відображають міру використання нових винаходів.Комплексні пок-ки характеризують декілька властивостей пр-ції,що дозволяє розподілити її за сортами,марками,класами. К загальним пок-кам відносяться обсяг прогресивних видів пр-ції та їх частка в загальномуобсязі,питома вага пр-ції найвищої категорії якості в обсязі вир-ва.Для визначення рівня якості використовуються методи:об'єктивний і органо-лептичний(для визначення абсо

лютного рівня якості) та диференційований і комплексний(для визначення відносного рівня якості).Об'єктивний м-д полягає в оцінюванні рівня якості за допомогою стендових випробувань та контрольних вимірювань, а також лабораторного аналізу.Органолеп-тичний м-д грунтується на сприйманні властивостей продукту за допомогою органів чуття людини без застосування технічних вимірювальних та реєстраційних засобів.Диференційований м-д передбачає порівнювання одиничних пок-в виробів із відповідними пок-ми виробів-еталонів або базовими пок-ми. Комплексний м-д полягає у визначенні узагальнюючого пок-ка якості оцінюваного виробу.

 

6. Міжнародні системи управління якістю: призначення, склад, моделі, елементи

7. Система забезпечення конкурентоспроможності продукції.

8. Організація сертифікації продукції та атестації виробництв.

9. Науково-технічна підготовка виробництва: сутність і етапи здійснення.

10. Проектно-конструкторська підготовка виробництва: зміст, завдання та етапи.

11. Технологічна підготовка виробництва: завдання, порядок проведення, склад документації.

12. Екологічна підготовка виробництва: призначення, вимоги стандартів, моніторинг впливу виробництва на довкілля та заходи його поліпшення.




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 23 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Виробничий процес: поняття, структурні складові та класифікаційні ознаки | Принципи раціональної організації виробничого процесу: основні характеристики та умови застосування. | Основи проектування технологічного процесу: схеми, поопераційні та маршрутні карти. | Проектування виробничого процесу: етапи розробки, цілі, основні параметри та документальне оформлення | Організаційні типи виробництва: сутність, техніко-економічна характеристика та призначення. | Організація праці: сутність, цілі, завдання, напрями застосування. | Форми організації праці: сутність, взаємозв’язки та відмінності | Робоче місце: сутність, елементний склад, вимоги до організації, обслуговуванню та умов праці. | Виробничий циклу складного процесу: сутність, призначення та визначення його тривалості з врахуванням заходів його скорочення. | Виробнича структура: сутність, види та умови застосування в практичної діяльності. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав