Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Організація освоєння виробництвом нової продукції в різних типах виробництва.

Читайте также:
  1. IV. ПРЕДСТАВЛЕНИЕ О ТИПАХ ЛИЧНОСТИ
  2. Более подробно о типах мышления можно прочитать в психологическом словаре (Психологический словарь. - М.: «Педагогика-пресс»,1997, С. 209-211).
  3. В I, II, III и IV типах чтения
  4. Визначте специфіку філософського освоєння дійсності
  5. Вимоги до якості готової продукції. Хімічний склад, харчова цінність та екологічна чистота готової продукції
  6. Виручка від реалізації продукції, робіт і послуг малих підприємств України
  7. Витрати, що не входять до собівартості реалізованої продукції
  8. Залежність конкурентоспроможності від якості продукції
  9. Зв’язок між виробництвом та споживанням
  10. Зовнішній контроль якості будівельної продукції

Стадія освоєння нової продукції — це сукупність різноманітних процесів та робіт з перевірки і вдосконалення конструкцій та технології до встановлених технічних вимог, а також опанування нових форм організації виробництва.

Для процесу освоєння характерні тривалість та витрати, які залежать від типу виробництва (стабільного серійного або масового) та ступеня ресурсної готовності певного виробництва (спеціального обладнання, оснащення, наявності резервних площ, устаткування, робітників).

Для процесу освоєння характерні тривалість та витрати, які залежать від типу виробництва (стабільного серійного або масового) та ступеня ресурсної готовності певного виробництва (спеціального обладнання, оснащення, наявності резервних площ, устаткування, робітників).

Чинниками, що визначають час освоєння, є новизна і складність виробу, ступінь обробки технічної документації, рівень оснащення, соціально-психологічний рівень колективу тощо. Завдання полягає в тому, щоб урахувати вплив цих чинників на тривалість періоду освоєння і забезпечити створення необхідних умов для його скорочення.

Ефективність процесу оновлення продукції на машинобудівних підприємствах здебільшого визначається методом, який вибраний для переходу на виробництво нового виробу. На вибір методу переходу впливають такі чинники: технічний рівень про­дукції, яка освоюється, її відмінність від тієї, що знімається з виробництва; організаційно-технічні умови виробництва: наявність резервних виробничих потужностей і площ; використання стандартних рішень у проектних роботах; організація і планування технічної підготовки виробництва.

У виробничій практиці існують дві основні форми переходу на випуск виробів: з зупинкою і без зупинки виробництва. При цьому в кожній з цих форм виділяються послідовний, паралельний і паралельно-послідовний методи.

Послідовний метод переходу характеризується тим, що вироб­ництво нової продукції починається після повного припинення випуску продукції, що знімається з виробництва.

Виділяють перервно-послідовний і безперервно-послідовний варіанти цього методу.

Паралельний метод переходу характеризується тим, що одночасно з скороченням обсягів виробництва старої продукції відбувається наростання випуску нової.

Варіант паралельного методу широко застосовується в умовах масового виробництва, особливо при реконструкції підприємства.

У масовому виробництві широко застосовується паралельно-поетапний варіант паралельного методу. Процес відновлення продукції, що випускається, виконується в кілька етапів, під час яких освоюється випуск так званих перехідних моделей П, що відрізняються від попередньої моделі конструк­цією окремих вузлів і агрегатів.

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 22 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Організаційні типи виробництва: сутність, техніко-економічна характеристика та призначення. | Організація праці: сутність, цілі, завдання, напрями застосування. | Форми організації праці: сутність, взаємозв’язки та відмінності | Робоче місце: сутність, елементний склад, вимоги до організації, обслуговуванню та умов праці. | Виробничий циклу складного процесу: сутність, призначення та визначення його тривалості з врахуванням заходів його скорочення. | Виробнича структура: сутність, види та умови застосування в практичної діяльності. | Енергетичне забезпечення виробництва: завдання, нормування енергоспоживання, методи визначення потреби у видів енергії й заходи енергозбереження. | Партіонний метод організації виробництва: сутність й умови застосування. | Потоковий метод організації виробництва, класифікація поточних ліній та визначення їх основних параметрів. | Науково-технічна підготовка виробництва: сутність етапи здійснення. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав