Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Вчителів інформатики

Читайте также:
  1. Вчителів біології
  2. Вчителів трудового навчання
  3. Вчителів фізики
  4. Вчителів фізичної культури
  5. Вчителів фізичної культури
  6. Вчителів хімії
  7. Загальна інформація для вчителів щодо роботи з батьками
  8. Інформатики на сучасному етапі
  9. Сходинки до інформатики» (авт. Г. В. Ломаковська, Г. О. Проценко, Ф. М. Рівкінд , Й. Я. Ривкінд).

Тема 1. Загальна характеристика робочого місця учителя інформатики.

Розміщення навчальних кабінетів, службових приміщень, сходових кліток, евакуаційних виходів у навчальному закладі. Розміщення кабінету інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій. Обладнання робочого місця вчителя інформатики. Умови і порядок допуску працівників до роботи на посаді вчителя інформатики (вимоги щодо віку, стажу роботи, статі, стану здоров'я, проходження медоглядів, професійної освіти та спеціального навчання з питань охорони праці, інструктажів, перевірки знань тощо). Вимоги правил внутрішнього трудового розпорядку, що стосуються питань охорони праці вчителя інформатики. Особливості організації праці, функціональні обов’язки вчителя інформатики.

 

Тема 2. Характеристика основних небезпечних та шкідливих виробничих факторів на робочому місці вчителя інформатики.

Основні небезпечні та шкідливі виробничі фактори для вчителя інформатики, особливості їх впливу на працівника. Вимоги санітарних норм і правил особистої гігієни, яких повинен дотримуватися учитель інформатики під час виконання роботи.

 

Тема 3. Підготовка робочого місця для безпечного виконання функціональних обов’язків учителя інформатики.

Порядок підготовки робочого місця. Порядок перевірки наявності та справності обладнання, копіювальної та розмножувальної техніки, запобіжних пристроїв, систем сигналізації, вентиляції та освітлення, первинних засобів пожежогасіння, виявлення видимих пошкоджень захисного заземлення (занулення) тощо. Порядок повідомлення керівника навчального закладу про виявлені несправності обладнання, копіювальних пристроїв, пристосувань тощо.

 

Тема 4. Безпечна організація праці, правила, методи і прийоми безпечного виконання робіт, забезпечення пожежо- та вибухобезпеки.

Правила безпечного використання персональних комп’ютерів, копіювальної техніки. Застереження про можливі небезпечні, неправильні методи та прийоми праці, які заборонено застосовувати. Можливі види небезпечних відхилень від нормального режиму роботи обладнання та технологічного регламенту і способи їх усунення. Порядок утримання робочого місця учителя інформатики в безпечному стані. Технічні, санітарно-гігієнічні умови, за яких робота повинна бути припинена. Вимоги щодо забезпечення пожежо- та вибухобезпеки у кабінеті інформатики.

Порядок повідомлення керівника навчального закладу про нещасні випадки чи раптові захворювання, виявлені несправності обладнання, устаткування, пристроїв, засобів захисту та про інші небезпечні та шкідливі виробничі фактори, що загрожують життю і здоров'ю

учнів.

 

Тема 5. Нормативно-правові вимоги після закінчення роботи.

Порядок безпечного вимикання комп’ютерної та копіювальної техніки. Порядок прибирання робочого місця. Порядок повідомлення керівника навчального закладу про всі недоліки, виявлені у процесі роботи.

 

Тема 6. Зміст та порядок дій учителя інформатики у надзвичайних ситуаціях.

Ознаки можливих аварійних ситуацій, характерні причини аварій, несправностей комп’ютерної техніки. Засоби та дії, спрямовані на запобігання можливим надзвичайним ситуаціям. Порядок дій, обов'язки вчителя інформатики при виникненні надзвичайної ситуації. Порядок повідомлення керівника навчального закладу про аварії та надзвичайні ситуації. Надання першої медичної допомоги потерпілим під час надзвичайних ситуацій.

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 28 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Советская федерация | Российская Федерация | Тексты соответствующих разделов документов | Безпеки життєдіяльності | Завідуючих ДНЗ, заступників директорів з навчальної та виховної роботи ЗНЗ | Вчителів хімії | Вчителів біології | Вчителів фізичної культури | Для проведення перевірки знань з питань охорони праці | Учителів фізики |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав