Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Вирішення спорів у засіданні господарського суду

Читайте также:
  1. Вирішення завдань удосконалення методів виробництва на сучасному етапі розвитку
  2. Вирішення проблем
  3. Затверджено на засіданні кафедри філософії
  4. КЛЮЧОВІ ПРОБЛЕМИ У СФЕРІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТА ЇХ ВИРІШЕННЯ
  5. Проблема смерті,безсмертя та сенсу людського буття та їх філософське вирішення???
  6. Тема 14. Вирішення господарських спорів у суді першої інстанції
  7. Тема 21. Виконання рішення, ухвали, постанови господарського суду
  8. Теми 19, 20. Перегляд рішення, ухвали, постанови господарського суду за нововиявленими обставинами. Провадження у справах за участю іноземних суб’єктів господарювання
  9. Фінансування проведення конкурсу та розгляд спорів

(практичне заняття)

 

Під час вивчення положень цієї теми основну увагу необхідно звернути на порядок порушення провадження у справі та підготовки справи до судового розгляду, вивчити умови прийняття позовної заяви та відмови у прийнятті або поверненні позовної заяви.

Розглядаючи питання судового розгляду господарських спорів, слід з'ясувати склад господарського суду при розгляді справи, можливості розгляду справи в колегіальному складі або заміни судді. Варто також приділити увагу з'ясуванню принципів судочинства та можливостям вирішення спору при неподанні відзиву на позовну заяву або нез'явленні в засідання представників сторін.

Вивчаючи питання відкладення розгляду справи, перерви в засіданнях та зупиненні провадження у справі, слід звернути увагу на підстави вчинення судом цих процесуальних дій.

Крім того, слід засвоїти, що не всі справи можуть закінчуватися винесенням судового рішення, тобто припиненням провадження у справі та залишенням позову без розгляду, що також є формами закінчення судового розгляду. При цьому необхідно визначити фактичні состави, які зумовлюють такі процесуальні наслідки.

Необхідно також взяти до уваги, що рішення суду – це головний документ, яким закінчується вирішення справи по суті, надається відповідь на заявлені сторонами вимоги. Необхідно з'ясувати вимоги до форми рішення, змісту його вступної, описової, мотивувальної та резолютивної частин, порядку його винесення, оголошення та розсилання.

Разом з цим слід засвоїти підстави та порядок вчинення процесуальних дій, спрямованих на усунення недоліків рішення: внесення виправлень у рішення, винесення додаткового рішення та роз'яснення рішення Необхідно також з'ясувати випадки, в яких можуть здійснюватися ці процесуальні дії.

Вивчаючи цю тему, слід звернути особливу увагу на те, що провадження в справах про банкрутство регламентується не тільки положеннями Господарського процесуального кодексу, а й Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". При цьому слід з'ясувати коло суб'єктів, які приймають участь у цих справах, правовий статус та повноваження органів, до компетенції яких віднесені питання банкрутства, порядок подачі заяви про порушення справи, порядок порушення провадження у справі та судового розгляду справ про банкрутство.

Розглядаючи процедуру провадження у справі про банкрутство, слід приділити увагу таким стадіям судового розгляду, як: попереднє засідання господарського суду, проведення зборів кредиторів, проведення санації боржника, визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, обставини, при яких може припинятися провадження у справі.

Крім того, слід звернути увагу на те, що справу про банкрутство може бути припинено при затвердженні укладеної сторонами мирової угоди. Вивчаючи цю обставину припинення справи про банкрутство, необхідно з'ясувати сторони цієї угоди та умови укладення мирової угоди, можливості визнання її недійсною.

Слід також звернути увагу на особливості банкрутства окремих ка­тегорій суб'єктів підприємницької діяльності.

Контрольні питання теми.




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 26 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ | Тема 1. Судова влада і правосуддя в господарських | Нормативні акти та література | Нормативні акти та література |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав