Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

I Основні етапи підготовки курсової роботи

Приватний вищий навчальний заклад

«Економіко-правовий технікум при МАУП»

 

Методичні рекомендації

Щодо підготовки та оформлення курсових робіт

( для студентів ІІ-ІV курсів напряму “Комп’ютерні науки”, “Програмна інженерія”)

 

Перезатверджено

на засіданні ЦК

«Комп’ютерних наук»

Протокол №3 від 15.10.2013 р.

 

Київ - 2013


Зміст

Вступ………………………………………………………………………………......3

І Основні етапи підготовки курсової роботи…...…………………..…….…........3

Вибір теми…………….…………………………………………..…..…...4

Визначення теми і завдань курсової роботи…………………………..4

1.3 Розробка плану курсової роботи………………………………..…….....5

Підбір і робота з літературою………………………………...…..……5

ІІ Методичні рекомендації до написання розділів курсової роботи….………6

ІІІ Вимоги до оформлення курсової роботи……………………...……………....8

ІV Рецензія та захист курсової роботи…………………………….……………11

Додаток А. Орієнтовна тематика курсових робіт…………………………………..13

Додаток В. Зразок плану-змісту курсової роботи……………………………… …15

Додаток С. Зразок оформлення титульного аркуша………………………………..17

Додаток Д. Зразок оформлення списку використаних джерел…………… ……..18

Додаток Е. Зразок заяви про ухвалення теми курсової роботи …………….…...19

Додаток К. Зразок оформлення рецензії на курсову роботу………..……………20

Додаток Л. Зразок завдання на курсову роботу………………………… ………21

 

 


Вступ

Написання курсової роботи є одним із видів індивідуальних навчальних завдань дослідницького характеру, передбачених навчальним планом напряму «Комп’ютерні науки» з базових дисциплін “Основи програмування та алгоритмічні мови” і “Інструментальні засоби візуального програмування”

Завданнями курсової роботи є:

– поглиблення і систематизація знань студентів з досліджуваної проблеми;

– формування та удосконалення вмінь і навичок роботи з науковою літературою;

– самостійне формулювання проблеми дослідження, визначення мети і завдань;

– розвиток вміння логічно і аргументовано висловлювати свої думки, пропозиції, робити висновки на основі опрацьованих джерел.

Мета курсової роботи: глибоке і творче вивчення досліджуваної проблеми на основі опрацювання наукових та навчальних джерел, періодичних видань, законодавчих актів.

Безпосереднє керівництво і контроль за написанням курсової роботи здійснює керівник, відповідно до затвердженого графіка.

 

I Основні етапи підготовки курсової роботи

Написання курсової роботи має сприяти максимальному використанню одержаних у процесі вивчення дисциплін знань. Під час виконання курсової роботи перед студентами постають такі завдання:

1. сформулювати предмет дослідження й обґрунтувати його актуальність;

2. визначити мету й основні завдання дослідження;

3. відшукати і відібрати літературу, необхідну для всебічного висвітлення теми курсової роботи;

4. логічно й послідовно викласти положення курсової роботи;

5. зробити узагальнюючі висновки;

6. оформити роботу відповідно до вимог;

7. прилюдно захистити курсову роботу

Процес виконання курсової роботи складається з таких етапів:

1.1. Вибір теми. Тематика курсових робіт визначена цикловою комісією у відповідності з вимогами до навчальної програми з дисципліни. За бажанням, студент може самостійно обрати тему наукового дослідження. Обравши тему, студент пише заяву на ім'я голови циклової комісії з проханням закріпити за ним відповідну тему. На підставі протоколу рішення циклової комісії “Про затвердження тем і наукових керівників курсових робіт” навчальною частиною технікуму видається відповідний наказ, що підтверджує закріплення тем і керівників курсових робіт Вибрана і погоджена з науковим керівником тема курсової роботи закріплюється за студентом на засіданні циклової комісії. Після цього студенту видається оформлене належним чином завдання (додаток Л), яке є підставою для написання курсової роботи. Зміна теми після одержання завдання не дозволяється.

 

1.2.Визначення мети та завдань курсової роботи.

Метою курсової роботи є вивчення та аналіз сучасного стану розвитку досліджуваної проблеми, розгляд її специфіки, історії становлення, розробка конкретних заходів та пропозицій для удосконалення розгляду вивченого питання.

Мета курсової роботи повинна бути тісно пов'язана з її темою. Точне і правильне визначення мети дає змогу відокремити основний напрямок дослідження, упорядкувати пошук і аналіз матеріалу, підвищити якість роботи.

Для досягнення сформульованої мети студент визначає завдання, які необхідно розкрити в процесі дослідження.

Завдання конкретизують мету роботи, їх визначення тісно пов'язані з назвами основних розділів.

 


1.3.Розробка плану курсової роботи.

План курсової роботи повинен охоплювати головні питання теми, бути чітким, логічним і послідовним. План курсової роботи є відображенням її структури, під якою розуміється порядок компонування і взаємозв’язок її частин. Усі пункти плану повинні бути висвітлені в основній частині роботи. Розгорнутий план курсової роботи складається після ознайомлення з основною літературою з проблеми дослідження і узгоджується з науковим керівником. У процесі роботи план може уточнюватися і конкретизуватися. Зразок оформлення плану наведений у додатку 2.

 

1.4.Підбір і робота з літературою.

Літературу до виконання курсової роботи студент добирає самостійно. Керівник може рекомендувати певні наукові джерела. Спочатку доцільно ознайомитися з матеріалами підручників та законодавчою базою з проблеми дослідження. Студентові варто використовувати інформацію, яку можна знайти в систематичному предметному каталозі бібліотеки, статті періодичних видань, Інтернет-матеріали, статистичні збірники.

Перший етап роботи з літературою закінчується складанням стислого плану – основи курсової роботи, оскільки визначає її структуру, зміст, логічний зв’язок між частинами. Наступним етапом є складання розгорнутого плану, який після погодження з науковим керівником є основою для написання курсової роботи.

Заключним етапом роботи з літературою є написання тексту курсової роботи.

Використовуючи літературні джерела не дозволяється переписування і дослівне копіювання інформації. Сутність роботи з літературою полягає в узагальнені і систематизації прочитаного матеріалу, на основі чого відбувається висвітлення власного бачення проблеми. За необхідності, у тексті роботи можна використовувати цитати, фрагменти програм з обов’язковим посиланням на номер джерела у списку літератури та номер сторінки, з якої наведено цитату чи фрагмент програми..

Фрагменти алгоритмів повинні бути виконані засобами прикладних програм (наприклад MS Word) на окремому аркуші з дотриманням стандартів графічного зображення та опису алгоритму. Фрагменти програм можуть наводитися безпосередньо в тексті курсової роботи, або на аркуші з алгоритмом цієї програми чи на окремому аркуші як додаток. Текст програми виконується за правилами опису програм (шрифтом Courier new) враховуючи, що кожен вкладений оператор зміщується вправо на один пункт табуляції (2 позиції).

 




Дата добавления: 2015-09-12; просмотров: 20 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

СТРУКТУРА КУРСОВОГО ПРОЕКТУ | ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ | ІІІ Вимоги до оформлення курсової роботи. | Рецензія наукового керівника. | Орієнтовна тематика курсових робіт з курсу | КУРСОВА РОБОТА |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав