Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Таким чином, ергономічні параметри робочого місця відповідають вимогам до їх організації та конструкції та забезпечують підтримання оптимальної робочої пози.

Читайте также:
  1. VІІ. Організації контролю застосування СУР
  2. Аналіз забезпеченості і повноти використання трудових ресурсів підприємства. Аналіз використання фонду робочого часу
  3. Аналіз загальних показників організації праці
  4. АНАЛІЗ ЗАРУБІЖНОГО ДОСВІДУ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ ТА ЙОГО НОРМАТИВНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
  5. Аналіз небезпечних і шкідливих факторів умов праці в організації
  6. Аналіз параметрів мікроклімату робочої зони та оцінка щодо відповідності їх нормативним значенням
  7. Аналіз шкідливих і небезпечних факторів робочої зони
  8. Безготівковий оборот грошей та роль банків у його організації. Платіжні системи.
  9. Безготівковий оборот грошей та роль банків у його організації. Платіжні системи.
  10. Бифуркация состояния социальных и человекомашинных систем таким образом есть не только объективный факт, но и продукт мыслительной деятельности конкретных личностей.

Робота психолога психолога відповідає І категорія важкості праці і поєднує роботи, пов'язані з прийомом і переробкою інформації, що вимагають переважно напруженості сенсорного апарату, уваги, пам'яті, а також активізації процесів мислення та емоційної сфери, відноситься до професії поза матеріальним виробництвом. Робота лікарів у ЖК відноситься до категорії легких робіт Іа, Іб. Тому величини показників мікроклімату у приміщеннях повинні відповідати нормам, вказаним у ГОСТ 12.1.005-88 та ДСН 3.3.6.042-99.

У конференц-залі оптимальними показниками мікроклімату є наступні показники: температура для холодної пори року повинна коливатися у позначках 22-24 0С, а у зимовий час вона опускається до 16-20 0С, це ж стосується і теплої пори року – оптимальна температура у літній час повинна коливатися у межах – 23-25 0С. Температура повітря відповідає зазначеним нормам мікроклімату. Комфортний діапазон відносної вологості 40- 60%; зафіксована вологість у залі дорівнювала 55%, що відповідає нормам мікроклімату. Швидкість руху повітря для холодної і теплої пори року складає 0,1 та 0,1/0,2 відповідно.

У темний період доби природного світла не достатньо, тому застосовується штучне освітлення. Для штучного освітлення у приміщенні використовуються люмінесцентні лампи, які в порівнянні з лампами розжарювання мають ряд переваг: за спектральним складом світла вони близькі до природного світла; мають підвищену світлову віддачу (у 2-5 разів вищу, ніж у ламп розжарювання) та мають триваліший термін служби (до 10 тис. годин). Кількість світильників у приміщенні – два ряди світильників по три в кожному. Кожен світильник укомплектований однією лампою, закритими плафонами. Загальне штучне освітлення становить більше2000 лк, при цьому забезпечується високий рівень зорових функцій і загальної працездатності. Освітлення у залі є достатнім, рівномірним, а також відсутні джерела світла що засліплюють. Напрямок світлового потоку відповідає зручному виконанню роботи, не створює небезпечні та шкідливі фактори. Рівень штучного освітлення приміщення відповідає ДБН В 2.5-28-2006, ДБН В.2.2-3-97.

Будівля, ЖК по пожежній небезпеці будівельних конструкцій відноситься до категорії малопожежонебезпечних, тут присутні займисті (книги, документи, меблі і т.д.) і тяжкогорючі речовини (сейфи, різне устаткування і т.д.), що при взаємодії з вогнем можуть горіти без вибуху.

Електрообладнання являє собою потенційну небезпеку. Нещасні випадки з працівниками, які користуються електроприладами у школі, пов’язані з ударом електричним струмом при порушенні вимог електробезпеки.

Тому присутні в поміщенні виконують загальні вимоги електробезпеки. Перед включенням електроприладу візуально перевіряють електрошнур, електропроводку та корпус на наявність механічних порушень. Електропристрої надійно заземлені згідно з правилами улаштування приладу. При виявленні або виникненні несправності, задимленості роботу негайно припиняють, вимикають пристрій та повідомляють про інцидент електрика.

 




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 37 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав