Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Легалізація суб’єктів підприємницької діяльності в Україні.

Читайте также:
  1. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  2. Аналіз зовнішньоекономічної діяльності підприємства
  3. Аналіз зовнішньої діяльності підприємства на основі системного підходу
  4. Аналіз маркетингової діяльності підприємства
  5. Аналіз основних економічних та фінансових показників діяльності підприємства
  6. Аналіз основних показників виробничо-господарської діяльності підприємства
  7. Аналіз фінансової діяльності ломбардів.
  8. Антиконкурентні узгоджені дії суб’єктів господарювання.
  9. Аудит витрат діяльності
  10. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

Легалізація суб’єктів підприємницької діяльності в Україні може включати: один елемент – державну реєстрацію (для заняття видами діяльності, що не вимагають ліцензування чи патентування); два елементи – державну реєстрацію і ліцензування (для заняття видами діяльності, що вимагають ліцензування); три елементи – державну реєстрацію, ліцензування і патентування (для заняття видами діяльності, що вимагають ліцензування і патентування).

Суб’єктом легалізації у даному випадку виступає особа наділена публічно-правовими повноваженнями.

Державним реєстратором є посадова особа, що відповідно до Закону здійснює державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців.

Єдиний державний реєстр – це автоматизована система збору, накопичення, захисту, обліку і надання інформації про юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців.

Державна реєстрація юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців – це засвідчення факту створення чи припинення юридичної особи, засвідчення факту набуття чи позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також здійснення інших реєстраційних дій, передбачених Законом, шляхом внесення відповідних записів у Єдиний державний реєстр.

Треба зауважити, що результат таких дій має юридичне значення та оформлюється у вигляді певного правового акту – витягу з Єдиного державного реєстру СПД.

Фактично, порядок проведення державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців включає: 1) перевірку комплектності документів, що подаються державному реєстраторові, і повноти відомостей, зазначених у реєстраційній картці; 2) перевірку документів, що подаються державному реєстраторові, на відсутність основ для відмовлення в проведенні державної реєстрації; 3) внесення відомостей про юридичну особу чи фізичну особу – підприємця в Єдиний державний реєстр; 4) оформлення державної реєстрації та видача виписки з Єдиного державного реєстру.

Для проведення державної реєстрації юридичної особи засновник (засновники) або уповноважена ними особа повинні особисто подати державному реєстратору такі документи:

заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи; примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи у випадках, передбачених законом; два примірники установчих документів; документ, що засвідчує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи; інформацію з документами, що підтверджують структуру власності засновників – юридичних осіб, яка дає змогу встановити фізичних осіб – власників істотної участі цих юридичних осіб.

Окремим порядком здійснюється внесення зміни в установчих документах юридичної особи, а також зміна прізвища і/чи імені і/чи по батькові (далі – імені) чи місця проживання фізичної особи – підприємця.

Державна реєстрація СПД – обов’язкова умова здійснення особою підприємницької діяльності, що означає необхідність проходження нею певної процедури результатом якої є отримання писемного правового акту (дозволу). Фактично, при державній реєстрації відбувається возведення легітимних відносин у стан, що відповідає чинному законодавству – що за своєю суттю є змістом легалізації.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 32 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав