Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Склад груп та її формування

Читайте также:
  1. Microsoft Word - текстовий процесор, що випускається фірмою Майкрософт, входить до складу офісного пакету«Microsoft Office».
  2. O Максимальное использование складских мощностей
  3. VII. Антропологічний склад народів України
  4. X. Антропологічний склад народів світу: народи Африки та Америк
  5. Актуальність соціальної роботи у світлі реформування пенітенціарної системи України.
  6. Алгоритм складання рівнянь хімічних реакцій.
  7. Аналіз кількісного та якісного складу персоналу підприємства
  8. Аналіз складу, структури та динаміки дебіторської заборгованості
  9. Аналіз структури та динаміки грошової маси. Купюрний склад грошової маси.
  10. Анімація як складова екскурсії

Кількість учнів у групі залежить від кількості учнів у класі, доступності джерел і змісту завдання, шо виконується. Ідеально група має складатися не більше, ніж із шести учнів, для того, щоб забезпечити кожному можливість працювати. Групи можна формувати з урахуванням віку, дружніх стосунків між учнями, можливостей зацікавленості проблемою та інших

Відповідних критеріїв. Якщо склад груп не визначено заздалегідь, учитель може прямо на уроці, використовуючи будь-які критерії, спрямовані на виконання запланованої роботи, формувати групи на власний розсуд.

Щоб допомогти вам максимально використати навчальний потенціал невеликих груп, пропонуємо скористатися такими рекомендаціями, які розроблені для використання в класі кількістю до 35 учнів:

• Ідеальна кількість учнів в невеликій групі — від 5 до 7 учнів. Щоб полегшити формування невеликих труп, пропонуємо вам таку «лічилку».

Наприклад, якщо у вашому класі сорок учнів і ви хочете поділити їх на п'ять невеликих груп по вісім чоловік у кожній, запропонуйте учням розрахуватися за номерами, називаючи вголос номери з першого по п'ятий стільки разів підряд, доки кожний з учнів не отримає свій особистий номер (номер перший, другий, третій, четвертий або п'ятий).

Після того, як вони розрахувались за номерами, запросіть усіх учнів під номером «один» утворити одну невелику групу, всіх учнів під номером «два» утворити другу невелику групу, всіх учнів під номером «гри» — наступну і так далі, аж доки ви не одержите п'ять невеликих груп.

• Якшо ви формуєте невеликі групи вперше, дайте учням трохи часу, щоб вони ближче познайомились одне з одним. Декілька хвилин, присвячені міжособовому спілкуванню в групі, можуть значно покращити атмосферу під час навчання.

• Визначте можливості учнів і використовуйте їх. Інтереси і захопленняучнів роблять їх цінними джерелами інформації при проведенні клас-них занять. За допомогою власного досвіду вони можуть проілюструвати деякі концепції та вдало розпочинати дискусії.

Визначте всі потенційні лідерські якості учнів і широко їх використовуйте. Залучайте учнів допомагати вам керувати роботою невеликих груп, а також заохочувати учнів до діяльності.

Робота в групах — це така організація класної роботи, яка сприяє залу ченнюдо праці всіх учнів, але з урахуванням їх розвитку та швидкості сприйняття матеріалу. Диференційований підхід до визначення завдань і належна організація груп перетворюють заняття в класі на захоплюючу справу для всіх.

Не слід дозволяти будь-кому домінуват и в групі. Для цього групи мають бути гнучкими, щоб їхній склад можна було легко змінювати залежно від поставлених завдань й учні мали можливість виконувати в групі різні ролі (наприклад, лідера, автора, репортера, спостерігача). Групам слід надати можливість робити самостійну оцінку того, чи добре вони працювали разом, виконуючи завдання, та чи була в кожного члена групи можливість ефективно працювати. Вчитель мас взяти на себе роль ненав'язливого керівника і натхненника досліджень, які проводить група, а не бути просто головним постачальником інформації.

Для пожвавлення роботи можна змінити порядок розміщення парт у класі: у вигляді літери «П», по колу тощо.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 39 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав