Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Загальні методичні вказівки

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I. ЗАГАЛЬНІ ПОРАДИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ
  4. Вимоги, що ставляться до звітності П(С)БО 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності».
  5. Вищим керівним органом Товариства є з’їзд, його організацій – конференції та загальні збори.
  6. Вказівки до виконання контрольної роботи
  7. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ
  8. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ
  9. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ
  10. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ

Опанування знаннями з навчальної дисципліни «Митне право» забезпечується використання у навчальному процесі різних форм і методів навчання. Разом з лекціями, семінарськими та індивідуальними заняттями у процесі підготовки висококваліфікованих фахівців використовуються написання рефератів, робота у науковому гуртку, участь у науково-практичних конференціях, семінарах та олімпіадах, що сприяє біль ґрунтовнішому вивченню окремих тем навчальної дисципліни.

Однією з основних форм аудиторної підготовки студентів та контролю рівня засвоєння ними лекційного матеріалу, інформації, яка була здобута при опрацюванні навчальної літератури, нормативних матеріалів та інших джерел є семінарські заняття.

Семінарське заняття, як вид навчальних занять практичного характеру, спрямоване на поглиблення, розширення, деталізацію і закріплення теоретичного матеріалу. Вони сприяють активізації пізнавальної діяльності студентів, оволодінню ними фундаментальними знаннями, формуванню самостійності суджень, умінню відстоювати власні думки, аргументувати їх на основі наукових фактів, допомагають розвивати логічне мислення, формувати переконання, оволодівати культурою толерантності, активно впливати на соціальне становлення особистості.

Формою проведення семінарських заняття можуть бути письмові та усні опитування, тестування, проведення колоквіумів, ділових (рольових) ігор, диспутів за темою семінарського заняття, виконання підсумкових контрольних письмових робіт, що виконуються протягом заняття.

Письмове опитування при проведенні семінарського заняття використовується як один із видів оперативного контролю за процесом засвоєння студентами знань з відповідних тем навчального курсу. На виконання опитування викладач відводить від 10 до 20 хвилин семінарського заняття. Темою письмового опитування, як правило, є загальна тема або одне з ключових, актуальніших питань даного семінарського заняття, яке має, насамперед, прикладне значення.

У разі пропуску студентом семінарського заняття, він повинен відпрацювати його в індивідуальному порядку у двотижневий термін шляхом письмової або усної відповіді на основні питання теми пропущеного заняття.

За результатами самостійної роботи студент зобов’язаний виконати та передати на рецензування до кафедри реферат. Тема реферату повинна відповідати тематиці рефератів з дисципліни «Митне право».

Реферат з дисципліни «Митне право України» є письмовою доповіддю на питання певної теми, в якій зібрана інформація з одного або декількох джерел.

Реферат повинен містити фактичну інформацію в узагальненому вигляді, творче або критичне осмислення реферованих джерел.

Реферат виконується студентом особисто з використанням офісної техніки, у друкованому вигляді (шрифт Times New Roman 14, інтервал між строк - полуторний), на аркушах розміром А4 и повинен мати обсяг (без урахування титульного аркуша та аркуша зі списком використаних джерел) від 10 до 15 аркушів.

Структура реферату має бути наступною:

1. Вступ. У вступі обґрунтовується вибір теми, розкривається проблематика вибраної теми.

2. Основна частина. Містить виклад основної інформації, без спотворень і суб'єктивних оцінок приводяться основні тези, аргументи, зіставляються різні точки зору з теми реферату;

3. Висновок. Робиться загальний висновок з проблеми, заявленої в рефераті.

4. Список використаних джерел. У порядку значущості надається список використаних при підготовці реферату джерел з указанням автора, назви, виду, видавця, загального обсягу.

Реферати пишуться зазвичай стандартною мовою. До мовних і стилістичних особливостей реферату відносяться мовні кліше, слова і обороти розмови, що носять узагальнюючий характер.

Реферати підлягають рецензуванню та оцінюються відповідно до встановлених критеріїв на основі наступних ознак:

Підсумкова оцінка знань здійснюється за бально-рейтинговою системою (підсумовуються всі оцінки, окрім «незадовільно», що виставлялися протягом вивчення даного курсу або його розділів за усні відповіді, письмові роботи (контрольні роботи, реферати та ін.), виступи-доповіді, індивідуальне відпрацювання тем курсу). Така форма оцінювання знань дає можливість визначити їх рівень, якість та системність засвоєння матеріалу курсу.

Підсумковий контроль теоретичної та практичної підготовки студентів з навчальної дисципліни «Митне право» здійснюється у формі заліку, а модульний у формі модульної контрольної роботи.

Навчальна дисципліна «Митне право України» вивчається після вивчення дисциплін «Теорія держави та права», «Судові та правоохоронні органи України», «Конституційне право України», «Адміністративне право України» і має теоретичний зв'язок з рядом інших дисциплін, які вивчають студентами протягом всього періоду навчання. Серед них трудове, фінансове, цивільне, кримінальне право та інші.

Завданням вивчення навчальної дисципліни «Митне право України» є:

· ознайомлення студентів з основними поняттями про сутність та принципів митного права, митної політики та митної справи;

· надати студентам знання про особливості правового регулювання митних відносин та державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності;

· навчити студентів професійно аналізувати митне законодавство та практику його застосування;

· ознайомити студентів з окремими проблемами у митному праві і шляхами удосконалення митного законодавства.

 

За результатами вивчення навчальної дисципліни «Митне право України» студенти повинні знати:

- поняття, предмет, метод, систему та джерела митного права;

- структуру та організацію діяльності митної служби України;

- організацію митного контролю та митного оформлення;

- митні процедури при переміщенні товарів через митний кордон України різними видами транспорту;

- види та зміст митних режимів щодо товарів та транспортних засобів, які переміщуються через митний кордон України;

- особливості пропуску та оподаткування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами;

- загальні положення та методи визначення митної вартості товарів;

- як визначити країну походження товару;

- які існують митні пільги;

- загальні положення митної статистики;

- структуру та застосування Української класифікації товарів

зовнішньоекономічної діяльності;

- загальні положення верифікації сертифікатів про походження товарів;

- поняття та порядок провадження у справах про порушення митних правил.

Окрім набуття теоретичних знань студенти повинні вміти:

- орієнтуватися у митному законодавстві України;

- застосовувати отриманні знання у процесі вирішення практичних завдань;

- складати документи, що складаються під час здійснення митних процедур.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 36 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав