Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ПОНЯТТЯ ТА ЗНАЧЕННЯ ЦИВІЛЬНОЇ ЮРИСДИКЦІЇ. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА

Читайте также:
  1. ADD / SUB пам’ять-безпосереднє значення.
  2. Amp;Сравнительная характеристика различных методов оценки стоимости
  3. CMP безпосереднє значення –пам’ять
  4. I. Доказывание, понятие и общая характеристика
  5. I. Поняття зворотної дії в часі закону про кримінальну відповідальність.
  6. II. ОБЩАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА ЖИЗНИ
  7. II. Характеристика отдельных типов половых гормонов.
  8. II. ХАРАКТЕРИСТИКА ПЯТИ СОЦИЕТАЛЬНЫХ ГРУПП
  9. II. Характеристика распределения населения по доходу.
  10. III. Поняття комунікації, комунікаційного процесу, методи його удосконалення

Основная идея этого метода: оптимальность решения задачи не нарушается при уменьшении (увеличении) элементов строки (столбца) на одну и ту же величину di (dj). Решение считают оптимальным, если все измененные искусственные затраты cij => 0 (i,j = 1…n) и мож-

 

 

но отыскать такой набор xij, что

 
 

Здесь можно уловить, что рассматриваемый метод близок к двойственному симплекс-методу, по меньшей мере для экономиста размышления в этом направлении весьма полезны, но мы оставляем это направление для самостоятельных размышлений и поисков аналогии.

Рассмотрим алгоритм метода на примере.

Пример: Пусть для монтажа четырех объектов (n = 4) требуется четыре крана (n = 4). Известно время монтажа каждым i-м краном каждого j-го объекта (табл.1).

Необходимо так распределить краны по объектам, чтобы суммарное время монтажа всех объектов было минимально.

Решение: Соответственно исходным данным задача формализуется:

min С = 3x11 + 7x12 + 5x13 + 8x14 + 2x21 + … + 8x44,

x11 + x12 + x13 + x14 = 1,

x41 + x42 + x43 + x44 = 1;

x11 + x21 + x31 + x41 = 1,

x14 + x24 + x34 + x44 = 1;

xij = {0^1} (i,j = 1…4).

Таблица 1 – Исходные данные задачи о назначениях

Код крана (i) Затраты времени на монтаж по объектам (cij), час ai di
       
             
             
             
             
di         - -

Алгоритм метода включает следующие основные этапы (шаги).

Шаг 1. Получение нулей в каждой строке

1.1. Находят наименьший элемент di в каждой строке, который вычитают из всех его элементов с получением следующей матрицы (табл. 2).

1.2. Аналогично в каждом столбце таблицы 2 определяют его минимальный элемент di, который вычитают из всех его элементов с получением следующей матрицы (табл. 3).

Таблица 2 – Первый шаг алгоритма венгерского метода

i cij ai
       
  0 = (3 – 3) 4 = (7 – 3)      
           
           
           
bj         -
di          

Шаг 2. Выполнение назначения

2.1. Рассматривается одна из строк табл. 3, имеющая меньшее число нулей (строка 1); отмечается звездочкой (*) один из нулей этой строки (с11 = 0) и зачеркиваются все остальные нули этой строки и того столбца, в котором находится этот ноль (с21).

2.2. Аналогичные операции выполняют последовательно для всех строк.

2.3. Если назначения, которые получены при всех нулях, отмеченных звездочками, являются полными, то есть число отмеченных нулей равно n, то решение является оптимальным. В противном случае переходят к шагу 3.

 

Таблица 3 – Второй шаг алгоритма венгерского метода

i cij ai
    3*  
           
           
3*          
4*          
bj         -

Шаг 3. Поиск минимального набора строк и столбцов, содержащих нули

3.1. Отмечают звездочкой:

3.1.1. все строки, в которых нет ни одного отмеченного звездочкой нуля (строка 4, табл.3);

3.1.2. все столбцы, содержащие перечеркнутый нуль хотя бы в одной из отмеченных строк (столбец 3, табл. 3);

3.1.3. все строки, содержащие отмеченные звездочкой нули хотя бы в одном из отмеченных звездочкой столбцов (строка 3, табл.3);

3.2. Шаги 3.1.2. и 3.1.3. повторяют поочередно, пока есть что отмечать.

3.3. После этого перечеркивают каждую непомеченную строку и каждый помеченный столбец (строки 1, 2 и столбец 3, табл.3) с целью провести минимальное число горизонтальных и вертикальных прямых, пересекающих по крайней мере один раз все нули.

Шаг 4. Перестановка некоторых нулей.

Определяют наименьшее число из тех клеток, через которые не проведены прямые (не зачеркнуты), то есть число 2 в табл. 3.

Это число вычитают из каждого числа не вычеркнутых столбцов и прибавляют к каждому числу вычеркнутых строк с получением табл.4.

Если все эти операции не приводят к оптимальному решению, то цикл повторяется, начиная с шага 2 до получения оптимума. В нашем примере назначение является полным, а решение оптимальным, то есть:

х011 = х022 = х033 = х044 = 1;

min С = c11 + c22 + c33 + c44 = 3 + 4 + 2 + 8 = 17.

Таблица 4 – Оптимальное решение задачи о назначениях

Краныi Объекты cij ai
    3*  
  0*        
    0*      
      0*    
        0*  
bj         -

Расшифруем его: четвертый кран будет использоваться на четвертом объекте, третий кран на третьем объекте, второй на втором, первый на первом. Минимальное время монтажа составляет 17 часов.

Лекція

ТЕМА. Цивільна юрисдикція.

Підсудність цивільних справ

 

ПЛАН

1. Поняття, значення та види цивільної юрисдикції. Загальна характеристика.

2. Поняття підсудності та її види. Функціональна підсудність. Родова підсудність. Територіальна підсудність та її види.

3. Наслідки порушення правил про підсудність. Зміна підсудності.


ПОНЯТТЯ ТА ЗНАЧЕННЯ ЦИВІЛЬНОЇ ЮРИСДИКЦІЇ. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА

Теорія держави і права серед функцій держави визначає юрисдикційну функцію. Виконання такої функції покладено на органи, які називаються юрисдикційними. ЮРИСДИКЦІЙНІ ОРГАНИ: ü нотаріат, ü РАЦС, ü прокуратура, ü адвокатура, ü органи виконавчої влади, ü суд тощо. Виходячи із повноважень, якими наділила їх держава, ці органи здійснюють розгляд певних правових питань, вирішують правові спори. Тому таку діяльність розглядають як юрисдикційну. Підвідомчість - юрисдикціяПідвідомчість цивільних справ – цивільна юрисдикціяЦивільна юрисдикція догпомагає розмежувати предметну компетенцію між різними юрисдикційними органами, підвідомчість визначає властивість цивільної справи підпадати під цивільну юрисдикцію того чи іншого юрисдикційного органу.Цивільна юрисдикція у штирокому і вузькому розумінніЦивільна юрисдикція у широкому розумінні – компетенція відповідних юрисдикційних органів і посадгових осіб щодо розгляду і вирішення цивільних справ.Виділяють цивільну юрисдикцію суду, господарського суду, третейського суду, орагну опіки і піклування тощо.
 
 

Глава 2 ЦПК України «Цивільна юрисдикція» визначає: v компетенцію судів щодо розгляду цивільних справ, v порядок розгляду кількох пов’язаних між собою вимог v право сторін на передачу спору на розгляд третейського суду. Визначаючи компетенцію суду ЦПК України вказує, що суди розглядають в порядку цивільного судочинства справи про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, а також з інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства. Судам підвідомчі справи по спорах, що виникають з майнових і особистих немайнових відносин (якщо хоча б однією з сторін у спорі є громадянин), урегульованих цивільним правом, зокрема:
І. По спорах, пов'язаних з правом захисту честі, гідності та ділової репутації. Суб'єктивний склад справ цієї категорії не впливає на визначення їх підвідомчості суду.II. По спорах, пов'язаних з правом власностіIV. По спорах, що виникають із зобов'язального праваV. По спорах, що виникають щодо застосування законодавства про захист прав споживачівVIII. По спорах, що виникають щодо застосування положень законодавства про зовнішньоекономічну діяльність, зокрема, про стягнення матеріального відшкодування прямих, побічних збитків, упущеної вигоди, матеріального відшкодування моральної шкоди, якщо одна із сторін у справі фізична особа або держава.IХ. По спорах між іноземними інвесторами і державою з питань державного регулювання іноземних інвестицій та діяльності підприємств з іноземними інвестиціями, які підлягають розглядові в судах України§ 4. Підвідомчість спорів, що виникають з житлових правовідносин
Судам підвідомчі спори, що виникають з права громадян на забезпечення жилими приміщеннями і користування ними. Спори про забезпечення громадян жилими приміщеннями — це спори про надання жилих приміщень у будинках державного і громадського житлового фонду.

якщо хоча б одна зі сторін у спорі – фізична особа, тоді вказаний спір підвідомчий суду загальної юрисдикції.

§ 5. Підвідомчість спорів, що виникають з авторських і суміжних прав
§ 6. Підвідомчість спорів, що виникають з відносин, які врегульовані правом на відкриття, винаходи, корисні моделі, промислові зразки та знаки для товарів і послуг
§ 7. Підвідомчість спорів, що виникають з шлюбно-сімейних правовідносин§ 8. Підвідомчість спорів, що виникають з трудових правовідносин
§ 9. Підвідомчість справ, що виникають з екологічних правовідносин У порядку цивільного судочинства не можуть розглядатися питання, які за законом мають бути розглянуті за правилами іншого судочинства. Не допускається об’єднання в одне провадження вимог, які підлягають розгляду за правилами різних видів судочинства, якщо інше не встановлено законом. Отже, якщо вимоги належать до різних видів судочинства, наприклад, цивільного і господарського, то такі вимоги не можуть бути об’єднані в одне провадження. Але стаття 16 передбачає виключення із загального правила, якщо це передбачено законом. Наприклад, у порядку кримінального судочинства, разом із розглядом кримінальної справи судом може розглядатися цивільний позов.Суди розглядають справи про оскарження рішень третейських судів, про видачу виконавчих листів на примусове виконання рішень третейських судів, про оспорювання рішень міжнародного комерційного арбітражу, а також про визнання та надання дозволу на виконання рішень міжнародного комерційного арбітражу.Наслідки порушення правил про підвідомчість:

Стаття 122. Відкриття провадження у справі

 

1. Суддя відкриває провадження у цивільній справі не інакше
як на підставі заяви, поданої і оформленої в порядку,
встановленому цим Кодексом.

 

2. Суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо:

 

1) заява не підлягає розгляду в судах у порядку цивільного
судочинства;

 

Стаття 205. Підстави закриття провадження у справі

 

1. Суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо:

 

1) справа не підлягає розгляду в порядку цивільного
судочинства;

Стаття 207. Залишення заяви без розгляду

 

1. Суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду,
якщо:

6) між сторонами укладено договір про передачу спору на
вирішення до третейського суду і від відповідача надійшло до
початку з'ясування обставин у справі та перевірки їх доказами
заперечення проти вирішення спору в суді;




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 54 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав