Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Клініко-лабораторні етапи виготовлення куксової вкладки непрямим методом.

Читайте также:
  1. Вид діяльності підприємства. Підпорядкованість підприємства Міністерству. Етапи розвитку підприємства.
  2. Види та етапи розробки маркетингових стратегій
  3. Виникнення українського козацтва,причини, етапи розвитку.
  4. Галицько-Волинське князівство етапи розвитку
  5. Дайте визначення поняття "історико-етнографічний регіон" ,охарактеризуйте основні етапи формування українських історико-етнографічних регіонів.
  6. Для целей налогового учета амортизация начисляется линейным и нелинейным методом.
  7. Етапи виконання магістерської дисертації
  8. ЕТАПИ ВИКОНАННЯ ТА СКЛАД ВИПУСКНОЇ
  9. Етапи відновлення академії.
  10. Етапи встановлення стратегічних цілей та їх характеристика
КЛІНІЧНІ ЛАБОРАТОРНІ
1. Підготовка каналу і порожнини зуба. Отримання подвійного відбитку (з відображенням порожнини зуба і підготовленого каналу) з робочої щелепи, допоміжного відбитка і оклюзійного відбитку. Відбитки краще отримувати силиконовим матеріалом 1) Виготовлення розбірної моделі. 2) Моделювання вкладки з воску 3) Витяг вкладки з моделі. 4) Заміна воску на метал. 5) Шліфування вкладки
2. Припасовка куксової вкладки в порожнині роту, фіксація на цемент.  

 

При підготовці каналу кореня зуба лікар враховує товщину його стінок. Після розширення каналу в його гирлі лікар створює так звану амортизаційну порожнину еліпсовидної форми в вестибулярно-оральному напрямку глибиною 2,5-3,5 мм і шириною 1,5-2,5 мм, що дозволяє поліпшити фіксацію литий штифтової вкладкиі і виключає її поворот в каналі при жувальних рухах. Канал розширюється за діаметром на 1-3 мм в залежності від групи зубів і рівня розташування.

Після підготовки твердих тканин зуба знімають двошаровий силіконовий відбиток При знятті відбитка за допомогою спеціального штифта або каналонаповнювача лікар «заганяє» корригируючу масу в канал кореня зуба і таким чином отримує відбиток кореневої частини зуба

Комбіновану розбірну модель готують звичайним способом. Поверхня порожнини зуба і каналу змащують компенсаційних лаком. Коли модель готова, приступають до моделювання литої штифтової вкладки. Для цієї мети використовують спеціальні воски. Зазвичай воски для куксових вкладок мають форму витягнутих плоских паличок. Розігрівають паличку такого воску, витягаючи її до отримання товщини трохи тонше діаметра входу в канал, і вводять паличку в канал на моделі з невеликим тиском, Надлишки воску зрізають на рівні оклюзійної поверхні. Потім приступають до моделювання надкореневої частині вкладки. Їй надають форму усіченого конуса. Міжоклюзіона відстань, яку формують, залежить від конструкції, яка буде покривати куксову вкладку.

Після завершення моделювання в товщу культової частини воскової композиції по осі зуба вводять на 1-2 мм розігрітий металевий штифт довжиною близько 1 см (частіше це ортодонтичний дріт), який після зміцнення необхідно охолодити струменем холодної води. Воскову композицію вкладки виводять щипцями за тильну частину металевого штифта зусиллями, спрямованими по осі зуба.

Моделювання литих штифтових вкладок при аномаліях положення зубів має свої особливості. З метою естетичного розташування незнімного протеза в зубній дузі культову частина штифтової вкладки моделюють, дещо змінивши топографію кукси. У цьому випадку слід враховувати дію функціональних сил і знати, що відхилення культової частини по відношенню до осі зуба не повинне перевищувати 15 °.

При правильній підготовці опорного зуба і дотриманні лабораторної технології лиття металева вкладка повинна вільно вводитися в кореневий канал і щільно прилягати до твердих тканин опорного зуба.

Після припасування необхідно зішліфувати шорсткості на куксі вкладки. Проводити зішліфовування або інші втручання на штифтової частині вкладки неприпустимо.

 

 





Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 120 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав