Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Оптимальні умови роботи облікових працівників

Читайте также:
  1. Актуальність соціальної роботи у світлі реформування пенітенціарної системи України.
  2. Алгоритм виконання курсової роботи
  3. Алгоритмічні роботи з величинами
  4. Базисні умови поставки товару.
  5. Базисні умови постачання відповідно до правил “Інкотермс-2000”. Основні обов’язки сторін за базисом постачання
  6. Безпека роботи з комп'ютерною технікою.
  7. Безпеки працівників у надзвичайних ситуаціях
  8. Бібліографічне оформлення індивідуальної роботи
  9. ВАРІАНТИ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ РОБОТИ
  10. Взаємозв'язок соціології та соціальної роботи.
Характеристика Значення Примітки
Температура повітря, °С   22-24 у холодний період року
16-18 в теплий період року
Відносна вологість повітря, % 60-40 _
Швидкість руху повітря, м/с 0,1
Освітлення, люкс   за наявності люмінесцентного освітлення
  за наявності освітлення лампами розжарювання

 

Для уникнення шуму в робочому приміщенні доцільно розміщувати працівників не в одній великій кімнаті, а групами в окремих кімнатах, щоб на кожного працівника припадало не менше 3-5 м2 площі. В ПАТ «РОДИНА» працівники цеху розміщені в одній кімнаті, що є негативним фактором.

Для зручності працівників слід розміщувати на першому поверсі. В ПАТ «РОДИНА» цех розміщений на третьму поверсі, що є негативним.

Приміщення цеху ПАТ «РОДИНА» добре опалюється, провітрюється та освітлюється, оскільки недостатня освітленість робочого місця призводить до швидкої втоми працівників, а нормальна освітленість підвищує продуктивність праці на 10-15 %.

Організація робочих місць працівників передбачає упорядкування приміщення; вибір і обладнання робочих місць засобами та предметами праці, розміщення засобів праці на робочому місці в певному порядку.

На ефективність праці суттєво впливає колір приміщення, оскільки колірне сприйняття навколишнього середовища визначає емоційний стан і працездатність людини. Нераціональний колірний клімат збільшує зорову та загальну стомлюваність працівників.

Цех обладнаний засобами зв'язку, а також необхідною кількістю пересувних або стінних шаф для зберігання особистих речей працівників. Доступ до шаф є вільним, не загромаджений меблями та іншими предметами.

Під час роботи працюючі зобов'язані користуватися спеціальним одягом, спеціальним взуттям, іншими засобами індивідуального і колективного захисту у відповідності до вимог нормативних актів з охорони праці. У залежності від характеру застосування засоби захисту поділяються на засоби колективного і індивідуального захисту.

До засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) відносяться: костюми ізолюючі, засоби захисту органів дихання, спеціальний захисний одяг, засоби захисту ніг, рук, голови, очей, органів слуху, засоби захисту від падіння з висоти, захисні дерматологічні засоби та ін.

Робітники, які отримали згідно з діючими галузевими нормами запобіжні засоби повинні вміти користуватися ними. Роботодавець підприємства, зобов'язаний не допускати до роботи працівників, які відмовляються користуватися необхідними засобами індивідуального і колективного захисту.

Засоби захисту, робітників, що застосовуються в комплексі зі всіма іншими методами забезпечення безпеки виробництва, повинні або усувати шкідливі і небезпечні виробничі фактори або знизити їх вплив до рівня допустимого органами охорони здоров'я. Серед засобів колективного захисту виділяються засоби для нормалізації мікроклімату виробничих приміщень і освітлення від коливань повітряного середовища і вібрації, від впливу механічних факторів і падіння з висоти на ін.

 




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 37 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав